Top 5 locuri în care să petreci noaptea dintre ani

Dacă ești în căutarea unui loc bun pentru a petrece cea mai festivă noapte din an, îți putem sugera să părăsești puțin zone ta de comfort în acest an și să călătorești și să petreci în stilul celor din alte colțuri ale lumii. Înafară de faptul că te vei distra de minune, vei descoperi atât de multe despre cultura altor țări, despre alte tradiții și modul în care alte persoane văd petrecerea dintre ani. Vei fi fascinat de cât de diferite pot fi felurile în care oamenii sărbătoresc în jurul lumii.

1. Reykjavik, Islanda

Biserica Hallgrímskirkja Church din Reykjavik, luminată de focurile de artificii

Biserica Hallgrímskirkja Church din Reykjavik, luminată de focurile de artificii

Reykjavik este capitala Islandei și un loc plin de viață, locuit de oameni minunați care adoră să petreacă. Tradițiile lor sunt destul de interesant de observat: festivitățile au loc în întregul oraș și numărul participanților este foarte mare, localnicii sărbătorind până dimineața devreme. Petrecerea începe mereu cu focuri de tabără pe plaje, acestea fiind un simbol al arderii problemelor din anul precedent. Artificiile luminează cerul din toate colțurile orașului, deoarece nu este organizat un spectacol oficial, iar această noapte minunată este creată în proporția cea mai mare de localnici.

Cel mai bun loc în care poți merge să admiri spectacolul de artificii este punctul de vizionare al clădirii Perlan/Pearl; această punte oferă inclusiv telescoape panoramice la fiecare dintre cele 6 colțuri, împreună cu instrucțiuni și descrieri înregistrate în 5 limbi diferite. În această clădire este organizată și o petrecere cu cină, băuturi și muzică.

Poți alege să stai ceva mai mult în Reykjavik pentru a te bucura și de celelalte lucruri pe care acest oraș le are de oferit: minuni ale naturii, centre spa extraordinare, musee și galerii de artă superbe, obiective istorice și de patrimoniu și multe alte atracții.

2. Bahamas

Paradă stradală în Bahamas, cu ocazia festivităților de anul nou

Paradă stradală în Bahamas, cu ocazia festivităților de anul nou

Paradele stradale „Junkanoo” sunt ceea ce reprezintă cel mai bine Bahamas în ajunul anului nou. Aceasta este modalitatea localnicilor de a sărbători această noapte festivă, iar adunările de pe plaje și petrecerile spontane sunt o modalitate grozavă de a te distra în această noapte specială. Spectacolele de artificii au loc pe toată insula, iar atmosfera cu care te vei întâlni aici va fi una plină de viață, cu muzică, artiști de stradă, costume colorate și bună dispoziție. Poți alege oricare din zonele insulei Bahamas pentru a petrece în aceste momente, fiecare dintre ele este extrem de distractivă. Desigur, dacă ești în căutare de ceva mai formal, majoritatea hotelurilor organizează propriile petrecere, într-un stil mai elegant.

Cele mai bune oferte la hoteluri de 5 stele în Nassau, Bahamas. Click aici!

3. Sydney, Australia
Primul oraș major care intră în noul an se ridică, cu siguranță, la nivelul așteptărilor. Acest oraș organizează una dintre cele mai mari petreceri din lume pentru acest eveniment: mai mult de 1 milion de persoane sunt prezente la minunatul spectacol pe malul mării, în timp ce și mai mulți îl urmăresc din fața televizoarelor, în toată lumea.

Pentru a avea priveliștea cea mai bună asupra focurilor de artificii, poți încerca să ajungi la unul dintre punctele afișate aici:

Cele mai bune puncte din care poți admira spectacolul de artificii din Sydney; sursa: ;http://www.sydneynewyearseve.com/vantage-points/

Cele mai bune puncte din care poți admira spectacolul de artificii din Sydney; sursa: http://www.sydneynewyearseve.com/vantage-points/

Dacă vei alege orașul Sydney pentru a petrece noaptea dintre ani, trebuie să iei în considerare și faptul că foarte mulți oameni vor străbate străzile de aici în perioada următoare, iar planificarea din timp și organizarea excursiei sunt absolut necesare.

4. Berlin, Germania

Numărătoarea inversă pe o scenă din Berlin în noaptea dintre ani

Numărătoarea inversă pe o scenă din Berlin în noaptea dintre ani

„Silvester” este o altă denumire pentru ajunul noului an în Germania, iar acesta este un prilej nemaipomenit pentru ca orașul Berlin cel plin de viață să găzduiască una dintre cele mai grozave petreceri. Suprafața „Party Mile” se extinde începând cu Poarta Brandenburg și este populată de peste 1 milion de persoane în fiecare an. Scene pentru artiști și tot soiul de corturi cu mâncare și băuturi (alcoolice sau nu) așteaptă pe toată lumea într-o atmosferă fascinantă de sărbătoare. Spectacolul de artificii care are loc la miezul nopții pare să fie doar punctul de start al petrecerii. După ce trece ora 12 și toată lumea intră fericită în noul an, majoritatea persoanelor aleg să meargă în grandioasele cluburi din Berlin.

Dacă încă mai ai ceva energie rămasă după petrecerile frenetice, poți încercă să participi la Maratonul Noului An (4 km), ca mai apoi să vizitezi câteva dintre cele mai interesante atracții din Berlin.

1fdiot-compressor

„Lumini, lumini peste tot!”

5. Cascada Niagara, Canada
Lumini, lumini peste tot! Acesta este cel mai bun mod de a descrie festivitățile de anul nou din America de Nord, din preajma cascadei Niagara. Ontario Power Generation Winter Festival of Lights este un festival de lumini care se întinde pe toată perioada sezonului sărbătorilor de iarnă; 120 de instalații de lumini compuse din peste 3 milioane de beculețe sunt expuse aici. De asemenea, mai mult de 900 de kg de artificii sunt lansate în cadrul celor două spectacole din Parcul Victoria, cu vedere la cascadă. Priveliștea este minunată, cascada arată absolut fascinant iar atmosfera ireală va transforma noaptea dintre ani într-una foarte greu de uitat.

Poți de asemenea să alegi să mai petreci câteva zile în Sydney, înainte sau după petrecere, pentru a te bucura de frumoasele parcuri de aici, de cascadă și de toate celelalte obiective din preajmă.

Alege-ți destinația și pregătește-te pentru o experiență extraordinară și cea mai memorabilă petrecere de anul nou! Accesează TripEconomy pentru a consulta lista completă de hoteluri și cele mai bune oferte la biletele de avion către destinația ta. Bucură-te de vacanță și pășește fericit în noul an!