Top 10 al celor mai uimitoare cascade din lume

Chiar și pentru cei mai puțin atrași de natură, apele căzătoare au ceva deosebit, impresionând pe oricine. Dar cum să nu iubești natura când ea ne oferă atâtea minunății și priveliști de vis?! Este vorba despre cascade, desigur, iar în continuare am realizat un top 10 al celor mai frumoase cascade din lume, ce merită vizitate.

1.Cascadele Iguazu sunt localizate de-a lungul Râului Iguazu, ce desparte Brazilia de Argentina, întinzându-se pe 3 km de stânci și păduri tropicale. Priveliștea te lasă fără suflare, ținând cont că ai în fața ta 275 de cascade separate ce alcătuiesc una din cele mai prețioase comori naturale ale Pământului. Când fosta primă doamnă Eleanor Roosevelt a vizitat Iguazu pentru prima dată, a exclamat, ca și comparație: ”Săraca Niagara!”

Iguazu   niagara

2.Cascada Niagara, ce marchează frontiera dintre Statele Unite și Canada, este probabil cea mai faimoasă din lume și ce mai puternică cascadă de pe continent. Este formată din două secțiuni – Horseshoe Falls (Cascada Potcoava – 53 m) din regiunea canadiană și Cascada Americană (30 m) din regiunea americană, bineînțeles. Cele mai potrivite perioade pentru vizite sunt lunile mai, iunie și septembrie.

Rezervă-ți zborul către Canada!

3.Cascada Îngerului (Angel Falls) este cea mai mare cascadă neîntreruptă din lume, fiind înaltă de 979 m. Aceasta se varsă de pe un platou montan în adâncile păduri ecuatoriale, iar regiunile din jur sunt mereu învăluite de nori. De aceea, sunt puțini norocoși care reușesc să admire această bijuterie într-o zi senină, fără nori.

angel falls victoria

4.Cascada Victoria, localizată în Zimbabwe, este o adevărată minune a naturii, formată prin căderea Râului Zambezi în linie dreaptă, la 107 m adâncime. Fiind foarte întinsă, apa pulverizată se înalță sus de tot și picăturile pot fi resimțite de la câțiva kilometri distanță. Numele său nativ, Mosi-oa-Tunya, este de-a dreptul potrivit, însemnând ”Aburul care tună”.

5.Cascadele Kawasan, din Filipine, merită se asemenea vizitate, fiind înconjurate de vegetație tropicală luxuriantă și fiind localizate între vârfurile montane Barangay Matutinao și Badinan. Nu doar priveliștea atrage milioane de turiști, dar și lagunele răcoroase în care poți înota sau poți sta pur și simplu sub apele ce cad.

6.Cascadele Vantisquero Colgante (Ghețarului Suspendat) sunt ape Vantisquero Colgante Fallsce cad din Ghețarul Suspendat localizat în Parcul Național Queulat din Chile. Acestea au un imens volum de apă ce curge de sub ghețar, de la 609 m înălțime, ajungând în văile înguste dintre munți.

7.Cascada de Aur, din Islanda, nu este neapărat una foarte înaltă, dar arată splendid și este faimoasă datorită împrejurimilor și fisurii rocilor ce dau impresia că Râul Hvita dispare în abis.

8.Cascadele Plitvice, din Croația, de asemenea nu sunt foarte înalte, Plitvice Fallsdar impresionează prin miile de cascade mici ce cad în lagunele adânci, cu ape cristaline, azurii sau tucoaz. Fluxul apelor printre stâncile de calcar și cretă au creat de-a lungul anilor bariere care astăzi sunt adevărate baraje naturale printre care se formează peșteri, râuri și vestitele cascade.

9.Cascada Kaieteur, din Guyana, înaltă de 225 m, atrage numeroși turiști, în special iubitori de aventură. Cascada se află în mijlocul sălbăticiei, departe de viața urbană, oferind priveliști uluitoare și fiind deseori cadrul perfect pentru numeroase curcubee.

10.Cascada Yosemite, din Statele Unite, este cea mai înaltă din yosemiteAmerica de Nord. Apele cad la o adâncime de 739 m, în Sierra Nevada, California, fiind de fapt formate în urma topirii zăpezii de pe munți.

Toate sunt adevărate provocări pentru turiști, dar sunt o aventură frumoasă ce merită încercată. Deci dacă ajungi în apropierea lor, ar fi păcat să nu le vezi. Pregătește-ți și o pelerină pentru a nu te uda când ajungi aproape de cascadă și fii gata pentru cea mai tare experiență! Cu TripEconomy, poți compara prețurile camerelor de hotel și a biletelor de avion pentru a te bucura de o călătorie cât mai plăcută, indiferent unde alegi să mergi.