Top 5 croaziere fluviale de neuitat

Toate acele croaziere în Caraibe, Marea Mediterană și altele extravagante de-a lungul oceanelor și mărilor sunt foarte cunoscute pentru peisajele și itinerariile uimitoare pe care le oferă, dar uneori merită să ne interesăm și de ceva mai puțin discutat, dar la fel de magnific. Croazierele fluviale pot fi oportunități extraordinare pentru relaxare sau chiar aventuri minunate. Consultă lista unora dintre cele mai atrăgătoare croaziere fluviale și vezi ce te tentează pe tine!

1. Fluviul Sena
1001 seine
O croazieră perfectă pentru cupluri, iubitori de artă și francofoni, a cărei itinerar se concentrează de obicei pe vizitarea diverselor obiective turistice din interiorul și din jurul Parisului. Croaziera tipică pe Sena include o zi sau două în Paris, unde ai oportunitatea de a te bucura de cele mai importante atracții ale orașului, precum turnul Eiffel, muzeul Luvru, muzeul d’Orsay, catedrala Notre Dame și multe altele. Majoritatea croazierelor completează aproximativ același circuit. Poți opta, de asemenea, și pentru o croazieră scurtă, doar de o zi, care parcurge doar Parisul (bilete pentru aceasta pot fi cumpărate și pe loc, de pe docuri, în aceeași zi), sau poți să-ți rezervi una de o săptămână, care merge și către nord-vest, către Honfleur și Canalul Englez și include opriri la Giverny, Rouen și Normandia.

2. Fluviul Rin
1001 rhine
O croazieră ceva mai complexă este cea care străbate râul Rin. Acesta curge prin patru țări (Germania, Olanda, Franța și Elveția). Este de asemenea potrivită pentru cei care merg pentru prima dată într-o croazieră pe râu, deoarece vei avea parte de o imagine de ansamblu grozavă a țărilor prin care treci înainte de a te aventura pe rute fluviale ceva mai obscure.

Poți opta pentru o croazieră fluvială pe Rin care navighează între Olanda și Elveția. Aceasta acoperă o arie foarte mare a culturii locurilor și vei avea posibilitatea să vezi o mulțime de catedrale faimoase (spre exemplu cea din Germania, plus catedrala pitorească gotică din Strasbourg, Franța), să explorezi orașul Heidelberg, un oraș cu o istorie bogată și să mergi la o degustare de vinuri superioare Riesling în Rudesheim, Germania.

Vezi ofertele de croaziere de pe TripEconomy!

3. Fluviul Dunărea
Cel mai popular fluviu al Europei când vine vorba de croaziere, Dunărea străbate 1001 danubeGermania, Austria, Slovacia, Ungaria, România și încă alte 5 țări pe o lungime de aproape 3000 de km. Cele mai importante atracții ale croazierea includ accesul facil la cele 4 capitale prin care trece fluviul (Budapesta, Viena, Bratislava și București), o vedere minunate asupra districtului lacurilor austriece (Salzkammergut), orașe medievale și oportunitatea de a vizita frumoase mănăstiri în stil baroc. Poți alege una dintre multele combinații posibile pentru o croazieră pe Dunăre, în funcție de dorințele tale și de obiectivele turistice care te atrag cel mai mult.

4. Fluviul Mekong
Părăsim acum Europa pentru a menționa o croaziera ceva mai interesantă, 1001 mekongpotrivită pentru cei care caută aventură
și care sunt ceva mai în formă, și anume croaziera care parcurge fluviul Mekong. Cele mai populare itinerare se întind pe 7 nopți și merg între Siem Reap, Cambodgia și orașul Ho Chi Minh din Vietnam. Cea mai mare parte a rutei parcurge arii rurale și cele mai fascinante lucruri de vizitat sunt piețele pescărești plutitoare, rezidențe regale, tot felul de orășele fermecătoare, temple și o minunată biserică franceză gotică. De asemenea, de obicei se fac opriri și în Phnom Penh (capitala Cambodgiei).

5. Fluviul Nil
1001 nile
Mai departe de apele calme ale Europei, o altă croazieră minunată este cea care parcurge Nilul. O opțiune formidabilă pentru călătorii experimentați, care nu caută neapărat relaxare, ci mai de grabă aventură și descoperiri interesante, această croazieră este perfectă pentru persoane pasionate de istorie și antichități. De la piramide până la templele colonizate din porturile Luxor și Aswan, croazieră pe Nil este calea către 5000 de ani de istorie egipteană. Itinerarul se întinde de obicei pe mai puțin de o săptămână și merge în jurul Cairo, incluzând de asemenea tururi pe sol.

Explorează-ți opțiunile și începe să-ți placi vacanța acum! Vezi croazierele disponibile și nu uita să consulți lista completă de hoteluri de pe TripEconomy, în cazul în care vrei să-ți petreci câteva nopți în una din aceste minunate țări. Bucură-te de vacanță!