Top țări frumoase de vizitat în 2017 – Macedonia

Republica Macedonia este o țară mai puțin populară printre turiști, însă este un loc minunat pe care îl poți vizita, care are o multitudine de lucruri de oferit. Această țară este localizată în Balcani și este o idee foarte bună să o vizitezi mai ales între aprilie și octombrie, când temperaturile medii variază între 13 și 24 de grade Celsius, iar climatul este uscat și cald.

Știai că…?

 • Principalele regiuni ale Macedoniei sunt Povardarie – aceasta include și capitala și cel mai mare oraș, Skopje; Macedonia de Vest – cea mai atractivă regiune pentru turiști și Macedonia de Est – o regiune care oferă un preview deosebit asupra vieții rurale ale acestei țări.
 • Cele mai importante orașe de aici sunt Skopje, Ohrid, Bitol, Kruševo, Prilep, Struga etc.
 • Cele 3 parcuri naționale ale Macedoniei sunt locuri foarte frumoase din această țară care merită pe deplin o vizită: Parcul Național Galičica, Parcul Național Mavrovo și Parcul Național Pelister.
 • Cea mai comună modalitate de deplasare a turiștilor în orașele Macedoniei este cu ajutorul taxiurilor.
 • Vorbind despre orașe importantze, trebuie amintit Orhid și Lacul Orhid: acesta din urmă este cel mai vechi (cu o vârstă de aprox. 4 milioane de ani) și unul dintre cele mai adânci lacuri din Europa (adâncimea maximă ajunge la 288m). A fost de asemenea inclus în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO în 1979.
 • Macedonia este țară cu cel mai mare număr de munți și vârfuri de munte din lume: 34 de vârfuri montane, toate depășind 2000m înălțime, unele dintre ele niciodată vizitate de oameni.
 • Se pare că Macedonia este o țară a superlativelor: cea mai mare cruce din lume poate fi găsită aici, pe vârful muntelui Vodno. Are o înălțime de aproximativ 66 de metri.
 • Presupuse părți ale crucii pe care a fost crucificat Iisus se regăsesc în fundațiile mănăstirilor Sveta Bogorodica Precista din Kichevo și Sveti Jovan Bigorski și Sveti Georgi Pobedonosets din Debar.
 • Dacă ești interesat de partea de istorie și religie a acestei țări, sunt câteva biserici absolut fascinante pe care le poți vizita aici, precum Biserica Sf. Sofia din secolul al 11-lea, Sveta Bogorodica Precista din secolul al 13-lea și St. Pantelejmon-Plaoshnik din secolul al 10-lea – toate acestea sunt în Ohrid.
 • Unul dintre cele mai de amploare festivaluri de iarnă din Europa are loc în Macedonia la sfârșitul lui noiembrie și începutul lui decembrie – este desnumit Festivalul Taksirat.
 • Kruševo este un minunat oraș-muzeu, localizat în munții din sud-vestul Macedoniei. Aici, poți vizita Biserica Sf. Nikola, Biserica Sf. Jovan, Galeria Nikola Martinovski (62 de picturi donate de către pictorul contemporan Nikola Martinovski; un mic muzeu etnic a fost de asemenea amenajat în interiorul clădirii) și muzeul dedicat Răscoalei Ilinden (un sumar al fundalului istoric al Macedoniei și al răscoalei Ilinden, expus într-un mod foarte frumos).
 • Vizitează piața centrală Skopje pentru a vedea monumentala statuie denumită ”Războinic pe un cal” – este o structură de 28 de metri înălțime, cu o greutate de 30 de tone și cu o valoare estimată la 9.4 milioare de euro.
 • Trpejca este un oraș mic și liniștit de la malul Lacului Ohrid, care este însă cunoscut sub numele de „Saint Tropez-ul Macedoniei”.

Există mai multe locuri interesante de vizitat în Macedonia, așa că poți începe prin a consulta lista atracțiilor cele mai importante din Skopje și să vezi apoi unde ajungi mai departe.

Dacă plănuiești să vizitezi Macedonia, nu uita să accesezi TripEconomy.com și să vezi lista completă de hoteluri și cele mai bune oferte la hoteluri, plus zborurile disponibile către destinația ta. Bucură-te de o călătorie perfectă!