Top 5 Orașe Mici care Merită Vizitate

Încearcă să-ți iei gândul de la orașele mari pentru o secundă, nu ar fi oare minunat dacă ai putea să-ți petreci o vacanță frumoasă într-un loc superb, dar în același timp liniștit? Orașele mici au un șarm anume care ar face pe oricine să se îndrăgostească de atmosfera locurilor. Vezi aceste 5 exemple de orășele minunate pe care le poți lua în considerare pentru următoarea ta vacanță!

1. Hallstatt, Austria

Hallstatt, Austria

Austria este, cu siguranță, o țară minunată, vizitată de mulți, mulți turiști mai mereu, dar marea lor majoritate fac alegerile evidente, mergând către destinațiile cele mai populare, precum Viena, Salzburg, Tirol, Graz ș.a.m.d. Hallstatt este un oraș mic, cu vedere la frumosul lac cu același nume. Este considerat cel mai vechi oraș încă locuit din Europa și este un tărâm-minune al pitorescului.

Poți circula foarte ușor în acest oraș pe jos, deoarece, chiar și în acest fel, poți ajunge fără prea multe eforturi dintr-un capăt în altul în jumătate de oră. Aceasta este varianta optimă, cu atât mai mult cu cât mașinile nu circulă deloc acolo între orele 10 dimineață și 5 seara din mai până în octombrie.

Zona Hallstatt-Dachstein Salzkammergut a fost adăugată pe lista patrimoniului mondial UNESCO; cele mai interesante locuri pe care le poți vizita aici sunt Muzeul Patrimoniului Cultural și Beinhaus, care este un osuar fascinant și o atracție mai mult decât inedită. Poți merge să vezi peșterile de sare, peșterile de gheață, poți face un tur cu barca, poți încerca drumețiile și puțin alpinism pentru a descoperi cât mai mult posibil din acest oraș.

2. Riomaggiore, Italia

Riomaggiore, Italia

Riomaggiore este unul dintre cele 5 orașe care alcătuiesc colorata regiune Cinque Terre sau Cele Cinci Pământuri, situate în preajma Mării Ligurice. Toate cele 5 orășele fac parte din lista UNESCO a patrimoniului mondial.

Poți vizita oricând Riomaggiore, cel mai sudic oraș dintre cele cinci, pentru a te bucura de frumusețea și pacea care îl înconjoară. Fă-ți timp să mergi prin orășel pe jos, prin strada principală (Via Colombo), în apropiere de port, pe lângă toate bărcile și paralel cu marea.

Riomaggiore găzduiește un castel antic din piatră, care ar putea constitui o atracție perfectă de vizitat. Poți de asemenea merge și către celelalte orașe din apropiere, deoarece este foarte ușor să te deplasezi din unul în altul, iar o călătorie completă cu trenul dintr-ul capăt în celălalt al Cinque Terre durează în jur de 15 minute.

Caută ofertele la hoteluri în Riomaggiore acum!

3. Vang Vieng, Laos

Vang Vieng, Laos

Centrul Laos este locul în care vei găsi acest oraș superb de pe malul unui râu. Orașul în sine și împrejurimile acestuia sunt reala atracție acolo. Minunile naturale sunt un motiv destul de puternic pentru a alege să planifici o vacanță acolo. Vezi Tham Poukham – Laguna Albastră, peșterile Padeng, Ring, Xang și Nang Oua Kham.

Poți încerca diferitele activități desfășurate pe râu, pentru care trebuie însă să fii foarte atent, deoarece cursul acestuia nu este mereu cel mai prietenos iar de obicei se găsesc multe pietre și roci destul de periculoase, care nici nu pot fi văzute cu ușurință. Sauna cu aburi în stilul specific Lao este un lucru pe care nu ar trebui să îl ratezi. Poți încerca o plimbare cu un kayak de-a lungul râului, alpinism, ciclism montan și o plimbare antrenantă cu tiroliana.

4. Shirakawa-Go, Japonia

Shirakawa-Go, Japonia

Shirakawa-Go este un orășel istoric din Gifu, Japonia, care a fost înregistrat ca teren aparținând Patrimoniului Mondial UNESCO pe 9 decembrie 1995.

Orășelul Shirakawa-gō Gasshōzukuri este de fapt o destinație turistică destul de populară, care este formată din 112 case în stilul Gassho, care se află în același loc din timpuri istorice. Câteva dintre ele încă sunt locuite, în timp ce altele au fost transformate în muzee, precum Muzeul Vieții și Muzeul de Artă Jin Homura. Poți căuta oferte la diverse tururi în cadrul cărora să-ți rezervi un loc, pentru a te bucura de cadrul fascinant. Vizitează Castelul Kaerikumo, cele trei cascade Amo: Taka, Naka și Ki și Cascada Hakusui, care se revarsă din lacul artificial Hakusui.

5. Colmar, Franța

Mica Veneția, Colmar, Franța

Colmar este un oraș liniștit și foarte frumos din regiunea Alsacia din Franța. Există un traseu istoric foarte complicat în spatele acestui oraș, din cauza faptului că întreaga regiunea Alsacia a fost un subiect de dispută între Franța și Germania în timpul celui de-al doilea război mondial. Vei întâlni influențe germanice în drumul tău prin Colmar de asemenea.

Centrul vechi al Colmar este principala atracție din acest oraș. Acesta este conservat foarte bine, iar o plimbare pe străzile sale fascinante este o idee foarte bună. Vizitează Maison des Tetes (Casa Capetelor), Maison Pfister, Biserica Dominicanp, Biserica Sf. Martin, Muzeul Unterlinden, Muzeul Bartholdi și La petite Venise (Mica Veneția).

Explorează orașul și descoperă-i frumusețea; încearcă să mergi și la o plimbare cu barca pe canalul Micii Veneții.

Indiferent de ce oraș alegi pentru următoarea ta călătorie, cu siguranță vei avea o vacanță superbă și o experiență foarte relaxantă și fascinantă. Acestea sunt genul de destinații care te vor fermeca prin paradoxala lor simplitate complexă și te vor ajuta să-ți reîncarci bateriile. Caută zborurile disponibile către destinația ta și rezervă-ți o cameră în unul dintre hotelurile din apropiere pe TripEconomy.com! Caută cele mai bune oferte și planifică o vacanță perfectă!