București – Ghid Turistic 2017

Capitala României, impresionantul oraș București, cunoscut și ca Micul Paris, sau Parisul de Est, este de asemenea și cel mai mare oraș din țară și centrul cultural, industrial și financiar al acesteia. Orașul este denumit și Micul Paris datorită arhitecturii elegante a multor clădiri și a stilului sofisticat al elitei sale, lucruri care s-au remarcat în special în perioada interbelică. Cu toate că războaiele, cutremurele și programul de sistematizare din timpul regimului comunist au alterat considerabil frumoasele clădiri și cartiere din centrul istoric, multe dintre ele încă sunt „în picioare” și farmecă vizitatorii cu imaginea fascinantă pe care o înfățișează.

Am alcătuit aici o listă cu cele mai interesante lucruri pe care ar trebui să le vezi în fascinantul București anul acesta:

Cărturești-Carusel, Str. Lipscani 55, București

1. Cărturești-Carusel
Această librărie unică ocupă 1000 de metri pătrați și se întinde pe 6 etaje, fiind paradisul iubitorilor de cărți. Este o reprezentare superbă a mediului cultural din București și un loc perfect pentru citit, socializat și pentru a descoperi inima artistică a orașului. Clădirea cuprinde un spațiu multimedia la subsol, o galerie de artă contemporană la primul etaj și un bistro la ultimul etaj. Vizitatori ai acestui loc au mărturisit că acesta întrece orice altă librărie vizitată vreodată, așa că putem spune, fără îndoială, că merită o privire.

Margareta Pâslaru și Anda Călugăreanu – Artă stradală, București
sursa: instagram@bucharestmycity

2. Arta stradală
Arta stradală a Bucureștiului este un lucru destul de fascinant. Dacă te interesează acest aspecgt al culturii orașului, trebuie să vezi câteva dintre cele mai reprezentative locuri în acest sens. Spre exemplu, scările care urcă spre dealul Mitropoliei oferă o imagine extraordinară prin impresionantele desene care ilustrează două românce superbe, Margareta Pâslaru (cântăreață, compozitoare și textieră) și Anda Călugăreanu (actriță și cântăreață de muzică pop și folk), persoane iconice pentru cultura română. De asemenea, cea mai mare pictură murală din București se întinde pe 360 de metri pătrați, având o întâlțime de 18 metri. Acest proiect a fost realizat de „Sweet Damage Crew”, echipă cu 15 ani de experiență în domeniul artei graffiti. Impresionanta pictură murală poate fi văzută pe o clădire din complexul studențesc Regie din București.

3. Cinematograful istoric „Elvira Popesco”
Acesta este unul dintre puținele cinematografe istorice încă în funcțiune din capitala României. A fost deschis pentru prima dată în 1974 și este acum unul dintre cele mai încântătoare și frumoase cinematografe din oraș. Este localizat în curtea Institutului Francez din București, iar programul de difuzare este deseori adaptat diverselor evenimente relevante, precum decernarea premiilor Oscar. De asemenea, cinematograful „Elvira Popesco” este gazda unor evenimente minunate din lumea filmului (Ciné-club Next, Festivalul Anim’est, Festivalul de film belgian francofon și altele).

Ateneul Român, Str. Benjamin Franklin 1-3, București

4. Ateneul Român
Grandioasa sală de concerte din centrul Bucureștiului este un punct de referință în capitala României. A fost deschisă în anul 1888 și este o clădire superbă, având o formă circulară de dom, cu o importanță majoră pentru cultura țării. Este casa Filarmonicii „George Enescu” și găzduiește anual festivalul internațional de muzică „George Enescu”.

Minunata clădire în stil neoclasic are și câteva influențe romantice în arhitectura sa, iar micul parc din fața acesteia completează perfect imaginea.

Piața Revoluției, Sector 1, București

5. Piața Revoluției
Piața Revoluției este unul din locurile pe care nu trebuie să le ratezi cât timp ești în București. Localizată în centrul orașului, piața este plină de atracții turistice, iar trecutul istoric cu greutate o face un punct de referință pentru întreaga țară.

Câteva dintre atracțiile pe care le poți vizita în apropiere sunt Muzeul Național de Artă al României, Ateneul Român, Biblioteca Central Universtitară din București și Memorialul Renașterii.

Piața Revoluției este reprezentativă pentru istoria României și este denumită astfel deoarece, așa cum mulți români ar spune, aici s-a scris istorie. În 1968, discursul liderului comunist al țării de la momentul respectiv a marcat apogeul popularității sale, iar în 1989, tot aici a început revolta populară împotriva aceluiași regimului, rezultând în sfârșitul acestuia.

Vezi toate punctele de interes din București!

Alte locuri și atracții pe care merită să le vizitezi sunt Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”, Palatul CEC, Palatul Cretzulescu, pasajul Macca-Villacrosse, Casa Lipatti, parcurile (Cișmigiu, Herăstrău, Carol, Tineretului, Tital și Grădinile Botanice), Casa Capșa, Palatul Parlamentului, Muzeul de Artă Frederic și Cecilia Cuțescu-Storck, toate celelalte muzee, bisericile și spațiile religioase.

Desigur, ai avea nevoie de mai mult de 1 zi sau 2 pentru a explora întreg orașul și pentru a vedea toate lucrurile minunate pe care le are acesta de oferită, însă un city-break în București poate fi îndeajuns pentru a capta atmosfera energică și pentru a simți vibrația acestui oraș care nu doarme niciodată.

Vezi lista completă de hoteluri din București pe TripEconomy.com; nu uita că poți lasă un review al hotelului pe care l-ai ales atunci cânt revii. Poți, de asemenea, să cauți zborurile disponibile către București (Aeroportul Internațional Henri Coandă, cunoscut cel mai adesea sub numele de Otopeni)