Vizitează Calabria – Cel mai bine păstrat secret al Italiei

Italia de Sud este plină de surprize. Sorrento, Napoli, Capri, Pompei și Coasta Amalfi sunt destinații fantastice, mai ales pentru o vacanță de vară relaxantă, dacă sunteți un iubitor de plajă și mare. Calabria, pe de altă parte, este o regiune de coastă mai puțin populară din sudul Italiei, dar deține atâtea atracții fabuloase și locuri magice. Află care sunt cele mai bune destinații pe care le poți vizita și activitățile pe care le poți încerca aici:

1. Praia a Mare

Peisaj la apus – Praia a Mare, Calabria, Italia

Acest oraș deosebit de frumos de pe plajă este înconjurat de Golful Policastro și este o destinație uimitoare pentru a sta la soare și a te bucura de mare. Aici puteți vizita Sanctuarul Madonna Della Grotta, casa statuii sacre a Fecioarei Maria, unde se organizează o paradă religioasă în fiecare an, între 14 și 18 august.

Parcul național Pollino merită, de asemenea, o vizită. Este casa unei multimi de specii interesante de plante si animale, cum ar fi fagii, pinul Loricato, vulturul regal. Formațiunile în formă de dolomit, depozitele glaciare, numeroasele sisteme de peșteri, siturile arheologice, sanctuarele și castelele transformă acest parc într-o aventură completă, suficientă pentru a te menține ocupat cel puțin o zi.

2. Insula Dino

Intrare într-o peșteră marină – Italia

Această insulă se întinde pe 3 kilometri și găzduiește 3 pesteri marine fantastice: Pestera Cascadei, Pestera Lion și Grota Albastră (Grotta Azzura) – inundată de o lumină fabuloasă, albastră sau smarald, această peșteră este cea mai populară aici. Pentru a obține cea mai bună experiență atunci când vizitezi acest loc superb, încearcă să ajungi acolo dimineața devreme sau mai târziu, seara, când nu este aglomerat. Reține că dacă marea va fi în creștere, peștera va fi închisă.

3. Tropea
Acest oraș pitoresc este o plăcere pentru orice călător. Bucură-te de soare pe plaja Tropea, vizitează centrele civice, Santuario Santa Maria dell’Isola – biserica minunată construită pe o stâncă impunătoare în apă, Piazza Ercole, centrul istoric (Centro Storico Tropea); încearcă un tur al obiectivelor turistice, o excursie cu barca, un tur cu bicicleta sau chiar un tur submarin, dacă esti tentat; scuba diving (scufundările) și snorkeling-ul sunt, de asemenea, idei minunate, alături de zborul cu parapanta.

Caută cele mai bune oferte la hoteluri în Reggio Calabria!

4. Reggio Calabria
Cel mai vechi oraș din regiune, deși modernizat după cutremurul catastrofal din 1908, este o destinație fantastică pentru observarea patrimoniului grecesc care rămâne în regiunea italiană din Calabria. Museo Nazionale della Magna Grecia, de exemplu, este un muzeu italian arheologic dedicat Greciei Antice. Unul dintre simbolurile orașului, sculptura greacă din bronz, numită „Bronzi di Riace”, se găsește aici. Aici poți vizita și satul antic Pentedattilo și regiunea montană Scilla.

De asemenea, poți vizita alte orașe mai mici sau mai mari, pentru că vei găsi lucruri uimitoare oriunde, cum ar fi plaje relaxante, vârfuri de munte fabuloase, fascinante situri istorice și sanctuare religioase uimitoare. Vezi Badolato, Camigliatello, Isca Marina, Roccella Ionica, Santa Maria Del Cedro, Sant’Andrea Apostolo dello Jonio, Scalea, Stilo, Trebisacce și Vibo Valentia.

Indiferent de ce alegi să vizitezi în regiunea Calabriei, te așteaptă o aventură. În afară de toate lucrurile pe care le poți vizita care au fost deja menționate, există activități uimitoare pe care le poți încerca în anumite locuri din Calabria, cum ar fi plimbările pe apă cu pluta, saltul de pe stânci, scufundări, parapantă și trekking. Există multe regiuni acolo unde poți face aceste lucruri și există agenții și centre la care poți apela pentru a solicita mai multe informații.

Planifică excursia perfectă! Găsești cele mai bune oferte de hoteluri căutând în lista noastră completă de hoteluri din Italia! Rezervă zborul cu TripEconomy și economisește bani! Împachetează bagajele și pornește într-o aventură de neutitat!