Causeway Coastal Route – Cel mai frumos traseu rutier al Irlandei

Cunoscută ca fiind una dintre cele mai impresionante călătorii rutiere, traseul Causeway este perfect pentru iubitorii de excursii cu mașina și constă într-o excursie de 4 sau 5 zile de-a lungul coastei Irlandei de Nord, între orașele Belfast și Londonderry. Peisajele sunt impresionante și foarte variate, iar drumul merge pe linia de coastă, prin înalturile munților, prin orașe pline de viață, dar și prin sate liniștite și relaxante. Dacă preferi să conduci într-o manieră mai relaxată și dorești să-ți aloci timp suficient pentru a vizita cele mai importante atracții turistice, excursia ta ar trebui să dureze 5 zile, astfel încât să ai posibilitatea să admiri întregul peisaj și să te bucuri de cadrul fascinant care se află într-o continuă schimbare.

  • Așadar, această experiență uimitoare va începe în Belfast, așa cum am mai menționat. Aici, impresionanta metropolă are foarte multe de oferit. Aceasta este casa spirituală a Titanicului, Titanic Belfast fiind cel mai mare muzeu din lume care abordează această temă, având 9 galerii interactive care parcurg povestea de la început până la tragicul final. Atunci când îți planifici vizita, nu rata Waterfront Hall, Bohemian Cathedral Quarter și nu uita de pub-urile în stil Victorian și restaurantele rafinate ale orașului.

MuzeulTitanic Belfast

  • Newtownabbey Loughshore Park

   Newtownabbey Loughshore Park

   La plecarea din Belfast, îți vei continua drumul către Newtownabbey. Aici poți admira minunata Lagună Belfast, după care poți face o oprire în Loughshore Park din Newtownabbey, pentru a vedea vasele care navighează din Belfast, din același loc din care a pornit și cunoscutul Titanic.

  • Următoarea destinație este Carrickfergus, minunatul oraș de la malul mării, locul în care trebuie să mergi pentru a vizita muzeul Carrickfergus, Castelul Norman din secolul al XII-lea și Biserica Sf. Nicolae. Traseul te va duce mai departe în Kilroot și
   Stâncile Gobbins

   Stâncile Gobbins

   Larne și în regiunea Glens of Atrim. Poți petrece ceva timp în Carnfunnock Country Park și să vizitezi stâncile Gobbins, pentru a putea admira impresionanta varietate de specii de păsări acvatice.

Compară prețurile hotelurilor din Irlanda

  • Urmează apoi șoseaua Coastei Antrim, locul
   Satul Glenarm

   Satul Glenarm

   în care traseul trece pe la bazele fiecărei dintre cele 9 văi și după parcurgerea căruia vei ajunge în satul Glenarm. Aici poți face o oprire pentru a vizita Castelul Glenarm și parcul public.

  • Continuând drumul, vei ajunge în regiunea Cushendun, unde vei avea o
   Podul de sfoară Carrick-a-Rede

   Podul de sfoară Carrick-a-Rede

   multitudine de opțiuni: îți poți petrece timpul în resortul de pe malul mării (în Balleycastle), locul din care feriboturile pleacă înspre insula Rathlin, poți merge la Centrul de Descoperiri Causeway Coast pentru a afla mai multe lucruri incitante despre aceste locuri, sau poți face o plimbare pe podul de sfoară Carrick-a-Rede, care se întinde peste o prăpastie de 24 de metri, oferind o priveliște minunată.

  • Excursia continuă în Bushmills, unde experiența devine din ce în ce mai incitantă. Cele mai importante
   Giant's Causeway

   Giant’s Causeway

   atracții aici sunt situl Patrimoniului Mondial UNESCO, Giant’s Causeway, romanticele ruine ale castelului Dunluce și frumoasa vale Bann. Conducând de-a lungul acestui drum, pe lângă Castlerock, poți face o oprire pentru a vizita gloriosul templu Mussenden, apoi poți schimba puțin cadrul printr-o plimbare pe plajele Migilligan sau Benone. Aceste plaje sunt imense și se întind pe o lungime atât de mare, încât sunt șanse să nu dai peste nimeni altcineva în jurul tău.

 • În final, vei ajunge în Londonderry, acesta fiind singurul oraș înconjurat complet de ziduri din Insulele Britanice. În interiorul acestor pereți viața decurge într-un ritm alert, se găsesc multe locații de o importanță culturală mare, teatre, restaurante și străzi vechi, fascinante, care merită o privire. Vizitarea acestei locații este, deci, modalitatea perfectă de a încheia această excursie memorabilă.

 

Acest traseu măsoară în total 190 de kilometri, iar parcurgerea lui durează doar câteva zile, așadar este perfect pentru o pauză oricând simți nevoia să evadezi din rutina cotidiană și să începi o nouă aventură. Pornește spre Irlanda și încearcă acest minunat traseu! Planifică-ți călătoria cu TripEconomy! Vei găsit pe site o listă completă cu zborurile către Irlanda, din care poți alege în funcție de preferințele tale!