Costa Rica – pentru iubitorii de aventură

Oferind o largă varietate de activități și aventuri grozave în natură, Costa Rica e locul perfect pentru o excursie dinamică. Această destinație, considerată ca fiind cel mai verde loc din lume în 2009, este înconjurată de Marea Caraibelor în partea de est și de Oceanul Pacific la vest, având o climă tropicală tot anul. Așadar, condițiile sunt favorabile pentru tot felul de activități, surf, ciclism montan, croaziere și drumeții prin pădure.

Dacă ești interesat de genul acesta de activități, iată câteva sugestii pentru a avea o vacanță frumoasă și plină de aventură. Ai nevoie cam de 8-10 zile pentru a vizita principalele locații și pentru a experimenta câteva sporturi extreme, însă chiar merită.

Aventura poate începe în La Fortuna, unde ai numeroase opțiuni. Aici este waterfallsituat Vulcanul Arenal, deci poți face o drumeție la baza vulcanului, de unde îi poți auzi vuietele. Tot aici poți admira îndeaproape maimuțele, sunt foarte multe în această zonă. De asemenea este și o cascadă deosebită în apropiere, unde poți încerca să faci canotaj sau să înoți, doar că apa este extrem de rece. Poți merge să explorezi peșterile din împrejurimi și nu rata o vizită în Parcul Caño Negro, unde poți admira peste 600 de specii de păsări.

Următoarea destinație ar fi Monte Verde. Aici poți experimenta drumeții cu la fortunabicicleta, printre dealuri și alte obstacole, acestea fiind recomandate pentru cei experimentați. Apoi poți alege să te relaxezi într-o plimbare cu barca pe Lacul Arenal. Sau poți opta pentru o expediție prin pădurea Cloud Forest, unde aerul proaspăt de munte va fi o desfătare. Nu uita să încerci și un tur cu telecabina deasupra junglei și o vizită la plantațiile de cafea.

Hoteluri în Monte Verde

Apoi urmează partea relaxantă, mersul la plajă. Costa Rica este cunoscută pentru plajele sale spectaculoase. Cele mai frecventate sunt Santa Teresa și Malpais, în special pentru surf. Pentru cei mai puțin experimentați în acest sport, se pot da lecții de surf pe loc. Sau poți alege să te relaxezi pur și simplu pe nisipul negru sau să înoți printre valurile line. După Malpais se află Rezervația Naturală Cabo Blanco, un loc ce surfingmerită explorat, căci vei avea parte de o priveliște inedită.

Vacanța nu poate fi completă dacă nu vizitezi și Samara, unde plajele se întind elegant de-a lungul coastei Pacificului. Locația este liniștită și relaxantă, dar găsești aici și activități mai dinamice: surf, scunfundări, pescuit sau călărie. De asemenea, poți face un tur prin pădure cu telescaunul, pentru a vedea îndeaproape maimuțe, iguane și păsări colorate.

După o zi plină de aventură și experiențe noi, te poți bucura de specialități din fructe de mare la unul din restaurantele de pe plajă și poți realiza câteva poze superbe la apus. Priveliștea e unică! Pentru a ajunge acolo, verifică zborurile disponibile către Costa Rica pe TripEconomy.