Vizitează Lisabona – Top 5 atracții turistice în orașul celor 7 coline

Unul dintre cele mai frumoase și cosmopolite orașe din Europa, Lisabona, capitala Portugaliei, este o destinație colorată, vibrantă, localizată de-a lungul Râului Tagus. Cunoscut pentru atmosfera sa caldă și primitoare, orașul adăpostește numeroase monumente istorice, muzee, cât și frumuseți naturale, fiind totodată și un loc dinamic, cu multe activități pentru vizitatori. Printre favoritele turiștilor, se numără centrul vechi cu străduțe înguste, parcurile și grădinile publice, dar și câteva obiective simbol ale orașului. Să vedem, așadar, care sunt cele mai faimoase atracții și de ce ar trebui să le vizitezi.

1.Castelul Sao Jorge este un obiectiv simbol al Lisabonei, situat în vârful saint-george-castleunei coline langă Alfama și veghind asupra capitalei portugheze. Să vizitezi acest loc este o experineță unică, întrucât turiștii pot admira priveliști deosebite de pe terasa de observație, de unde se văd în toată splendoarea lor orașul, Râul Tagus, cât și Oceanul Atlantic. Vizitatorii pot de asemenea intra în turnul ce adăpostește un periscop prin care se poate vedea o panoramă neobișnuită de 360° a orașului. Castelul este o atracție interesantă pentru oricine, acesta are niște ziduri impresionante, un muzeu plin de curiozități, așadar este un sit arheologic fascinant.

2.Acvariul din Lisabona este unul dintre cele mai mari acvarii din lume pageși include numeroase specii de pești, animale acvatice și păsări, toate prezentate în habitatul lor specific. Așadar, planul general este reprezentat de patru mări și peisaje distincte, fiecare fiind de fapt un mic ecosistem specific Oceanului Atlantic, Pacific, Antarctic și Indian. Aceste ecosisteme sunt amplasate în jurul unui bazin central în care se află pești de toate formele, dimensiunile și culorile, o adevărată încântare pentru copii și nu numai.

jeronimos-monastery3.Mănăstirea Jeronimos, construită în onoarea epocii descoperirii Portugaliei, nu poate să lipsească din orice tur al orașului Lisabona. Marea sa semnificație istorică și culturală, cât și localizarea, atrag anual peste un milion de vizitatori. Mănăstirea este situată în frumosul cartier Belem și a fost ridicată în onoarea lui Vasco da Gama și a călătoriei sale în India. Mormântul acestuia se află chiar la intrarea în Biserica Sfânta Maria, unde de asemenea poate fi admirat minunatul portal din partea de sud, cât și schitul manuelin.

4.Monumentul Descoperirilor este un alt punct de interes ce nu trebuie uitat. monument-to-the-discoveriesAplecat desupra Râului Tagus, acest monument este o imensă piatră de monolit sculptată ce se aseamănă cu vechile corăbii portugheze comandate în secolul al XV-lea pentru a explora oceane și țărmuri nedescoperite încă. Turiștii pot admira designul impresionant din exterior, însă au de asemenea posibilitatea de a urca cu liftul în vârful monumentului, de unde priveliștea îți taie respirația și de unde poți face niște fotografii superbe.

Caută şi economiseşte la hoteluri din Lisabona

5.Muzeul Calouste Gulbenkian, o comoară ce strălucește în cultura Lisabonei, adăpostește opere de artă neprețuite, adunate din întreaga lume, din vechile epoci egiptene până în secolul XX. Pasionații de istorie pot petrece aici chiar și o jumătate de zi admirând galeriile cu expoziții, dar merită sa-ți ”pierzi timpul” pe aici, întrucât vei avea parte de călătoria vieții tale printre cele mai fine colecții de artă din Europa.

Călătoria în Lisabona nu ar fi completă fără să vezi și alte obiective faimoase tram28precum Turnul Belem, Liftul Santa Justa și Arcul de Triumf Rua Augusta. Și pentru a-ți îmbogăți vacanța cu câteva activități grozave, în Lisabona te poți bucura și de plajele frumoase, poți face o plimbare cu tramvaiul pe străzile înguste (tramvaiul 28 oferă unul dintre bune tururi ale orașului) sau poți merge la Terreiro do Paco pentru a te bucura de o plimbare în cea mai mare piață a Lisabonei, de-a lungul râului.

În speranța că ți-am atras atenția, te invităm să-ți planifici călătoria cu TripEconomy. Îți poți face rezervare la un hotel din Lisabona și poți de asemenea să cauți zboruri ieftine chiar acum. Poți economisi până la 75% și vei avea cu siguranță o vacanță mult mai plăcută!