Top 3 croaziere de toamnă

Cine spune că sfârșitul verii este sfârșitul vacanțelor minunate și al superbelor croaziere? Din contră, poate fi chiar o idee bună să amâni doar puțin vacanța. Luna septembrie vine cu prețuri mai mici la croaziere, din moment ce sezonul de vârf este la final în cea mai mare parte a destinațiilor, iar cererea este mai mică. Există o șansă mică să întâmpini o vreme mai puțin favorabilă, acesta fiind unul dintre motivele pentru care prețurile sunt atât de mici acum, dar nu foarte multe croaziere sunt afectate de vreme în această lună. Oricum, majoritatea liniilor de croazieră au o politică de returnare a unei anumite sume de bani pasagerilor, dacă vremea a fost într-adevăr o piedică, deci putem spune că merită asumarea acestui mic risc. Aici sunt sugestiile noastre pentru o vacanță minunată de toamnă pe croazieră:

1. Explorează linia de coastă italiană

Vedere din vasul de croazieră spre Coasta Amalfi

Vedere din vasul de croazieră spre Coasta Amalfi

Italia își păstrează temperaturile relativ ridicate pentru o perioadă lungă de timp, iar o croazieră de-a lungul coastei italiene se poate dovedi a fi foarte plăcută chiar și în octombrie. O destinație foarte populară aici este Amalfi, o locație pitorească, plină de atracții turistice minunate și cu o atmosferă de poveste, peisaje superbe și plaje extraordinare. Croaziere italiene clasice te vor duce în cele mai căutate destinații: Roma, Florență și Veneția. Navele mai mici opresc de obicei și în Sorrento, de unde poți opta pentru o vizită cu feribotul către Capri sau cu trenul către Pompei. Portofino este de asemena un oraș minunat, care se regăsește des în itinerarele croazierelor.

Sunt multe alte croaziere mai diverse care includ și Italia în itinerarul lor, împreună cu alte țări, orașe și linii de coastă (spre exemplu Grecia, Coasta Dalmațiana – Muntenegru și Croația, Riviera Franceză).

2. Franța & Spania – descoperă minunile Mării Mediterane

Vedere de pe vasul de croazieră ajuns într-un port francez

Vedere de pe vasul de croazieră ajuns într-un port francez

Croazierele care navighează către Franța și Spania pleacă de obicei din Marea Britanie și există posibilitatea să facă o mică oprire și în Lisabona, Portugalia. Vasul va opri în câteva porturi din Spania, precum Vigo, Gijon, Bilbao și Sevilia. Aici poți să explorezi monumentele istorice și districtele, să te relaxezi pe frumoasele plaje, încă însorite, să admiri arhitectura diversă și fascinantă și să vizitezi cele mai interesante atracții turistice: biserica Santa Maria de Dozo, Muzeul Guggenheim, Palatul Alcazar din Sevilia, Piața Spaniei și multe altele. Odată ajunse în Franța, vasele de croazieră opresc cel mai adesea în Le Havre (port), Rouen, Bordeaux și Paris.

3. Insulele Canare & Oceanul Atlantic – vara nu s-a sfârșit

Insula Gran Canaria, imortalizată de la înălțime de o dronă

Insula Gran Canaria, imortalizată de la înălțime de o dronă

O croazieră care navighează către Insulele Canare este probabil una dintre cele mai bune idei pentru această perioadă a anului. Soarele încă strălucește iar vremea este superbă: media anuală este de aproximativ 21 de grade Celsius, cu peste 3000 de ore de soare pe an și 4800 de ore de lumină de zi, lucru ce face insulele cea mai însorită parte a Europei. Principalele insule sunt Tenerife, La Gomera, Gran Canaria, La Palma, Fuerte Ventura și Lanzarote. Indiferent dacă ești în căutare de petreceri sau vrei doar să petreci momente plăcute cu familia, aceste insule au de toate pentru toată lumea. Plaje cu nisip negru, peisaje minunate și „eterna primăvară” fac din Insulele Canare destinația perfectă pentru o croazieră pe aproape tot parcursul anului. Poți încerca multe activități aici, precum sporturi acvatice, drumeții, privitul balenelor, golf, vizitarea parcurilor acvatice și multe altele.

Dacă vara este anotimpul tău preferat și nu te-ai săturat încă de zile însorite, costume de baie și cocktail-uri pe plajă, aceste croaziere minunate de toamnă sunt perfecte pentru tine! Pune-ți ochelarii de soare și mergi într-o aventură grozavă în luna septembrie, sau poate chiar octombrie! Vezi ofertele de croaziere de pe TripEconomy și nu uita să rezervi o cameră de hotel, dacă nu este inclusă în pachetul croazierei. Bucură-te de vacanța tomnatică!