St. Patrick’s Day – Sărbătoare în jurul lumii

Cunoscută și sub denumirea de „Festinul Sfântului Patrick”, această sărbătoare este celebrată pe dată de 17 martie în fiecare an, aceasta fiind data decesului sfântului patron al Irlandei.

„Toți sunt irlandezi pe 17 martie” – Ziua Sf. Patrick este celebrată în mai multe țări decât oricare alt festival național. Această sărbătoare a fost inițial doar o altă sărbătoare publică a Republicii Irlandei, Irlandei de Nord. provinciei canadiene Newfoundland and Labrador și a Montserrat-ului. A devenit acum un motiv minunat de petrecere pentru Marea Britanie, întreaga Canada, Statele Unite, Argentina, Australia, Noua Zeelandă Elveția, Rusia și părți ale Asiei.

Dublin, Irlanda

1. Irlanda
Dacă vrei să te afli în Irlanda atunci când au loc festivitățile, ar fi indicat să fii acolo înainte de 17 martie. Acolo, petrecerea durează 4 zile (16-19 martie anul acesta), iar cel mai potrivit oraș în care ai putea merge este Dublin, capitala. Trebuie să iei în bagaje și câteva haine și accesorii verzi, deoarece Ziua Sf. Patrick este acaparată de această culoare.

Multe clădiri iconice vor fi decorate cu lumini verzi, așa că este o idee foarte bună să mergi la o plimbare și să admiri orașul noaptea. Alte locuri și evenimente interesante pe care trebuie să le vezi și la care trebuie să participi sunt Irish Craft Beer Market, Festivalul Céilí, Vânătoarea de Comori din cadrul Festivalul St. Patrick, tururile de explorare, artiștii de pe străzile orașului, cursele de bărci ale Universității Irlandei de pe râul Liffey. Mergi la Guiness Storehouse (locul care va fi, probabil, cel mai aglomerat pe 17 martie). Nu rata Parada de Ziua Sf. Patrick.

2. Marea Britanie
Un lucru interesant pe care îl poți vedea în Marea Britanie în perioada acestei sărbători este reprezentat de cursele de cai din cadrul Festivalului Cheltenham, eveniment care de obicei are loc în aceeași zi cu această sărbătoare. Birmingham este locul în care vei găsi cea mai de amploare paradă cu ocazia Zilei Sf. Patrick (se întinde pe o rută de 3km). Londra organizează de asemenea o paradă în week-end-ul cel mai apropiat de data de 17 martie, în Trafalgar Square. Liverlpool, Manchester, Coatbridge și Glasgow sunt, de asemenea, orașe perfecte de vizitat cu ocazia acestei sărbători.

Râul Chicago, SUA

3. Statele Unite
Parada de Ziua Sf. Patrick organizată în New York City este una dintre cele mai mari din lume. Fifth Avenue este asaltată de persoanele care participă la marș iar atmosfera este fantastică. Chicago este un loc spectaculos pe care să-l vizitezi în timpul aceste sărbători. Râul Chicago este transformat într-o apă verde în fiecare an, pentru aceasta folosindu-se 40 de tone de vopsea.

4. Canada
Canada nu rămâne în urmă când vine vorba de petreceri. O altă paradă imensă de Ziua Sf. patrick are loc în Montreal. Manitoba este un alt loc minunat de vizitat, deoarece acest oraș organizează anual un festival de muzică și cultura care ține 3 zile pentru a celebra Ziua Sf. Patrick. Parade și festivități au loc în multe alte orașe, precum Vancouver, Quebec, Toronto și Calgary.

5. Argentina
Vizitează Buenos Aires pentru a sărbători! Strada Reconquista din centrul orașului este locul în care poți merge pentru a petrece. Multitudinea de pub-uri irlandeze care se află aici sunt fidele tradițiilor de Ziua Sf. Patrick.

Moscova, Rusia

6. Rusia
Rusia este una dintre țările care adoră să celebreze cultura irlandeză. Ambasada Irlandei, împreună cu guvernul Moscovei și alte organizații sunt de obicei sponsorii multor evenimente care au loc atât în Moscova, cât și în St. Petersburg, Yekaterinburg, Voronezh și Volgograd. Parada oficială din Moscova de Ziua Sf. Patrick este o paradă militară, în timp ce parada neoficială, organizată de voluntari, seamănă mai curând cu un carnaval.

Vezi lista completă de hoteluri și oferte la hoteluri din oricare dintre țările și orașele menționate, valabile în perioada acestei sărbători extraordinare și planifică o călătorie perfectă! Caută zborurile disponibile pentru a ajunge la destinația ta și bucură-te de festivități.