Top 5 activități gratuite în Bruxelles

Marea majoritate a turiștilor se îndreaptă de obicei către cele mai populare și mai vizitate atracții, iar asta poate să însemne cheltuirea unei sume notabile de bani. Desigur, aceste atracții sunt atât de populare și frecventate din motive întemeiate, însă asta nu înseamnă că nu mai există și alte lucruri minunate de făcut sau văzut în diversele vacanțe, iar partea cea mai bună este că unele din ele sunt disponibile gratuit! Pentru moment, să vedem câteva dintre cele mai interesante lucruri de făcut și văzut gratis în Bruxelles!

1. Vizitează parcurile
park 1001
O atmosferă frumoasă, de poveste, domină parcurile din Bruxelles. Dacă dorești să te relaxezi o vreme, ia cu tine o carte sau un coș de picnic și câțiva prieteni și găsește calea către Royal Park sau Jean-Felix Hap Park. Royal Park este un parc urban foarte mare, amplasat în centrul orașului. Se ajunge foarte ușor aici, cu metroul sau chiar pe jos. Este înconjurat de Ambasada S.U.A., Palatul Regal și Parlamentul Belgian și este un loc perfect pentru a admira frumusețea orașului și a locuitorilor acestuia, în timp ce te bucuri de un picnic cu prietenii. Un parc ceva mai liniștit, bun pentru o pauză de citit sau altceva similar, orice, este parcul Jean-Felix Hap, o „bijuterie ascunsă” (este ceva mai greu de găsit printre blocurile din jur, dar merită căutarea). Aici se află mai multe iazuri mici, care fac întregul peisaj absolut superb.

2. Descoperă Grădina Botanică
botanical garden 1001
Ia o pauză de la aglomerația orașului și vizitează Grădina Botanică pentru o călătorie minunată, înconjurat de plante și sculpturi deosebite (în total, 43 de sculptori au contribuit la acest aranjament). Clădirea principală, „La Botanique”, este un bine cunoscut complex cultural, care merită cu siguranță o vizită. Grădina Botanică este de asemenea localizată între clădiri de birouri și afaceri, oferind altfel un contrast destul de interesant cu ceea ce o înconjoară, făcând-o un loc și mai fascinant de vizitat în Bruxelles.

3. Vezi bisericile și catedralele
church 1001
Deși dacă ești o persoană religioasă ai un motiv foarte bun pentru care să vizitezi câteva dintre bisericile și catedralele de aici, nu este neapărat necesar să cauți partea spirituală pentru a te bucura de arta și arhitectura care alcătuiesc peisajul religios din Bruxelles. Majoritatea obiectivelor de acest gen nu au o taxă de intrare sau cer doar o donație mică, iar printre cele mai frumoase se numără Catedrala Sf. Mihail și Gudul, Catedralele Notre Dame din Laeken și Notre Dame du Sablon și, bineînțeles, imensa catedrală Sacre Coeur.

4. Gustă ciocolata
chocolate 1001
Belgia este bine cunoscută pentru specialitățile sale din ciocolată. Toate acestea au început în 1900, când Congo a devenit colonie belgiană și micul regat a fost „inundat” de cacao. Afacerea ciocolatei s-a dezvoltat rapid, iar apoi Neuhas a inventat pralinele. Rezervă-ți câteva ore pentru a explora Place de Sablon, intră în câteva dintre magazinele pline de ciocolată și vei fi uimit. Ai șanse ca mare parte din aceste magazine să ofere și mostre gratuite și să îți permită să guști din delicatețele lor. Bucură-te de această călătorie gustoasă și testează dacă poți rezista fără să cumperi câteva dulciuri… va fi foarte greu.

Caută hoteluri în Bruxelles!

5. Experimentează „Nuit Blanche”
Nuit Blanche este un eveniment cultural extraordinar care are loc în Bruxelles, de obicei la începutul lunii octombrie (pe 1 octombrie în 2016). Pe parcursul acestui eveniment, întreg orașul este transformat într-o impresionantă instalație de muzică și lumini și o mulțime de spectacole fascinante se desfășoară în întreg orașul, de la 7 seara până la 5 dimineața, în toate clădirile și colțurile posibile. Dacă plănuiești să faci o excursie la Bruxelles în perioada în care se desfășoare Nuit Blanche, nu trebuie să ratezi această noapte, întrucât reprezintă unul dintre cele mai frumoase și diverse evenimente culturale la care poți participa gratuit într-o vacanță.

final

Informează-te și asupra altor activități gratuite în Bruxelles, precum tururi de explorare a orașului pe jos, ghidate de tine însuți, cu o hartă, vizitarea altor parcuri decât cele menționate, a muzeelor care nu percep taxă de intrare în prima zi de miercuri a fiecărei luni și a altor atracții turistice (Muzeul Regal al Forțelor Armate si de Istorie Militara, Cimitirul Ixelles, Palatul Regal, Palatul Justiției ș.a.)

Planifică-ți excursia în detaliu! Caută zboruri disponibile către destinația ta și consultă lista completă de hoteluri din Bruxelles pe TripEconomy. Bucură-te de aventurile tale gratuite în capitala belgiană!