Top 5 activități gratuite în Elveția

Împachetează câteva haine mai groase și un aparat foto bun și pornește către un minunat tărâm iernatic. Peisaje minunate, drumuri frumoase și orașe fermecătoare te aștepată în Elveția, o țară grozavă cu foarte multe de oferit! Desigur, ar fi perfect dacă ai putea să te bucuri de cât mai mult din acest loc gratis, nu? Acest lucru este posibil! Există o mulțime de activități pe care le poți încerca și locuri pe care să le explorezi pe gratis aici. Haideți să vedem câteva dintre ele chiar acum!

1. Vizitează Palatul Federal din Berna

Vedere de la depărtare a Palatului Federal din Berna

Vedere de la depărtare a Palatului Federal din Berna

Palatul Federal, sau Bundeshaus, reprezintă un loc minunat pe care trebuie să-l vizitezi dacă vrei să afli mai multe despre cultura și istoria elvețiană și dacă dorești să observi în detaliu arhitectura reprezentativă pentru această țară. Există o varietate de tururi ghidate, gratuite, pentru care poți opta și este garantat faptul că îți va face plăcere să admiri frumoasele camere ale acestei clădiri, sculpturile maiestuoase, picturile și frescele. Aceste tururi sunt disponibile în mai multe limbi și este bine de știut că pot fi făcute doar atunci când parlamentul elvețian nu este în sesiune.

2. Vizitează catedralele

Catedrala Lausanne

Catedrala Lausanne

Există multe locații religioase superbe în Elveția, iar cea mai bună parte este că nu trebuie să plătești o taxă de intrare la niciuna dintre ele. Biserici și catedrale fascinante pot fi găsite aproape oriunde îți faci vacanța în Elveția, iar vizitarea lor este într-adevăr o alegere bună când vine vorba de modul de petrecere a timpului în această țară. Vei învăța multe despre cultura elvețiană și vei putea observa deosebita arhitectură a acestor impreionante monumente religioase. Câteva dintre cele mai bune idei de locații din acest domeniu sunt Cathedral of Sts. Ursen and Victor (Solothurn), Basilica of Mary of the Assumption (Chur), Cathedral of St. Nicholas (Fribourg), Cathedral of St. Lawrence (Lugano), Benedictine Abbey Cathedral of St. Maurice (Einsiedeln), Abbey of St. Maurice (Saint-Maurice-d’Agaune), Cathedral of Sts. Gall and Otmar (St. Gallen), Sion Cathedral (Cathédrale Notre-Dame du Glarier) (Sion) și Holy Cross Cathedral (Geneva).

Găsește cele mai importante puncte de interes din Berna, Elveția!

3. Vizitează muzeul Omega

Poză din interiorul muzeului Omega de la Biel

Poză din interiorul muzeului Omega de la Biel

Un muzeu plin de ceasuri! Vei experimenta aici, în Biel, un tip diferit de artă, ceva ce nu găsești de obicei în expedițiile obișnuite. Alături de aproximativ 4000 de ceasuri, colecția incredibilă a acestui muzeu include ceasuri de perete, gravuri, poze, unelte, semne, premii, postere și certificate, toate adunate într-o locație cu o atmosferă fascinantă. Nu se percepe o taxă de intrare la acest muzeu, iar orele între care este deschis se găsesc pe site-ul oficial aferent.

4. Bucură-te de cadru!

Ghețatul Aletsch

Ghețatul Aletsch

Oriunde ai merge, tărâmul elvețian are puterea de a-ți tăia respirația! Munți superbi, lacuri frumoase, ghețari impresionanți, cascade și multe alte minuni ale naturii pot fi găsite aici. Trebuie doar să pornești o scurtă căutare pe internet și să cauți să-ți planifici drumul către cele mai grozave creații ale naturii. Câteva dintre sugestiile noastre sunt: ghețarul Aletsch, lacul Oeschinensee, cascada Rinului, Valea Lauterbrunnen, muntele triunghiular Matterhorn, lacul Lucerne și muntele Eiger.

5. Mergi într-o drumeție…
Sau mai multe! Sunt o mulțime de drumuri perfecte pentru drumeții în Elveția. Cadrul montan superb face din această activitate una dintre cele mai iubite pentru turiștii care vizitează Elveția. Să vizitezi această țară fără să mergi și într-o drumeție pe unul dintre minunații munți de aici pare o pierdere de timp. Peisajele impresionane, lacurile imense și pădurile care par ireale sunt lucrurile care transformă o vacanță în această țară într-o experiență incredibilă și captivantă. Majoritatea căilor pe care poți merge sunt ușor de parcurs și sigure, așa că te poți relaxa și bucura de priveliște.

Peisaj din munții elvețieni

Peisaj din munții elvețieni

Câteva alte lucruri pe care ar trebui să le știi înainte de a merge în Elveția sunt faptul că transportul public este gratuit în Geneva, iar apa minerală este, de fapt… apă de la robinet! Apa elvețiană este foarte bună, motiv pentru care există și foarte multe fântâni din care poți bea și în spațiul public. Luna octombrie aduce vreme rece în Elveția; multe dintre zonele bune pentru ski de aici se deschid către amatorii de sporturi de iarnă încă de la începutul lui octombrie, așa că această destinația poate fi chiar perfectă pentru tine dacă ești interesat de acest aspect. Planifică-ți vacanța cu TripEconomy: găsește cel mai bun hotel pentru tine în Elveția! Alege din lista noastră completă de hoteluri și nu uita să scrii o recenzie când revii, pentru a ne spune nouă și celorlalți utilizatori dacă ți-a plăcut șederea acolo! Rezervă-ți un zbor către destinația ta cu până la 75% mai puțin. Bucură-te de vacanță!