Unde mergem în vacanța de iarnă în România?

În timpul iernii avem nenumărate oportunități de călătorie, de la destinații însorite, plaje cu nisipuri fine și ape cristaline până la locații cu ninsoare și temperaturi joase, perfecte pentru sporturi de iarnă, drumeții prin zăpadă și alte activități de sezon. Țări precum Franța, Austria, Italia sau Elveția sunt cele mai populare când vine vorba de vacanța de iarnă, dar ce ai zice de România? Știi că acolo se află numeroase stațiuni de ski, pârtii largi și tradiții deosebite de iarnă? Găsești mai jos cele mai frumoase destinații din România pe care trebuie să le vizitezi în sezonul rece.

Poiana Brașov este prima destinație pe lista noastră, fiind foarte partie-poiana-brasovpopulară printre turiști, în special datorită infras- tructurii moderne pentru spoturi și activități de iarnă ce include patinoare arti- ficiale, gondole și chiar centre de echitație. Pârtia de schi este îmbunătățită cu sisteme de zăpadă artificială, astfel că pasio- nații de acest sport pot să se bucure de el chiar și atunci când nu ninge cu adevărat. Localizată într-un cadru splendid, la poalele Muntelui Postăvaru, stațiunea Poiana Brașov oferă vizitatorilor o atmosferă relaxantă și primitoare, alături de nenumărate oportunități și locații de schi și snowboarding. Alte activități interesante prin împrejurimi ar fi excursiile la Castelul Dracula, un tur al orașului Brașov și de ce nu, o masă la Moeciu pentru a gusta din bucatele tradiționale delicioase.

predeal

Predeal este o altă alegere extraordinară pen- tru vacanța de iarnă. În primul rând, pentru că este o locație ușor accesibilă fiind la doar 2 ore distanță de București. În al doilea rând, pentru că este un loc minunat, cu niște priveliști de vis, cu pârtii de schi și snowboarding, toate amplasate pe Valea Prahovei, la o altitudine de 1110 metri. Predeal este unul din orașele cu cele mai mari altitudini din România, oferind atât peisaje minunate, cât și servicii de înaltă calitate pentru vizitatori. Sunt mult trasee pentru drumeții, special amenajate pentru a face plimbări lungi și a admira frumusețea Bucegilor. Ca și atracții, în zonă se află Biserica Sfinților Constantin și Elena, Cimitirul Eroilor celui de-al Doilea Război Mondial și Cimitirul Legionar. Fă un tur de o zi pentru a vizita aceste obiective, vei afla povești fascinante despre ele!

Sinaia este cunoscută pentru peisajele sale extraordinare, sinaiaatrăgând turiști din întreaga țară și din întreaga Europă. Sinaia e considerată una dintre cele mai bune locuri pentru a te distra iarna, fiind cea mai veche stațiune turistică din România. Aceasta dispune de 12 pârtii de schi dotate cu 9 lifturi, cea mai înaltă altitudine posibil de atins fiind 2100 de metri. Tot acolo se află câteva obiective ce merită vizitate, precum Hotelul-Palat și Reședința Regelui Carol, construită în 1870. Poți de asemenea să închiriezi un snowmobil, să ceri ajutorul unui instructor de schi dacă ești începător și la finalul zilei, te poți odihni la o cană de vin fiert într-unul din hotelurile stațiunii.

Caută hotel în Sinaia

vatra-dornei

Vatra Dornei este o stațiune de spa și ski localizată în nordul României, cunoscută și ca Perla Bucovinei. Înconju- rată de Munții Giumalău și Călimani, orașul are o infrastructură foarte bună, permițând turiștilor să îl viziteze și să se bucure de principalele atracții și activități: schiatul pe una dintre cele 3 pârtii, echitația sau o vizită la Muzeul Oului :-). În ianuarie și februarie au loc Serbările Zăpezii, astfel că locația rămâne dinamică chiar și după ce trece Crăciunul și Revelionul, aici desfășurându-se numeroase concerte, spectacole de dansuri populare și tradiții străvechi.

Valea Lotrului este un alt loc magic pentru o escapadă de iarnă, oferind turiștilor priveliști încântătoare, cu frumuseți naturale încă neatinse de om. Aici poți vizita numeroase parcuri și păduri protejate de lege, precum Pădurea Călinești și Căldarea Gâlcescu, cât și cascade foarte frumoase: Moara Dracului și Apa Spânzurată. De asemenea, poți admira lacurile glaciare din zonă și peșterile spectaculoase.

winter-in-romania

Acestea sunt doar câteva recomandări, cele mai populare să zicem. Dar sunt și alte locații deosebite precum Lacul Bâlea (cu hotelul de gheață), Pasul Tihuța, zona Maramureș și Câmpulung Moldovenesc. Planifică-ți călătoria cu 💼TripEconomy, rezervă-ți hotelul și vizitează această frumoasă țară ce-și păstrează vechile tradiții.