Vizitează Scoția – O călătorie plină de mister și frumusețe

Scoția este o destinație turistică bine dezvoltată, considerată o țară foarte curată, predominată de peisaje minunate și cu o istorie interesantă, cât și cu multe obiective istorice precum castele, ruine și muzee ce atrag nenumărați vizitatori pe tot parcursul anului. Toate aceste frumuseți sunt completate de plaje largi cu ape albăstrui, așa că toată această varietate este perfectă pentru a petrece în Scoția vacanța vieții tale. Să vedem care ar fi câteva dintre cele mai frumoase locuri pe care nu ar trebui să le ratezi, dar și care sunt cele mai captivante activități de care te poți bucura.

  • Vizitează Old Man of Hoy (Bătrânul din Hoy), din Arhipeleagul Orkney. Este o stivă de mare înaltă de 137 metri ce se ridică din old man of hoyapele întunecate, fiind o atracție foarte populară printre turiști, în special pentru alpiniștii care își încearcă abilitățile de a urca această stâncă-turn. De aici poți admira coasta și te poți relaxa în liniște, la aer curat.

  • Explorează Peștera Fingal, o minune a naturii mai puțin obișnuită, misterioasă dar frumoasă în același timp. Peștera este localizată pe o insulă nelocuită din Scoția, numită Staffa, iar structura sa este cu adevărat extraordinară, fiind compusă din coloane verticale de bazalt, formate de fluxurile de lavă. Mai este denumită și Peștera Melodioasă datorită ecoului apei care o traversează. Peștera Fingal este o atracție rară pe care mulți turiști vin să o vadă și să se minuneze de forma ei.

fingal's cave    luskentyre

  • Plaja Luskentyre, de pe Insula Harris, este perfectă pentru iubitorii de mare și pentru amatorii de sporturi acvatice. Considerată cea mai bună plajă din Marea Britanie, Luskentyre se mândrește cu cea mai curată apă, de culoarea smaraldului, cât și cu nisipuri fine, înconjurate de dune întinse. Odată ce ai ajuns acolo, încearcă să practici măcar câteva sporturi sau activități acvatice precum caiac-canoe, scufundări sau chiar pescuit și bucură-te de priveliștea fantastică.

Hoteluri în Insula Harris, Scoția

  • Poți face și o plimbare romantică la Castelul Balmorale, care este un exemplu pur al arhitecturii scoțiene baroce. În secolul al 19-lea, Balmoral Castlecastelul a fost cumpărat de către familia regală britanică, însă chiar și așa, el poate fi vizitat pe timp de vară. Întreaga suprafață din jurul castelului este de asemenea impresionantă datorită grădinilor imense, colorate, prin care te poți plimba.

  • Fă o plimbare cu trenul pe traseul Scottish Highlands (Zonele Muntoase Scoțiene). Considerată una dintre cele mai frumoase rute feroviare din lume, aceasta începe în Fort Williams, trece prin viaductul Glenfinnan și prin sate și centre istorice, ajungâng la final în Mallaig. Fort William se află ”la umbra” muntelui Ben Nevis, cel mai înalt din Marea Britanie, în timp ce Mallaig este un port pescăresc, faimos datorită restaurantelor foarte bune unde te poți opri să iei prânzul înainte de a lua trenul înapoi.

scottish highlands eilean donan

  • Castelul Eilean Donan, situat pe Insula Loch Duich, a fost construit în secolul al 13-lea și a aparținut Clanului Mackenzie. În trecut, a fost de nenumărate ori atacat, iar în zilele noastre acesta atrage mii de turiști datorită exteriorului dramatic și chiar a devenit un adevărat simbol al Scoției.

În speranța că ți-am captat atenția, tot ce îți mai rămâne de făcut este să-ți rezervi zborul către destinația favorită și să începi o călătorie minunată în aceste locuri pline de frumuseți naturale și curiozități. Nu uita nici de cazare și verifică TripEconomy pentru a găsi cele mai bune prețuri la hoteluri din Scoția pentru o vacanță cât mai plăcută.