Vacanță în Bali – Sfaturi utile și curiozități

Cunoscut ca și ”Insula Zeilor”, Bali este o destinație turistică foarte populară din Indonezia. Deși mulți turiști aleg această frumoasă insulă pentru a-și petrece vacanța, locația și-a păstrat spiritualitatea și șarmul natural, astfel că simți că ai ajuns într-un mic colț de rai. Dacă plănuiești să-ți petreci vreo vacanță acolo și e prima dată când mergi în Bali, ar trebui să știi câteva lucruri esențiale pentru a te bucura la maxim de sejurul tău. Vezi mai jos o listă cu sfaturi, trucuri și câteva curiozități!

● Dacă ești în căutarea unui loc liniștit, regiunea de sud a insulei și Ubud nu sunt chiar indicate. Desigur că sunt niște locații foarte frumoase ce merită vizitate, dar dacă nu-ți place aglomerația și zgomotul, ar trebui să optezi pentru partea de nord și coasta vestică.

Templul Pura Ulun Danu Bratana, Bali, Indonezia

● Un aspect esențial al atmosferei din Bali este comportamentul foarte religios al tuturor. Te poți aștepta ca unele străzi să fie închise temporar pentru diferite ceremonii, așa că alege-ți cu grijă data călătoriei. Cu ocazia Nyepi, totul e închis în Bali, inclusiv aeroportul. Nyepi este anul nou balinez, fiind sărbătorit în timpul Anului Nou Lunar care, conform balinezilor, cade la prima lună plină de după mijlocul lunii martie.

● Templele sunt cele mai populare atracții turistice. Acolo se află numeroase temple și lăcașuri religioase foarte frumoase, care te vor fascina datorită culturii diferite, care poate fi neobișnuită pentru cei ce nu cunosc dogmele hinduse. Ar trebui să porți acele veșminte lungi atunci când intri în temple. De asemenea, dacă vezi un rând de papuci la intrarea în clădiri, ar trebui să te descalți și tu dacă vrei să fii lăsat în interior.

Maimuță pe străzile din Bali

● Unele animale sălbatice pot hoinări pe străzi fără frică. Sunt mari șanse să fii întâmpinat de câini fără stăpân sau de maimuțe atunci când ajungi în Bali. Ai grijă și stai la distanță de ei. Rabia și alte boli contagioase sunt un adevărat pericol în acea zonă. De asemenea, maimuțele sunt cunoscute ca hoațe…par ele drăguțe, dar nu poți ști ce intenții au.

● Perioadele dintre ianuarie-aprilie și octombrie-noiembrie sunt ploioase în Bali. Însă poți profita de numeroasele reduceri la vacanțe în sezonul ploios, deși ideal ar fi să te bucuri de această insulă la maximum, atunci când e cald și poți sta afară.

Profită de cele mai bune prețuri la hoteluri din Bali!

Valuri puternice lovind coasta balineză

● Nu uita că plajele din Bali sunt frumoase, însă valurile și curenții sunt foarte puternici. Rocile tăioase pot fi și ele un pericol. Dacă îți place să înoți, ar fi bine să fii mereu însoțit de cineva.

● Un sfat foarte important legat de sănătatea turiștilor – vaccinurile anti tetanos, rujeolă-oreion-rubeolă, febră tifoidă și hepatita A ar trebui făcute din timp.

● Nu bea apă de la robinet. Bali este întradevăr o locație foarte călduroasă și e important să fii hidratat, dar evită apa de la robinet și cumpără apă îmbuteliată.

● Sunt câteva plaje pe insulă cu nisip negru. De exemplu, nisipul negru de pe plaja Lovina provine de la lava răcită a vulcanului Agung. Tot aici e un loc perfect unde poți vedea delfini.

● Turismul este cea mai dezvoltată industrie din Bali în ceea ce privește profiturile. Aproape 80% din economia insulei se bazează pe turism.

● În Ubud există o fabrică de ciocolată construită exclusiv din bambus! Aceasta s-a deschis în noiembrie 2011 și poate fi vizitată de către oricine. Ar trebui să mergi să încerci câteva din deliciile lor!

Sunt multe lucruri de văzut și de făcut în Bali. Temple, muzee, priveliști grozave și monumente, toate merită vizitate de către turiști. De asemenea, ar trebui să încerci o sesiune de scufundări, rafting pe râu, masajul balinez, surfingul, plimbările cu yahtul, pescuitul, canotajul, golful, parapanta, echitația, drumețiile prin junglă și multe altele. Oportunitățile sunt nelimitate, astfel că poți petrece vacanța vieții tale în Bali.

Dacă te-ai hotărât să vizitezi Bali, te invităm să verifici lista completă de hoteluri pe TripEconomy și să-ți rezervi zborul către Insula Zeilor chiar acum! Profită de cele mai bune prețuri și planifică-ți călătoria perfectă!