Top 6 insule din Europa perfecte pentru vacanța de vară

Vara e deja aici și probabil te gândești cum să-ți petreci vacanța de vară. Sunt atât de multe locuri unde poți merge, atât de multe experiențe de încercat, dar ce ai spune de o destinație exotică? Ce ai spune dacă ai putea să te relaxezi pe o plajă largă, să asculți valurile sau să înoți în mare? Sună bine, nu-i așa? Mai jos este o listă cu cele mai frumoase insule ale Europei, care te poate ajuta să-ți planifici mai bine vacanța, în funcție de preferințele tale.

1.Insula Sardinia, din Italia, e perfectă dacă vrei un sejur italian, departe de sardiniasresul și agitația orașului. Nu doar că vei găsi aici unele dintre cele mai frumoase plaje mediteranene, dar și restaurantele și evenimentele din această locație te vor face să te întorci. Fructele de mare servite aici sunt delicioase, dar mai sunt și alte motive pentru care vei adora Sardinia: priveliști magnifice ale stâncilor de granit și ruinele neobișnuite specifice culturii antice romane și ale Sardiniei.

2.Insula Creta, din Grecia, e o altă destinație minunată, căci nu e dedicată doar creteamatorilor de plajă. Pentru cei care vor să experimenteze o călătorie simbolică în timp, aceștia pot vizita uimitoarele capele ce datează din secolele XIV și XV, ruinele palatelor Minoan și orașele medievale Réthymno și Haniá. Pentru amatorii de aventură, în Creta se organizează drumeții pentru explorarea pădurilor și vegetației locale. Iar pentru cei care vor puțină relaxare și bronz, sunt numeroase plaje aici, pentru toate preferințele: plajele lungi și nisipoase de pe coasta de Nord sau plaje mai mici și mai izolate, pentru turiștii iubitori de liniște.

Rezervă hoteluri în Creta

sicily3.Insula Sicilia, din Italia, adăpostește astăzi o combinație unică de temple grecești, palate în stil baroc și biserici normande, care o transformă într-o destinație încântătoare. Dar nici frumusețile naturale nu sunt mai prejos, iar aici vorbim despre craterele fumegânde ale vulcanului Etna, forme de relief vulcanice neobișnuite și plajele sălbatice, nepopulate, de pe coasta de Sud.

4.Insula Ibiza, din Spania, este într-adevăr populară datorită celor mai bune cluburi ibizade noapte, dar dacă privim dincolo de acest aspect, sunt mult mai multe lucruri interesante de făcut aici. Insula are o coastă incredibil de frumoasă, cu mici golfuri și plaje aerisite, frumuseți naturale pe care le poți admira plimbându-te prin împrejurimi sau chiar mergând cu bicicleta. Pentru cei interesați de mai multă aventură, aceștia pot explora dealurile Dalt Vila, de unde priveliștea insulei este fermecătoare.

5.Insula Menorca, din Spania, cunoscută pentru plajele sale cu nisipuri menorcastrălucitoare și pentru apele turcoaz, e o destinație de vis, perfectă pentru bronz și pentru plimbări lungi de-a lungul plajei. Stâncile verticale, foarte înalte, vechi de mii de ani, sunt o atracție foarte populară, la fel cum sunt și elegantele orașe Ciutadella și Mahon. Iar când vine vorba de activități, sunt foarte multe oportunități în Menorca: scufundări, înot, plimbări cu barca sau cu caiacul.

6.Insula Corfu, din Grecia, este de asemenea un loc minunat pentru vacanța de corfuvară, fiind însă o destinație foarte liniștită. Peisajele sunt predominate de plantații de măslini, forme de relief stâncoase și plaje foarte bine amenajate. Totuși, după ora 8 seara, atmosfera devine mai animată și se desfășoară numeroase evenimente la care turiștii pot participa, precum festivaluri de muzică sau târguri locale.

Cu siguranță te-ai convins că o vacanță pe una dintre aceste insule este cu adevărat revitalizantă și distractivă, deci merită să le vizitezi. Așa că aventura poate începe chiar acum, trebuie doar să-ți rezervi biletul de avion pe TripEconomy către destinația ta preferată și apoi îți poți face bagajele. Profită de vară la maxim!