Vacanțe perfecte pentru vara 2018 – Insulele Eoliene (Italia)

Coasta de nord-est a Siciliei și fabuloasele ei mări albastre sunt cadranul Insulelor Eoliene, insule aflate in patrimoniul Mondial Unesco . Această mică bucățică de paradis, un „loc de joacă” natural magic, oferă senzații fantastice la fiecare cotitură. Iubitorii de sporturi acvatice, de înot, de navigat și de scufundări se vor simți ca acasă în superbele ape care înconjoară aceste insule, în timp ce amatorii de expediții vor adora urcările pe vulcanii care sfârâie mocnit și toate plimbările pe care le pot face aici.

Iată câteva detalii despre cele mai fascinante insule pe care le poți vizita atunci când ești în vacanță în arhipelagul Eolian vara:

1. Lipari

lipari tripeconomy insulele eoliene 1001destinatiiCea mai mare insulă și cea la care se poate ajunge cel mai ușor, Lipari este, desigur, și cea mai aglomerată. Comparativ cu alte insule din arhipelag, ar putea părea că se aseamănă, ca destinație de vacanță, cu orașele mari și forfota acestora, însă poate reprezenta și o introducere în viața de insulă.

Această insulă este ideală pentru expediții. Multe rute sunt disponibile pentru turiștii care sunt interesați să descopere insula „la picior”, acestea variind de la un nivel de începător până la o dificultate crescută. Unele dintre aceste rute sunt imposibil de dus la bun sfârșit pe timp de vară, din cauza temperaturilor foarte ridicate.

O plimbare scurtă pe partea de vale poate fi făcută pe strada de la Quattropani la Acquacalda, în partea de nord a insulei Lipari. Aceasta poate fi încercată inclusiv pe timp de vară și durează aproximativ 45 de minute.

Un loc foarte interesat de vizitat este Muzeul Arheologic Regional Eolian (Museo Archeologic Regional Eoliano) – Aici vei vedea o colecție spectaculoasă de artefacte recuperate din diverse sit-uri arheologice din Insulele Eoliene. Multe dintre aceste artefacte provin de la epavele unor vase/vapoare. Aici pot fi găsite mai multe amfore și urne decât cineva și-ar putea imagina că mai există în lumea modernă. Cea mai mare parte a expozițiilor au explicații/legende redactate în limba engleză.

2. Salina

salina tripeconomy insulele eoliene 1001destinatiiSalina este una dintre cele mai încântătoare dintre Insulele Eoliene, atracția principală de aici fiind frumusețea sa naturală. Insula își întâmpină vizitatorii cu munții săi abrupți, acoperiți cu copaci înfloriți și flori sălbatice, micile sate pline de măslini, smochini și mile de podgorii Malvasia.

Vizitează orașele de pe insula: Santa Marina – Cel mai mare oraș de pe insulă și portul principal. Denumit după biserica sa, orașul datează încă din era romană; Malfa – Conține cea mai mare parte dintre hotelurile de pe insulă și este a doua cea mai populară locație din Eoliene în materie de cazare.

Bucură-te de frumusețea natură a insulei Salina, cu flora sa luxuriantă și plajele frumoase, urcă munții și fă o plimbare cu una dintre bărcile perfecte pentru relaxare de pe insulă.

Planifică vacanța în Insulele Eoliene acum!

3. Stromboli

stromboli tripeconomy insulele eoliene 1001destinatiiStromboli este un „must-see” pentru oricine caută un tip de vacanță diferit și care preferă să evite vacanța de vară tipică, de stat-pe-plajă-băut-cocktailuri-vizitat-muzee. Cei ce iubesc natura își vor dori să urce pe vulcanul până la altitudinea maximă de 900m, acesta reprezentând, de fapt, întreaga insulă. Vulcanul este activ constant și împrăștie lavă și pietre doar pe una dintre părțile insulei. Rezultatul acestei activități a vulcanului sunt cele 2 orașe amplasate pe partea de insulă care nu este afectată: Stromboli (orașul principal) și Ginostra, orașul mai mici.

Poți merge liber până la 400m altitudine pe vulcan, dar, din 2006, accesul a fost supus unor reguli. Pentru a urca mai sus de atât, este nevoie de un ghid. Desigur, sunt organizate mai multe expediții care pornesc zilnic (între 3:30pm și 6pm, în funcție de anotimp). Aceste expediții permit vizitatorilor să ajungă în vârf (924m altitudine) la apus și să observe „artificiile” craterului timp de 45 de minute. Urcarea în sine durează aproximativ 2h jumătate – 3 ore, în timp ce coborârea înapoi la Piazza San Vincenzo este mai scurtă (1 oră jumătate – 2 ore). Trebuie să fii pregătit cu echipamentul potrivit pentru asta; dacă nu deții echipamentul, îl vei găsi cu siguranță de închiriat pe insulă.

4. Panarea

panarea tripeconomy insulele eoliene 1001destinatiiPanarea este cea mai mică și mai mondenă insulă din arhipelagul Eolian… de asemenea cea mai exclusivistă și mai costisitoare. În timpul verii, micul port este plin de iahturi de lux și mulți excursioniști care traversează străzile fără autoturisme din San Pietro (portul și localitatea principală).

Dacă plănuiești să faci o excursie aici, caută și rezervă un dormitor cu terasă cu privire direct spre mare, o piscină la marginea apei și vedere romantică la malul apei. Bucurați-vă de una dintre vacanțele cele mai relaxante pe care le puteți avea. Panarea este un loc minunat pentru o luna de miere sau o evadare romantica cu partenerul/partenera.

Îți poți începe zilele cu micul dejun pe o terasă cu vedere la mare, urmat de o plimbare de-a lungul plajei, bucurându-te de valuri pentru câteva ore. Un picnic lângă plajă la prânz, o după-amiază lângă piscină, un aperitiv în apropiere de port și cina pe o terasă de restaurant, acestea sunt cele mai frumoase și mai relaxante lucruri pe care trebuie să le faci în timpul călătoriei în Panarea.

Alte insule din arhipelagul Eolian care merită menționate sunt Filicudi – una dintre cele mai frumoase și mai puțin dezvoltate dintre toate insulele, Laghetto di Fanghi – pentru noroiul cald (28 ° C) considerat un tratament excelent pentru durerile reumatice și bolile de piele și Alicudi – departe de mulțime și de zgomot, acesta fiind este cel mai izolat loc pe care îl veți găsi în întregul bazin mediteranean.

În speranța că ți-am captat atenția, tot ce îți mai rămâne de făcut este să-ți rezervi zborul către destinația favorită și să începi o călătorie minunată în aceste locuri pline de frumuseți naturale. Nu uita nici de cazare și verifică TripEconomy pentru a găsi cele mai bune prețuri la hoteluri din Scoția pentru o vacanță cât mai plăcută.