Top 7 sesiuni perfecte de scufundări

Scapă din aglomerația cotidiană și aventurează-te într-o experiență care îți va tăia respirația și pe care alte locuri nu ți-o vor putea oferi. Dacă te-ai născut cu un simț al aventurii și pasiunea de a explora, scufundă-te și află lucruri fascinante despre istoria tragică a unor epave, în timp ce admiri vietățile marine pe care nu le vei întâlni în alte locuri în lume.

1. Maaya Thila, Maldive
1001 maaya thila
Maaya Thila este un loc minunat pentru scufundări, cu un diametru de aproximativ 80 de metri, ușor de străbătut într-o singură scufundare, dacă sunt favorabili și curenții. Viața marină este de o diversitate incredibilă, cu o multitudine de aflorimente de corali pe părțile nordice și sudice, multe peșteri și surplombe, o incredibilă varietate de pești, de la rechinul oceanic cu vârf alb (centrul atenției din acest loc), la tonul alb, baracude, peștele-înger cu față albastră, idolul Maur, peștele-papagal, peștele-trăgaci clovn, peștele-liliac, peștele-fluture, peștele-piatră, peștele-leu și peștele-undițar (diavolul de mare). Țestoasele mari de mare sunt, de asemenea, o specie întâlnită des în recif.

Această scufundare este un deliciu al admiratorilor de pești și o priveliște magnifică pentru oricine, cu frumoșii corali și impresionantele întinderi de gorgonii de pe fețele recifului. Este un loc foarte bun pentru scufundări chiar și noaptea.

2. Insula Koh Tao, Tailanda
Insula Koh Tao este o destinația minunată, cu o mulțime de locuri bune pentru scufundări care îți vor tăia respirația. Încearcă zona Chumphon, cu ale sale mari turnulețe, acoperite cu anemone marine colorate și înconjurate de fascinantele vietăți acvatice, precum bancurile de pești-liliac și baracude. Poți de asemenea să observi baracudele gigant, pești-scorpion, și rechini-balenă. Partea de sud-vest este de asemenea o alegere buna, o locație care este de asemenea acoperită de anemone și înconjurată de pești-clovn. De asemenea, poți visita epava navei Sattakut, o fostă ambarcațiuni a SUA, frecventată de pisici de mare și pești-balon. Alte locuri superbe din această zonă sunt Insula Rechinilor (ceva mai periculoasă decât altele, din cauza curenților și a peștilor-trăgaci destul de agresivi), Sail Rock, Gemenii (The Twins) – foarte bun pentru începători, Piatra Albă (White Rock) și Piatra Verde (Green Rock).

3. Barracuda Point, Insula Sipadan, Malaezia
1001 barracuda point
Unul dintre cele mai prețuite locuri din cadrul Insulei Sipadan, Barracuda point este locul în care ai cele mai mari șanse să te găsești prins în mijlocul unui vortex amețitor de baracude cu coada neagră. Vizitatori frecvenți ai acestui loc sunt rechinii gri de recif, baracudele mari, tonul alb și altele.

Acesta este unul dintre cele mai colorate și interesante locuri pentru scufundări, cu o viață marină de o diversitată incredibilă. Ar trebui totuși să fii precaut, deoarece curenții din nord pot deveni foarte puternici cu cât de scufunzi mai adânc.

4. Yongala, Australia
Unul dintre cele mai bune locuri de scufundări de acest gen, epava Yongala este un sit național istoric din interiorul Parcului Marin al Marii Bariere de Corali. Este acoperită de o varietate de corali, plină de artefacte și înconjurată de vietăți marine fascinante.

Trebuie avut în vedere faptul că scufundările ajung chiar la 30 de metri adâncime și este necesar să fii un scafandru experimentat sau să-ți demonstrezi capacitatea de a te scufunda la adâncimi mari prin antrenamente.
Alți scafandri povestesc că au avut o experiență minunată aici și au văzut bancuri imense de baracude, calcani, șerpi de mare, țestoase, chiar și rechini-taur.

5. Marea Roșie egipteană
1001 red sea
Cu toate că poate fi o scufundare foarte solicitantă, vizitarea navei britanice de aprovizionare SS Thistlegorm merită cu adevărat. Practic, este o alunecare într-o capsulă a timpului către Al Doilea Război Mondial, deoarece epava este înconjurată de materiale explozive, grenade, mine anti-tanc, o încărcătură impresionantă de materiale de război, înghețată în timp în partea egipteană a Mării Roșii.

Un alt loc perfect pentru scufundări în Marea Roșie este Reciful Rechinului și Yolandei, de asemenea unul dintre cele mai populare din zonă. Reciful rechinului este un perete care „cade” 800 de metri, cu apă cristalină albastră și plin cu mii de snapperi (lutianide) și baracude, care sunt constant vânate de rechini. Reciful Yolandei își ia numele de la o navă care a lovit reciful și s-a scufundat aici la începutul anilor ’80. Aici poți vedea o frumoasă „grădină” de corali, iar rămășițele navei scufundate se regăsesc în partea de vest, în timp ce cele două recifuri sunt unite printr-o alunecare nisipoasă.

Insula Big Brother este caracterizată de o populație extrem de sănătoasă de pești, dominată de somnul de sticlă, în timp ce pereții acesteia sunt acoperiți de straturi dense de gorgonii și corali colorați. Frecventată de numeroși rechini, această locație te va întâmpina cu rechini cu vârf gri și alb, rechini-ciocan și alte tipuri de rechini. Este de asemena casa a doua epave fascinante: Numidia și Aida.

Caută bilete de avion pentru destinația ta!

6. Scufundări nocturne – Diavoli de mare, Kailua Kona, Hawaii
Deoarece viața marina planctonică este atrasă de lumină noaptea, în Kailua Kona, Hawaii, sunt amplasate lumini subacvatice imediat după apus. Diavolii de mari sunt atrași în zonele respectivă și sunt un adevărat deliciu pentru scafandrii care se aventurează aici. Aceste vietăți vin și pleacă după bunul plac, deoarece aceste este habitatul lor natural și ai șansa să vezi de la 1 la 5 astfel de exemplare în Manta Village, sau chiar mai multe în Manta Heaven. Recordul a fost stabilit în septembrie 2014, când o singură expediție a adus la suprafată 46 de diavoli de mare.

Cu siguranță vei fi sfătuit să nu atingi diavolii de mare, deoarece le poți cauza mult rău, să stai la suprafață dacă faci snorkelling sau la adâncime dacă ești scafandru.

7. Cape Kri, Indonezia
Unul dintre cele mai impresionante locuri ideale pentru scufundări din lume, deținând un record de 374 de specii diferite văzute într-o singură scufundare, Cape Kri este, de asemenea, habitatul a peste 1200 de specii de pește, 600 de specii de corali și 699 de specii de moluște. Bancuri imense de baracude, snapperi și multe altele pot fi văzute înotând în voie în partea superioară, în timp ce la baza recifului, la 38 de metri adâncime, se află o ancoră pierdută, înconjurată de alte specii de pești, care preferă adâncimile. Frumoase grădini de corali, țestoare și chiar delfini și balene sunt prezente în recifurile care aparțin de Cape Kri. Priveliștile sunt fatastice, iar o scufundare în aceste locuri este de într-adevăr de neuitat.

TRIP cape kri

Alte locuri superbe pentru scufundat din lume sunt Magnetic Island, Puerto Galera – Filipine, Marea Gaură Albastră – Belize, Colțul Albastru – Micronezia, Navy Pier – Australia de Vest, Epava Liberty – Indonezia, epava President Coolidge – Vanuatu, Playa del Carmen – Mexic, Insulele Galapagos – Ecuador și Arhipelagul Semporna – Borneo.

Consultă lista completă de hoteluri și cea de zboruri disponibile pe TripEconomy și dă startul organizării uneia dintre cele mai bune excursii din viața ta.