Olanda – Călătorie pe Drumul Florilor

Cu toții am auzit despre unicitatea și frumusețile Olandei, mai ales când vine vorba despre câmpurile imense de lalele colorate, care sunt atât de faimoase și apreciate de vizitatori. Florile sunt încântătoare în special în aprilie și în mai desigur, perioadă în care o călătorie cu mașina prin aceste locuri ar fi de neuitat. Dacă toate acestea te inspiră și iubești cu adevărat natura și florile, ar fi o idee foarte bună să faci o drumeție cu mașina pe Drumul Florilor, în Olanda. Să vedem despre ce e vorba.

În primul rând, Olanda are o mare diversitate de flori, astfel că nu doar lalelele sunt principala atracție, dar și zambilele, florile de iris, gladiolele, daliile, liliacul și narcisele. Pentru a vedea toate acestea, vestul Olandei este locul perfect.

Așadar, drumeția poate începe din orașul Haarlem, unde poți petrece o zi haarlemsau două pentru a-l vizita, după care îți poți continua itinerariul. Aici începe practic Ruta Bloemen, denumită și Drumul Florilor, care trece prin zonele cu cele mai multe și mai colorate câmpuri de flori. Deci odată ce ai ajuns în Haarlem, fă o plimbare prin centrul istoric, presărat de canale și poduri și de picturi stradale ale artiștilor locali, ce surprind majoritatea peisajelor de care vei avea parte pe traseu: sate mici cu turnuri de biserici, râuri cristaline cu bărci ce plutesc și apusuri de soare.

pondsApoi urmează Lisse, unde vei găsi poate cea mai grozavă atracție a zonei, Grădina Keukenhof, considerată cea mai frumoasă grădină din lume pe timp de primăvară. Răspândită pe 28 de hectare, grădina atrage anual mai mult de 700 000 de vizitatori. Turiștii se pot plimba prin tot parcul, printre lacuri, pot vizita moara de vânt, serele și pot admira cele 7 milioane de lalele leidenplantate în 3 straturi, pentru a-și păstra coloritul viu din martie până târziu în mai. În Lisse, poți vizita de asemenea Castelul Keukenhof, o clădire grandioasă care astăzi adăpostește o bucătărie model de odinioară, în care se pregăteau petrecerile aristocrate de altădată.

Următoarea oprire este în Leiden, un oraș mic și liniștit, unde poți însă vizita cea mai veche universitate din Olanda, cât și Grădina Botanică. Aceasta este mai windmillmică decât Keukenhof, însă florile și aranjamentele sunt diferite. Alte obiective turistice în acest orășel sunt Muzeul Leiden American Pilgrim și Muzeul De Valk Windmill, unde vizitatorii pot urca într-o moară de vânt pentru a admira de sus orașul. Poți rămâne peste noapte în Leiden, dacă vrei să vizitezi cât mai multe atracții.

Zboruri către Leiden, Olanda

Drumeția cu mașina se încheie în Naaldwijk, unde vei vedea exact ce industrie puternică s-a creat cu aceste flori. Aici sunt cele mai multe câmpuri de lalele, cea mai mare seră din lume, cât și casa de licitații Naaldwijk, unde poți chiar să participi la o licitație de flori. Aici poți urmări întregul proces, de la licitațiile inițiale, până la vânzarea florilor către cei mai importanți comercianți din industrie.

Călătoria poate dura 4-5 zile, sau chiar și o săptămână dacă vrei să vizitezi aceste orașe mai în detaliu. Să conduci prin aceste zone ale Olandei este o experiență fascinantă, o călătorie acolo unde frumusețile naturii se îmbină cu istoria și cu alte curiozități locale. Închiriază o mașina pe TripEconomy și bucură-te de un traseu foarte colorat de această dată, pe minunatul Drum al Florilor.