Top 6 călătorii cu trenul

Ți se întâmplă des în viața de zi cu zi să rămâi blocat în trafic, sau poate ești doar plictisit de aceleași străzi și trotuare mereu? Când ai mers ultima dată cu trenul undeva? Poate crezi că a călători cu trenul nu este o idee foarte practică, dar dacă alegi locurile și rutele potrivite, vei fi impresionat de cât de relaxantă și senină poate deveni o plimbare cu trenul. Ia o pauză de traficul haotic de pe străzi și din viața ta și alege o tură din lista noastră pentru următoarea ta vacanță!

1. Glacier Express – 7 ore

Vedere asupra Alpilor elvețieni, din Glacier Express

Vedere asupra Alpilor elvețieni, din Glacier Express

Un festin vizual – aceasta este expresia care descrie cel mai bine această rută feroviară. Trenul Glacier Express călătorește prin văi luxuriante, chei acoperite de zăpadă, prin 91 de tunele și peste 291 de poduri. Din Sf. Moritz până în Zermatt, această rută îți va prezenta toate acele peisaje minunate ale Alpilor elvețieni. „Cel mai lent tren rapid din lume” parcurge această rută în aproximativ 7 ore de neuitat. Peisajele incredibile te vor lăsa fără cuvinte și complet fascinat de frumusețea acestei țări și a munților de aici. Este schimbarea perfectă de cadru de care ai nevoie pentru o vacanță reușită!

 

2. Hiram Bingham Orient Express – 1 zi
Crezi că a petrece o zi întreagă într-un tren sună groaznic? Nu este! Trenul Hiram Bingham Orient Express nu doar că te duce la una dintre cele mai impresionante atracții turistice existente (orașul incaș Machu Picchu), dar îți și oferă tot ceea ce îți este necesar pentru ca voiajul tău să fie cât mai plăcut. Ruta începe în Cusco și urmează apoi o cale ferată șerpuită, scenică, prin munții Anzi și peste râul Urubamba, oferind peisaje superbe, de care te poți bucura din confortul unui tren care oferă servicii diverse, de calitate, precum gustările delicioase din timpul zilei și cina (4 feluri) servită la întoarcere. Vizitatorii primesc de asemenea și un tur ghidat al orașului străvechi.

3. Royal Scotsman – 2 – 5 zile

Trenul Royal Scotsman

Trenul Royal Scotsman

Dacă îți place să fii răsfățat, călătoria aceasta este pentru tine! Bucătăria fantastică, vinurile rafinate, cabinele superbe te vor face să uiți că ești de fapt într-un tren și te vei simți ca un rege sau o regină. Sunt disponibile mai multe rute care circulă de-a lungul zonelor muntoase scoțiene sau de-a lungul întregii Marii Britanii, așadar, în funcție de itinerar, o rută completă poate dura de la 2 până la 5 zile. Cu cât vrei să vezi mai multe, cu atât devine mai lungă ruta pe care o poți alege, dar acest lucru nu va fi o problemă, din moment de condițiile din tren sunt minunate.

Traseul acestui tren „vintage” începe în Edinburgh și continuă de-a lungul zonelor muntoase scoțiene, trecând pe lângă lacuri și vâlcele senine, ape curgătoare minunate, peisaje pitorești frumoase și câteva castele antice impresionante. Peisajele merită tot efortul!

Un alt lucru foarte interesant legat de această călătorie este acela că poți închiria un kilt în tren, sau poți opta pentru unul special făcut pentru tine pe care să-l porți pe parcursul călătoriei.

Găsește cele mai bune oferte la hoteluri pe TripEconomy!

4. Rocky Mountaineer – 2 – 8 zile

Trenul Rocky Mountaineer în trecere

Trenul Rocky Mountaineer în trecere

Acest minunat tren privat călătorește din Vancouver către Banff, Jasper și Calgary, oferindu-ți posibilitatea de a vedea de aproape impresionanții munți Rocky din confortul unui tren care dispune de cele mai bune condiții de călătorie. Experiența Rocky Mountaineer include momentele de povestire conduse la bord de către nativi, atelierele de istorie naturală și cercuri de apreciere a vinului. În vagonul-restaurant poți beneficia de o masă irezistibilă, iar la nivelul observațional al trenului nu trebuie să ratezi cocktail-urile și numeroasele gustări. Nopțile din cadrul acestei călătorii vor fi petrecute la unele dintre cele mai luxurioase hoteluri din orașele corespunzătoare.

Dacă alegi cea mai bună perioadă a anului pentru această călătorie (luna iunie), peisajele vor fi completate frumos de boboci de flori și o multitudine de animale sălbatice care populează lacurile alimentate de ghețari, pădurile verzi și râurile grăbite.

5. Calea Ferată Trans-Siberiană – 6 zile
Trans-Siberiana are, de fapt, mai multe trenuri care parcurg complet sau parțial această rută, așa că poți alege pe oricare te tentează, în funcție de preferințe și, desigur, de buget. Poți alege un tren local, care oprește în toate stațiile, un tren internațional care merge pe ruta principală sau poate chiar un tren care se îndreaptă către Beijing. Rossiva Nr. 2, trenul public care acoperă întregul traseu Trans-Siberian, parcurge distanța în 6 zile și este o modalitate perfectă pentru a observa localnicii și viața lor cotidiană. Traseul complet începe în Moscova și are stația finală în Vladivostok, Rusia.

6. Danube Express, Balkan Odyssey – 11 zile

bran-castle

Castelul Bran din Brașov, România

Danube (Dunărea) Express este un tren-hotel de lux care te va duce prin cele mai frumoase orașe europene și îți va oferi o experiență unică în viață. Praga, Viena, Berlin, Belgrad, Sarajevo, Trieste și Brașov sunt doar câteva din numeroasele orașe extraordinare pe care vei avea oportunitatea să le vizitezi dacă optezi pentru această călătorie.

Balkan Odyssey este ruta de 11 zile care începe în Budapesta și se termină în Venice. În a 4-a zi a călătoriei vei ajunge în Brașov și Sighișoara, două orașe românești extraordinare, în inima Carpaților. Castelul Bran din Brașov trebuie vizitat neapărat, întrucât acesta este locul de naștere al legendelor cu Dracula. Este o experiență intrigantă care merită încercată. Trenul își continuă apoi călătoria prin Bulgaria, Serbia, Bosnia și Herțegovina, Slovenia și Italia, unde vei întâlni unele dintre cele mai frumoase peisaje și o serie de atracții turistice minunate, pe care trebuie să le vizitezi!

Pregătește-ți bagajul și cumpără-ți biletul! Fii pregătit pentru o experiență unică în viață, o călătorie relaxantă și, în același timp, fascinantă, o vacanță pe care nu o vei uita! Ai oportunitatea de a vedea o multitudine de lucruri frumoase: peisaje, orașe, minuni ale naturii, munți, lacuri și râuri. Planifică-ți vacanță cu TripEconomy: verifică lista noastră completă de hoteluri și zborurile disponibile către destinația ta, în cazul în care ai nevoie în călătoria pe care o alegi. Bucură-te de aventură!