Cele mai colorate 10 destinații din lume

Dacă iubești călătoriile, cu siguranță te încântă în mod special acele destinații mai puțin obișnuite, cu atracții pe care nu le vezi în fiecare zi. Tot mai multe persoane devin atrase de curiozități, de locuri, clădiri sau forme de relief neobișnuite. Ce-ai zice despre un tur prin cele mai colorate destinații ale lumii? Imaginează-ți câte energie pozitivă emană aceste locuri și mai ales ce poze minunate poți realiza! Iată câteva dintre cele mai impresionante destinații pline de culoare din lume, nu ar trebui să le ratezi dacă ajungi prin apropierea lor.

1.Gradina Kawachi Fuji, din Japonia. Este situată în orașul Kitakyushu și este wisteria tunnelfaimoasă mai ales datorită tunelului de flori violet ce cad peste aleea destinată vizitatorilor. Gradină adăpostește de asemenea și 150 de arbori, separați în funcție de specii, 22 la număr, iar cea mai potrivită perioadă pentru vizite sunt lunile aprilie și mai, mai ales că atunci se desfășoară și festivalul anual Wisteria.

canola fields2.Câmpurile de flori Canola, din Yunnan, China, cunoscute și sub denumirea de ”oceanul de aur”, sunt lanuri întinse de floare de rapiță ce înfloresc primăvară devreme, atrăgând foarte mulți vizitatori din toată lumea. Pe lângă faptul că e o atracție turistică splendidă, locația este de asemenea centru național de creștere a albinelor și de producție de miere.

3.Munții Zhangye Danxia, din China de Zhangye DanxiaSud-Vest. Cunoscuți și sub denumirea de Munții Curcubeu ai Chinei, aceștia sunt o formă de relief unică, ce se întinde pe aproximativ 500 de km2 și s-au format în urma unui proces geologic specific zonei. Au fost incluși în Patrimoniul Mondial în 2010, încântând milioane de vizitatori cu culorile sale luminoase.

4.Cinque Terre, un oraș din Italia, denumit după cele cinci stațiuni cu terase ce dau înspre mare, este o porțiune de coastă din Riviera Italiană, cu clădiri foarte viu colorate ce merită admirate, mai ales dacă alegi să faci un tur cu barca de-a lungul coastei.

tulip fields5.Lanurile de lalele din Olanda oferă priveliști spectaculoase între lunile martie și mai, cu plantații de lalele în cele mai puternice culori, cele mai populare fiind în regiunile Dune și Bulb.

6.Orașul Burano, în Italia, este localizat la 6 km de Veneția, iar clădirile sale foarte colorate pot fi cel mai bine văzute printr-un tur cu gondola de-a lungul orașului. Un aspect interesant aici este faptul că dacă cineva dorește să-și picteze casa, trebuie să înainteze o cerere formală către autorități, care îi vor oferi o anumită gamă de culori din care proprietarul clădirii poate alege. Asta pentru a păstra o un anumit echilibru în coloristica orașului.

Caută bilete de avion către Italia

7.Râul Caño Cristales, localizat în Columbia, cunoscut și ca Râul celor 5 Culori, arată exact ca un curcubeu curgător, datorită vegetației foarte dense, dar și coralilor și sedimentelor.

burano italy cano cristales

8.Lanurile de lavandă din Provence, Franța. Aceste lanuri imense de levânțică crează niște priveliști impresionante, vizitate mai ales în iunie și iulie, după ce înfloresc. O plimbare de-a lungul acestor minunate plantații e cu siguranță un mod excelent de relaxare.

9.Grădina Miracle, din Dubai, este cea mai mare grădină naturală de flori din lume, având peste 45 de milioane de flori, într-o gamă foarte variată de culori. Aici poți admira flori expuse în fel de fel de forme geometrice, în cercuri, în zig-zag, chiar și în formă de inimă.

miracle garden  lake retba

10.Lacul Retba, din Senegal, este un lac cu apă roz al cărui culoare se datorează nivelului mare de săruri combinat cu alge sărate de Dunaliella, care împreună creează acești pigmenți roz. Aceste alge sunt printre puținele organisme ce pot supraviețui în ape atât de sărate, iar culoare pe care o dau lacului este unică și este o adevărată curiozitate pentru turiști.

Vizitează astfel de locuri și bucură-te de o vacanță cu totul diferită. Profită de toată energia pozitivă a acestor destinații și realizează cele mai frumoase poze de vacanță făcute vreodată. Nu uita nici de cazare în timpul călătoriei tale, vizualizează lista completă de hoteluri pe TripEconomy, ca apoi să poți începe aventura!