Vacanța perfectă de vară – Coasta Amalfi

Fiind una dintre cele mai dorite destinații pe timp de vară, Coasta Amalfi are atât de multe de oferit, de la incredibila șoșea de pe marginea coastei până la toate locațiile frumoase și romantice pe care le veți descoperi de-a lungul malului italian al oceanului. Iată o listă a orașelor și resorturilor care trebuie neapărat vizitate!

1. Amalfi
amalfi 1001Amalfi este unul dintre cele mai ocupate orașe pe timpul verii, dar dacă nu te deranjează mulțimile, merită o vizită. Doar amplasarea minunată a orășelului, la gura unei strâmtori adânci, între munte și mare, este de ajuns pentru a te face să te oprești aici pentru o zi sau două măcar. O atracție impresionantă aici este Catedrala Amalfi (cunoscută și sub numele de Cattedrale di Sant’Andrea sau Duomo di Amalfi), o clădire impresionantă cu un stil arhitectural aparte, cu elemente bizantine, gotice și de baroc adăugate de-a lungul numeroaselor perioade în care a fost remodelată.

Amalfi este de asemenea un punct de pornire perfect pentru excursii către Capri și Grotta dello Smeraldo, o peșteră subacvatică minunată, la care poți ajunge cu barca sau cu mașina pentru o sumă modică (maxim7m 20 de euro).

2. Positano
positano 1001
Sezonul de vârf transformă micul orășel Positano într-unul dintre cele mai aglomerate locuri, dar frumusețea lui compensează incovenientele de acest tip. Vizitează magazinele de cadouri și de specialitate ale orașului, frumoasele plaje (precum Spiagiia Grande, Spiaggia del Fornillo și Bagni d’Arienzo), atracțiile religioase (precum Chiesa di Santa Maria Assunta e Cripta Medievale), excelentele restaurante și fascinantele cluburi de noapte. Poți de asemenea încerca o plimbare cu caiacul sau canoea de-a lungul coastei.

Caută acum cele mai bune oferte de cazare în Italia!

3. Praiano
praiano 1001
O locație ceva mai liniștită, mai bună pentru relaxare și pentru a scăpa de tumultul specific celorlalte locuri menționate, Praiano este un frumos orașel, perfect ca punct de pornire pentru a vizita aria coastei și un punct de acces la Sentiero degli Dei (Drumul Zeilor), un drum care se întinde pe 11km, destul de solicitant dar, în același timp, minunat, care urcă munții Lattari și te întâmpină cu peisaje amețitoare, de neuitat.

Alte atracții superbe în Praiano sunt reprezentate de siturile religioase (Parrocchia di San Geranno, Convento di Santa Maria a Castro, Parrocchia di San Luca Evangelista, Chiesa di San Giovanni Battista), magazinele de cadouri și de specialitate, minunatele plaje (Marina di Praia, Spiaggia della Gavitella), frumoasa Grotte di Suppraiano și, dacă te tentează, cluburile de noapte și discotecile locale). Poți, de asemenea, să te interesezi și de tururi cu barca, scufundări, snorkeling, surfing sau windsurfing – dacă îți dorești puțină aventură, Praiano are foarte multe de oferit.

4. Minori
minori 1001
Partea estică a coastei Amalfi este ceva mai pitorească și mai puțin mondenă decât cea vestică, dar merită vizitată pentru numeroasele atracții și peisajele minunate, la fel ca și restul coastei. Dacă ești fan al istoriei clasice, un lucru la care trebuie să ajungi este Villa Romana, un conac din primul secol d.Hr., a cărui ruine păstrează și astăzi fragmente de frescă și un complex de băi termale, acestea rezistând foarte bine trecerii timpului. Vizitarea acestui complex muzeal este gratuită.

Cât timp stai în Minori, poți vizita și Basilica di Santa Trofimena, magazinele de cadouri și de specialitate, grădină de lămâi de la marginea muntelui (Limoneto I.G.P.), frumoasa și calma piață Minori (Piazza Centrale Minori) și poți încerca tururile cu barca și stațiunile balneare.

5. Ravello
ravello 1001
Ravello este localizat pe teren mai înalt față de celelalte orașe menționate, având vedere la Golful Salerno și este ceva mai departe de drumul obișnuit pe coastă, reușind astfel să rămână separat de nebunia care se desfășoară zilnic cu 350 de metri mai jos. Nopțile în Ravello sunt chiar foarte liniștite, perfecte pentru relaxare și odihnă.
Vei găsi aici și o mulțime de atracții, precum Grădinile Villa Cimbrone, Villa Rufolo, Le Ville de Ravello, Duomo di Ravello, Ravello Arte, Museo del Corallo, Cappella Sant’Angelo all’Ospedale și Galleria d’Arte Petit Prince.

Încearcă și unul sau mai multe tururi culturale, cu barca sau cele de vizitare a obiectivelor turistice, vizitează Auditoriul Oscar Niemeyer sau Societatea de Concerte Ravello pentru spectacolele, concertele și show-urile uimitoare care se desfășoară aici.

Nu uita că vara este sezonul de vârf pentru această regiune, iar toamna vine de obicei cu zile ploaioase, așa că trebuie să verifici cât mai curând site-ul TripEconomy și să cauți cele mai bune oferte de cazare în Amalfi, Positano, Praiano, Minori și Ravello. Rezervă-ți și zborul către Italia acum! Bucură-te la maximum de o vacanță de vară minunată și spune-ne părerea ta despre cum a decurs totul printr-un review pe TripEconomy la hotelul pe care l-ai ales!