Vizitează cele mai frumoase destinații din Croația

Croația este o destinație minunată, perfectă pentru a petrece o vacanță relaxantă în care să ai parte de toate, de la frumuseți naturale până la locuri încărcate de istorie și mâncare delicioasă. E greu de spus care destinație este cea mai bună din moment ce peste tot vei găsi obiective turistice unice și lucruri interesante de făcut, însă am realizat totuși o listă cu 6 dintre cele mai frumoase locuri pe care ar trebui să le vezi în Croația.

Dubrovnik, considerat bijuteria Croației, este un loc absolut magic iar Centrul Vechi trebuie întradevăr vizitat. Oportunitățile sunt nenumărate, dubrovnikastfel că poți alege să vizitezi ruine istorice precum Fortăreața Lovrijenac și Sinangoga sau să mergi la una din plajele publice cum este Banje, pentru a te bucura de marea albastră și pentru a te relaxa la soare. Ai de asemenea la dispoziție numeroase excursii de o zi dacă dorești să explorezi mai mult. Spre exemplu poți face o vizită în insulele din jur, Lokrum și Elafiti, unde vei găsi multă vegetație și plaje aerisite.

Split, numit și ”Floarea Mediteraneană”, este al doilea oraș ca mărime splitdin Croația, faimos pentru arhitectura sa gotică și renascentistă, cât și pentru Palatul lui Dioclețian, cea mai vizitată dintre atracții. Poți petrece timp de calitate în centrul istoric, plimbându-te pe străzi sau servind o cafea la un bar. În afară de centrul vechi, sunt multe alte atracții precum promenada de la malul mării, de unde priveliștea este extraordinară, sau Piața Verde și plaja Bacvice, unde poți merge să înoți sau să te plimbi cu barca.

Parcul Național al Lacurilor Plitvice este un alt loc deosebit de plitvice-national-parkcare orice vizitator va fi încântat. Unicitatea acestui parc se datorează celor 16 cascade interconectate, florei și faunei diversificate, cât și lacurilor cristaline unde poți inclusiv să faci plimbări cu barca. Pe timpul iernii, atracția e la fel de populară datorită zonei de schi din apropiere și priveliștii fantastice a acestei locații, toată acoperită de zăpadă.

Compară prețurile biletelor de avion spre Zagreb

Zagreb este destinația perfectă pentru o excursie scurtă pentru că poți vizita multe atracții fără să dureze foarte mult. Te poți plimba pe străzile orașului pentru a-i admira frumusețea și pentru a vizita Biserica Sf. Mark, Turnul Lotrscak și galeriile de artă. Dacă ajungi în ”Orașul de Sus”, ar trebui să servești o cafea puternică și aromată din piața principală a orașului sau de pe Tkalciceva Ulica.

● Istria este o altă locație excepțională, foarte apreciată de europeni, croatiacare vin aici cu mașina. Cea mai vizitată zonă este Rovinj, unde se află numeroase situri istorice, printre care un amfiteatru roman foarte bine conservat. Sunt de asemenea multe sate mici și orășele ce merită vizitate, precum Buzet, faimos datorită festivalului trufelor din fiecare toamnă, Motovun, cunoscut pentru festivalul anual de film, sau Hum, considerat cel mai mic oraș din lume.

Korkula este o insulă de 50 de kilometri, localizată pe Coasta Adriatică a Croației. Insula este cunoscută pentru pădurile sale verzi și luxuriante, korkulapentru plantațiile de măsline, podgorii și plaje nisipoase. Nici orașul în sine nu e mai prejos, având o arhitectură impresionantă, cu piețe colorate și clădiri construite în stilul venețian renascentist.

Fiind una dintre destinațiile de top ale Europei, Croația se laudă cu numeroase orașe medievale și ruine bine conservate, însă cele ce o fac fabuloasă sunt frumusețile naturale, măreața Coastă Adriatică și faimoasele insule. Nu este o destinație foarte scumpă. Vei găsi cazare ieftină și restaurante excepționale peste tot. Cu TripEconomy, îți poți planifica mult mai ușor călătoria. Verifică lista completă de hoteluri din Croația și alege ce ți potrivește cel mai bine.