De ce să vizitezi Cluj-Napoca? Iată 7 motive!

Situat în centrul Transilvaniei, pe malurile Someșului Mic, Clujul este un important centru cultural și educațional din România, un oraș vibrant încărcat de istorie și frumuseți naturale. Cu siguranță vei dori să te întorci în acest oraș după ce îl vizitezi prima oară, pentru că sunt atâtea obiective turistice de văzut și atâtea povești interesante de aflat! În continuare sunt prezentate câteva motive pentru care merită să vizitezi Clujul și cu siguranță te vei îndrăgosti de acest oraș.

1.Bisericile și catedralele, dintre care cea mai mare este biserica sf mihailBiserica Sfântul Mihail. Aceasta a fost construită începând din 1316 și este cea mai mare biserică gotică din România. Decorațiile interioare, cu fresce și statui, cu vitralii superbe, colorate, sunt o adevărată încântare pentru toți vizitatorii, la fel cum este și turnul bisericii, de 80 de metri înălțime, fiind cel mai înalt turn de biserică din țară. De asemenea, poți vizita Catedrala Ortodoxă din Cluj, Biserica Reformată Centrală, construită tot în stil gotic, Biserica Greco-Catolică Schimbarea la Faţă, construită în stil baroc, cât și Templul Memorial al Comunităţii Evreieşti (Sinagoga).

2.Grădina Botanică din Cluj, considerată una din cele mai frumoase nuferiși rare grădini botanice din nord-estul Europei, se întinde pe 14 hectare, adăpostind în jur de 11 000 de specii de plante și arbori. Tot aici poți găsi o mică grădină în stil japonez, un turn de apă, cât și nuferi uriași plutind pe lac.

3.Cetățuia, localizată pe malul stâng al Someșului, respectiv pe dealul Cetățuia, este o fortificație construită pe vremea habsburgilor, din care astăzi se mai pot vedea doar câteva ziduri și clădiri ruinate. Însă priveliștea este fascinantă, de acolo de sus se poate vedea Clujul în toată măreția lui. O plimbare relaxantă prin aceste locuri e binevenită în timpul vizitei tale prin oraș.

piata muzeului4.Piața Muzeului este o zonă pietonală a orașului, prima piață a Clujului Medieval. Nu ar trebui să ratezi această zonă, pentru că aici poți vedea, pe străduțele din preajmă, numeroase clădiri interesante, precum casa natală a lui Matei Corvin, Biserca Franciscanilor, în stil baroc, dar și Muzeul de Istorie al Transilvaniei, o adevărată comoară pentru cei pasionați de acest domeniu. Tot hoinărind pe străduțe, vei găsi numeroase cafenele și restaurante, cât și tarabe ale meșteșugarilor locali, cu suveniruri și bijuterii.

Restaurante în Cluj

5.Bastionul Croitorilor este o altă atracție interesantă a Clujului, fiind bastionulunul dintre puținele turnuri ale vechii fortificații care s-a păstrat intact până în zilele noastre. Locația adăpostește de asemenea Centrul de Cultură Urbană, spații pentru expoziții și o cafenea grozavă la subsol.

6.Parcul Central este o locație care nu ar trebui să lipsească de pe lista ta de obiective atunci când ajungi în Cluj. Aici poți vizita Cazinoul, statuile lui George Coșbuc și Liviu Rebreanu și poți face o plimbare cu hidrobicicleta pe lac. Parcul găzduiește anual Festivalul Luminii, organizat de cercetași, când totul se transformă într-un loc de vis, încărcat cu lumini pe toate aleile.

7.Bucătăria locală este deosebită, cu siguranță vei fi încântat de bucataria romaneascadelicatesele locale tradiționale românești. Dar nici specificul internațional nu lipsește din zonă, așa că indiferent de gust, în Cluj găsești de toate, de la restaurante tradiționale, la cele cu specific italienesc, mexican sau chinezesc. Toate restauntele din Cluj, cu detalii și locație, le găsești pe Ghid de Restaurante din Cluj.

Așadar Clujul nu e doar un oraș, e o poveste, o călătorie în trecutul încărcat de legende și curiozități, o comoară a României pe care nu trebuie să o ratezi. Aici găsești și cazare foarte bună și avantajoasă, în numeroasele hoteluri, pentru toate gusturile și buzunarele. Verifică pe TripEconomy lista completă a hotelurilor din Cluj, rezervă-ți camera preferată și asigură-te că vei avea o călătorie grozavă!