Ghid Turistic California – Aventură în „Statul de Aur”

Localizat pe coasta de vest a Americii de Nord, statul California este cel mai mar din SUA din punct de vedere al populației și al treilea cel mai mare din punct de vedere al suprafeței. Acest stat de o diversitate incredibilă este un deliciu pentru orice călător sau turist, deoarece vei găsi ceva pentru orice gusturi acolo. Regiunea împădurită a coastei de nord, împreună cu munții robuști din interior, cu deșertul aspru din sud și cu fertila Vale Centrală, au multe de oferit oricărui vizitator. Principalele regiuni ale Californiei sunt: California de Sud, deșertul, Coasta Centrală, Valea San Joaquin, Valea Sacramento (Sacramento este de asemenea și capitala statului), Sierra Nevada, Gold Country, Bay Area (zona golfului), Coasta de Nord și Shasta Cascades. Unele dintre cele mai populare destinații din California sunt Los Angeles, Palm Springs, San Francisco și Napa Valley.

Faimosul semn Hollywood, Los Angeles, California

1. Los Angeles
Această destinație este renumită pentru atracțiile sale faimoase: Hollywood, studiourile Universal, plaja Venice, Downtown LA (centrul orașului LA), UCLA (universitate), parcul Griffith.

Bineînțeles că există multe alte atracții culturale și istorice, muzee și galerii de artă, precum Centrul Getty – unul dintre cele mai impresionante muzee de artă din SUA, intrarea este gratuită; Muzeul de Artă Contemporană – singurul muzeu de artă contemporană din Los Angeles; Los Angeles County Museum of Art (LACMA), Los Angeles County Museum of Natural History, California Afro-American Museum și multe altele.

Frumoasele parcuri merită și ele o privire: Parcul Griffith, Parcul Expoziției, Parcul istoric Will Rogers, Kenneth Hahn State Recreation Area, Parcul Macarthur.

Poți încerca să ajungi și în orașele din jurul LA, pentru cele mai minunate parcuri de distracție, precum Disney California Adventure Park și Disneyland Park din Anaheim.

2. Palm Springs

Teren de golf, stațiune în Indian Canyons, Palm Springs, California

Acest oraș-stațiune din regiunea de deșert a Californiei de Sud este locul ideal pe care să-l vizitezi pentru relaxare și recreere, gol, centre spa și cazinouri. Este un loc minunat spre care să te îndrepți pe timpul iernii și al primăverii, atunci când temperaturile sunt chiar foarte plăcute (maxime de 21-23°C pe timpul iernii și 27-35°C pe timpul primăverii); verile sunt de obicei puțin prea fierbinți pentru majoritatea oamenilor.

Unele dintre cele mai interesante activități pe care le poți încerca aici sunt: mergi la o plimbare cu telegondola – trebuie să faci asta dacă vizitezi aceste locuri superbe; vizitează supeba proprietate Sunnylands; fă o excursie în „Indian Canyons”; vizitează Muzeul de Artă Palm Springs și Muzeul Aerian Palm Springs; participă la fascinantele festivaluri – Festivalul Internațional de Film Palm Springs, ținut în primele 2 săptămâni din ianuarie și Festivalul Internațional ShortFest, al doilea cel mai mare festival de scurt-metraje din lume, organizat între 20 și 26 iunie anul acesta.

Cele mai bune oferte la hoteluri în Palm Springs! Click aici!

Dacă ești interesat de sporturi și ești fan al tenisului, ar trebui să arunci o privire către evenimentul „Indian Wells Masters”, cunoscut și ca „BNP Paribas Open”, cel mai popular turneu de tenis și cu participarea cea mai numeroasă, după turneurile din seria Grand Slam și un minunat eveniment marca Masters 1000, care merită pe deplin efortul. Indian Wells se află la jumătate de oră de condus de Palm Springs. De asemenea, dacă ești fan al acestui sport și este interesant de turneele majore, ar trebui să arunci o privire pe Hotels4Tennis.com, pentru a descoperi cele mai bune hoteluri și oferte la hoteluri în apropierea celor mai importante terenuri și arene pe care se desfășoară marile meciuri de tenis.

3. Napa Valley

Podgorie de dimensiuni impresionante din Napa Valley, California

Pentru o excursie ceva mai sofisticată, poți alege Napa Valley, principala regiune în care se produce vin în SUA, o regiune rafinată, bine cunoscută pentru restaurantele gourmet, pentru cafenele și centrele spa.

Poți merge la o plimbare cu Trenul Vinului Nap Valley în Napa, poți încerca o baie în izvoarele fierbinți sau o baie de noroi în Calistoga, poți zbura cu balonul cu ajutorul companiei Bonaventura Balloon Company, poți testa unul dintre cele 10 terenuri de golf perfecte din orașele din această regiune, sau poți opta pentru un tur istoric pe râul Napa.

Dacă mergi acolo pentru vin, trebuie să arunci o privire pe această listă a celor mai populare și mai mari fabrici de vin: Podgoriile Beringer și Fabrica de Vin V. Sattui (St. Helena), Pivnița Grgich Hills (Rutherford), Fabrica de VinRobert Mondavi (Oakville), Podgoriile Sterling and Castello di Amorosa (Calistoga), Fabrica de Vin The Hess Collection (Napa).

Indiferente de care dintre aceste regiune va fi alegerea ta, California este plină de surprize și locuri minunate de văzut și activități interesante. Aruncă o privire și la celalalte atracții majore, precum regiunea istorică a Vechiului Sacramento, impresionantele parcuri naționale din Fresno, frumoasele orașe de pe plajele din San Diego, faimosul pod Golden Gate din San Francisco și altele. Vezi lista completă de hoteluri din California și zborurile disponibile către destinația ta pe TripEconomy.com. Bucură-te de „Statul de Aur”.