Turism în România: Țara ar putea avea 9 stațiuni turistice noi!

A fost lansat în consultare publică proiectul de atestare ca stațiuni turistice de interes național a patru localități. Conform Mediafax, acestea sunt Borșa (Maramureș), Dâmbovicioara (Argeș), orașul Năvodari cu zona Mamaia Nord (Constanta) și comuna Moroeni din zona Peștera-Padina (Dâmbovița).

Este luată în vedere inclusiv aprobarea atestării ca stațiuni turistice de interes local a localităților Cacica, Dorna Candrenilor, Poiana Stampei, Solca (județul Suceava) și Oncești (județul Maramureș).

Localitățile atestate vor putea fi promovate ca stațiuni turistice de interes national sau local și vor avea șanse mai mari în atragerea de finanțări nerambursabile.

Iată câteva dintre cele mai interesante obiective turistice din zonele propuse în acest context! Tu unde vrei să mergi în următoarea vacanță?

1. Borșa este al treilea cel mai mare centru urban al județului Maramureș, din punct de vedere demografic, cu o populație de peste 27.000 de locuitori. Aici, turismul este foarte bine dezvoltat, iar călători din toate colțurile lumii vin să experimenteze tradițiile și obiceiurile vechi maramureșene.

Printre obiectivele turistice pe care le puteți vizita atunci când alegeți în vacanță în Borșa se numără: Cimitirul Vesel din Săpânța, Parcul Naţional din Munţii Rodnei, Rezervația Pietrosul Rodnei, Mănăstirile din Maramureș, Cascada Cailor, Pasul Prislop, Parcul Natural din Munţii Maramureş.

Oferte de cazare în Borșa

2. Satul Dâmbovicioara este reşedinţa comunei omonime şi are aproximativ 300 de locuitori. Este situat pe valea Dâmbovicioarei. De o frumusete rara, localitatea face legatura catre Satul Ciocanu si Cheile Brusturetului.

Printre obiectivele turistice din împrejurimi ce pot fi trecute pe lista de dorințe se numără: Parcul de aventura Oratia, Pestera Ursilor, Traseu Dâmbovicioara – Ciocanu – Piatra Galbenă – Valea Seacă a Pietrelor – Vlăduşca, Cheile Brusturetelui, Traseu Podu Dimbovitei – Vf. La Om, Biserica „Sfintii Împarati Constantin si Elena”, Cheile Dambovicioarei. Mai multe detalii pe turismdambovicioara.ro  

Oferte de cazare în Dâmbovicioara

3. Comuna Moroeni din județul Dâmbovița reprezintă un adevărat paradis al atracțiilor turistice naturale.

Printre obiectivele fascinante se numără: Cheile Zănoagei, Peștera Răteiului, Rezervaţia Naturală Peştera Cocora și Lacul Scropoasa.

Oferte de cazare în Moroeni

4. Situată într-o zonă plină de istorie şi legendă, la trecătoarea dintre Ardeal şi Bucovina, comuna Poiana Stampei reprezintă una dintre cele mai pitoreşti localităţi din ţară.

Printre obiectivele turistice cele mai interesante din zonă se numără: Biserica de lemn „Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil”, Casa Muzeu, Castelul Dracula, Gruiul Mare, Calimani, Parcul National Calimani, Pasul Tihuta Bargaului, Rezervatia Naturala Tinovul Mare.

5. Solca este un oraș din județul Suceava, în nord-estul României. Localitatea este situată în regiunea istorică Bucovina de sud.

Principalele obiective turistice din zonă sunt: Mănăstirea Solca, Casa-muzeu „Saveta Cotrubaș” din Solca, Biserica romano-catolică și Pietrele Muierilor.

Oferte de cazare în Suceava