Top 5 destinații însorite pe timp de iarnă

Unii oameni pur și simplu iubesc iarna și zăpada, iar sărbătorile fără fulgi de zăpadă și vreme friguroasă nu par a avea sens. Alții nu sunt chiar atât de încântați de faptul că trebuie să poarte 5 straturi de haine și să folosească lopata pentru înlăturarea zăpezii în mod regulat. Pentru acei oameni, „migratul” departe de toate acestea, către tărâmuri mai călduroase pare a fi cea mai bună alegere. Am pregătit aici o listă cu cele mai frumoase locații călduroase pe care le poți alege pentru vacanța ta de iarnă:

1. Florida

Miami Beach, Florida - vedere aeriană

Miami Beach, Florida – vedere aeriană

Florida este cunoscută și ca „Statul Soarelui”. Asta deja spune multe, nu-i așa? Temperatura medie de acolo este de 21.5 grade Celsius pentru tot anul, 15.6 în decembrie și februarie și 14.5 în ianuarie. Putem spune că aceasta este o destinație mereu călduroasă. În Florida, soarele strălucește mai mult de 200 de zile în medie pe an.

Sunt foarte multe lucruri pe care le poți face în Florida, multe atracții de vizitat și o mulțime de activități interesante. De exemplu, Complexul destinat vizitatorilor al Centrului Spațial Kennedy este unul dintre cele mai fascinante locuri pe care le poți vizita aici. Acesta conține expoziții de nave spațiale și multe altele. Florida are, de asemenea, un număr foarte mare de faruri. Acestea sunt foarte frumoase și reprezintă imagini iconice ale coastei, care merită cu siguranță admirația oricui. De asemenea, puteți vizita Muzeul Salvador Dali, Muzeul Holocaustului, podul Sunshine Skyway. Mergeți pe cele mai frumoase plaje, cum ar fi plaja Panama City, Daytone, Plaja de Sud sau West Palm.

Burj Khalifa, Dubai - Cea mai înaltă structură din lume

Burj Khalifa, Dubai – Cea mai înaltă structură din lume

2. Dubai
Dubai este un oraș al superlativelor. Este orașul care s-a dezvoltat cel mai rapid în sectoarele turismului și al comerțului. Este de asemenea unul dintre cele mai fierbinți orașe din lume, așa că putem presupune că este îndeajuns de călduros și iarna. Temperatura medie aici este de 21 de grade Celsius în decembrie, 19 în ianuarie și 20 în februarie. Soarele strălucește în medie 8 ore pe zi în decembrie, ianuarie și februarie, iar temperatura medie a apei trece de 20 de grade Celsius pe tot parcursul iernii.

Și aici există foarte multe atracții, din moment ce Dubai este un oraș atât de mare, dar cele mai importante sunt: Muzeul Dubai, o poartă către istoria emiratului și a țării; Burj Khalifa, cea mai întaltă structură din lume, un zgârie-nori mega-înalt care are o punte de observație extraordinară, reședințe, camere de hotel, restaurante și altele; Dubai Marina, Canalul de Apă Dubai și Palm Islands merită de asemenea o vizită.

Poți de asemenea să vizitezi plajele, parcurile, să vizionezi o cursă de cămile, să practici sporturi acvatice, să încerci un „desert safari”, un tur prin deșert cu motocicleta și multe altele.

Rezervă-ți camera de hotel în Dubai la cel mai bun preț!

3. Costa Rica

Plaja și orașul Jacó, Costa Rica - vedere aeriană

Plaja și orașul Jacó, Costa Rica – vedere aeriană

Climatul în Costa Rica este tropical pe tot parcursul anului. Vremea de aici poate fi împărțită în 2 perioade: sezonul uscat și sezonul ploios. Costa Rica este, de asemenea, o țară foarte călduroasă. Temperaturile medii în San José, capitala țării, sunt de 22 grade Celsius în decembrie și ianuarie și 24 în februarie. Aceste luni sunt de asemenea cel mai bun moment pentru a planifica o vacanță aici, deoarece au cele mai puține zile ploioase: decembrie – 10 zile, ianuarie – 5 zile, februarie – 3 zile.

Fauna din Costa Rica reprezintă unul dintre cele mai minunate lucuri pe care le poți admira aici. Diversitatea păsărilor este extraordinată, iar această țară este paradisul pasionaților de păsări. Plajele sunt, de asemenea, printre cele mai frumoase pe care le poți vizita: Corcovado, Dominical, Jacó, Montezuma, Plaja Santa Teresa, Playa Grande, Tamarindo și Tortuguero – acestea sunt cele mai populare. Poți de asemenea să încerci plimbările cu pluta, pescuitul, scufundările, surfing-ul, plimbările cu bicicleta, golful; per total, Costa Rica este un loc foarte distractiv de vizitat.

Poți de asemenea să arunci o privire și la alte destinații cu o mulțime de raze de soare pe timp de iarnă:

Temperatura medie Seychelles (Victoria) Tenerife Phuket Rio de Janeiro Gran Canaria Cuba (Havana) Argentina (Buenos Aires)
Decembrie 27°C 17°C 27°C 25°C 19°C 23°C 23°C
Ianuarie 27°C 17°C 27°C 26°C 18°C 21°C 25°C
Februarie 27°C 17°C 28°C 27°C 18°C 22°C 22°C

 

Găsește cele mai bune oferte la hoteluri pe TripEconomy. Alege din lista noastră completă de hoteluri din orice oraș și aruncă o privire la zborurile disponibile către destinația ta. Ia-ți loțiunea de plajă și ochelarii de soare și fugi acum de frig! Bucură-te de sărbători!

Gran Canaria, Rio de Janeiro și Phuket

Gran Canaria, Rio de Janeiro și Phuket