Papua Noua Guinee – Ghid de călătorie

Această națiune insulară fascinantă din Oceania nu este la fel de populară ca și alte destinații exotice din lume, dar faptul că nu a fost atinsă de turismul de masă este exact ceea ce o face atât de specială. Acest loc minunat poate fi împărțit în 9 regiuni turistice principale, cu nenumărate atracții și minuni naturale.

Cele 9 regiuni sunt Sudul Papua-Noua Guinee, Sud-vestul Papua-Noua Guinee, Madang-Morobe, Highlands, Sepik, golful Milne, Noua Britanie, Noua Irlanda și Manus și Bougainville. Capitala țării este Port Moresby, un oraș minunat care atrage atenția prin atmosfera fascinantă, grădinile zoologice, clădirea Parlamentului și multe altele.

Din cauza poziției sale pe hartă (la sud de Ecuador, aproape de acesta), clima este tropicală, cu un sezon umed între decembrie și martie. Cele mai bune momente de vizitat sunt în mod clar în afara perioadei de sezon umed, iar cel mai bun timp pentru drumeții este între lunile iunie și septembrie.

Rețineți că majoritatea străinilor ar avea nevoie de viză pentru a intra în Papua Noua Guinee. Căutați mai multe informații despre acest lucru pentru a afla exact ce trebuie să faceți înainte de orice altceva, dacă intenționați să organizați o călătorie acolo.

Exploratul și deplasarea în Papua Noua Guinee este cel mai bine să fie făcut prin utilizarea PMV-urilor (autovehicule publice), alături de localnici sau optarea pentru avion – sistemul de aviație din această țară este bine pus la punct, deoarece transportul aerian este încă cel mai comun mod de a te deplasa între așezările majore și mulți oameni se bazează pe acesta.

Iată câteva lucruri pe care ar trebui să le vezi cu siguranță în Papua Noua Guinee:

  • Traseul Kokoda: acest traseu de 60 de mile (peste 96 km) începe în zona Port Moresby și duce în Regiunea Owen Stanley. Puteți încerca o excursie de 5 zile pe acest traseu, pentru a putea explora toate dealuri și izvoarele de acolo;

Caută hoteluri în Port Moresby pe TripEconomy

  • Highlands (Zonele muntoase): Vizitați cel mai înalt vârf din Papua Noua Guinee – Muntele Wilhelm. Apelați la un ghid local, nu este recomandat să mergeți pe cont propriu dacă doriți să urcați pe munte. Asigurați-vă că aveți câteva zile pentru a vizita obiectivele turistice în acest loc, pentru că există multe de descoperit.
  • Madang: Situat pe coasta de nord, acesta este un loc minunat pentru scufundări pentru oricine, indiferent de experiență. Recifele de corali și numeroasele specii de pești colorați sunt o încântare.
  • Wewak: Aici puteți face plimbări cu canoe pe râul Sepik, cu destinația finală la Haus Tambaran;
  • Noua Britanie, Bougainville și Insulele Trobriand merită, de asemenea, o vizită. Vezi cele mai bune locații pentru înot și snorkeling, minunatele trasee pentru drumeții, izvoarele termale fierbinți și multe alte minuni ale naturii.

Există multe activități pe care le puteți încerca în Papua Noua Guinee, toate acestea vă vor transforma vacanța într-o experiență uimitoare, de neuitat. Pe lângă scuba diving și trekking (deja menționate), puteți încerca și observarea păsărilor, navigarea, participarea la festivaluri precum spectacolele Goroka și Mt. Hagen, pescuitul și tururile în zbor. Mâncarea de acolo merită și ea o șansă! Încercați cartofii tradiționali „Kaukau” (cartofi dulci), preparați în modul specific denumit „Mumu” – într-un cuptor subteran, cu carne și alte legume.

Căutați hoteluri în Papua Noua Guinee pe TripEconomy și rezervați zborul către această destinație de vis la cel mai bun preț!