10 Sfaturi pentru cel mai tare Oktoberfest (2016)

Având la origine ceremonia de căsătorie dintre prințul Ludwig și prințesa Therese, din 12 octombrie 1810, Oktoberfest a devenit în timp cel mai mare festival al berii din lumea întreagă. La vremea aceea, toți localnicii au fost invitați la petrecerea ce a avut loc pe câmpia din afara orașului. Ceremonia, transformată într-un adevărat festival, a fost un adevărat succes, astfel că localnicii i-au cerut regelui Ludwig să repete evenimentul și în anul următor. Acesta a devenit așadar un festival de 16 zile, ce se desfășoară în Munchen și la care vin oameni din toate colțurile lumii pentru a se bucura de gustul berii germane, cât și de mâncărurile tradiționale.

Din moment ce majoritatea participanților la festival sunt turiști, aceștia au nevoie atât de cazare, cât și de câteva sfaturi care să îi ajute să se simtă cât mai bine la Oktoberfest. Am pregătit așadat câteva sugestii pentru tine și prietenii tăi, deci haide să vedem care sunt cele mai interesante activități de acolo și la ce ar trebui să fii atent pe parcursul evenimentului.

1.Fă-ți rezervare la un cort sau fii acolo devreme, în jur de 8 dimineața, pentru a cort oktoberfestprinde loc. Aceste corturi sunt de fapt niște depozite sau magazii imense care odată ce se umplu, nu mai permit accesul nimănui. Mai mult, agenții de securitate au propriile reguli după care te lasă sau nu să intri, așa că dacă știi puțina germană, intri mult mai ușor în corturi.

2.Nu ar trebui să-ți lipsească costumul tradițional. Germanii sunt foarte mândri de portul lor, format din lederhosen și dirndls, așa că încearcă să faci rost din timp de aceste piese vestimentare.

3.Rezervă-ți camera la hotel din timp și caută cazare cât mai aproape de Theresienwiese (die Wies’n), locația care găzduiește întregul festival. Dacă ai noroc, poți găsi cazare ieftină și în ultimul moment, la un hostel.

Hoteluri în Munchen

4.Nu cumpăra bere sau mâncare din afara corturilor dacă nu dorești să fii oprit la intrare.

5.Fii atent la numele corturilor, acestea reprezintă brandurile de bere care corturise vând înăuntru. Vei găsi o atmosferă diferită în fiecare cort, unele au un stil tradițional, altele modern, iar altele sunt special amenajate doar pentru turiști. Nu se poate spune care este cel mai bun cort, fiecare e unic în felul lui și indiferent pe care îl alegi, vei petrece experiența vieții tale.

6.Sunt și alte lucruri interesante pe care le poți face acolo, pe lângă mâncare, bere și muzică. Poți lua parte la jocuri de carnaval sau dacă vii în Munchen în zilele potrivite, wheelpoți vedea Parada Costumelor și a Carabinierilor, concertul în aer liber din 25 septembrie sau Oktoberfest Mass.

7.Poți lua și masa în corturi. Ai la dispoziție o largă varietate culinară din care poți alege, precum pui la grătar cu cartofi prăjiți, pui la rotisor, covrigi proaspeți și cârnați tradiționali. Toate acestea, împreună cu băuturile reci, sunt irezistibile.

pretzels     beer

8.Dacă vrei să iei o pauza de la festival, poți merge să vizitezi orașul. Munchen are multe atracții turistice pe care ar trebui să le vezi, cele mai cunoscute fiind Stadionul și Parcul Olimpic, Muzeul Deutsches sau Palatul Schloss Nymphenburg.

9.Festivalul începe în septembrie, deși se numește Oktoberfest. ferris-wheelCeremonia originală a avut loc pe 12 octombrie, așa cum am precizat, dar din cauza vremii, evenimentul a fost mutat în septembrie. Vremea mai caldă din această lună permite desfășurarea mai multor activități în aer liber.

10.E considerat un festival sigur, dar chiar și așa, trebuie să fii atent la cei din jurul tău și să ai grijă de bani. Se mai întămplă să vezi unele altercații, dar paza este peste tot și rezolvă imediat orice conflict.

Pentru orice iubitor de festivaluri, Oktoberfest este experiența vieții lui. Această combinație inedită de cultură, istorie și mâncare tradițională atrage anual în jur de 7 milioane de oameni din toată lumea. Poate fi și experiența ta, trebuie doar să îți rezervi zborul pe TripEconomy și să-ți cauți cazarea perfectă în Munchen, apoi lasă Wies’n-ul să te surprindă!