Tallinn – 8 atracții și activități în capitala Estoniei

Un oraș istoric, care datează tocmai din epoca medievală, Tallinn este o destinație grozavă pentru următoarea ta vacanță, o locație plină de atracții turistice frumoase și o alegere perfectă pentru o vacanță desfășurată într-un cadru spectacular. Am pregătit o listă e celor mai interesante lucruri de vizitat și de făcut în Tallinn:

1. Ce să vizitezi?

 • Orașul Vechi Tallinn este mai mult decât un loc pe care îl vizitezi, este o experiență, o modalitate de a te întoarce în timp în vremurile medievale. Aici te poți bucura de cadrul superb și minuna de frumusețea arhitecturii istorice; poți petrece puțin timp și într-una din cafenelele pe care le întâlnești în drumul tău – Raekoja Plats este piața din inima orașului vechi care găzduiește cele mai multe cafenele și restaurante. Mașinile nu circulă în această zonă, așadar experiența ta va fi mult mai plăcută, mai personală și mai relaxată. Sunt de asemenea destul de multe locuri în care poți achiziționa suveniruri minunate, lucrate manual. Ia cu tine un rucsac cu lucruri esențiale și un aparat foto și pornește într-o plimbare relaxantă în Orașul Vechi.
Palatul Kadriorg

Palatul Kadriorg

 • Parcul și Palatul Kadriorg – Te poți plimba pe solul acestui parc și să te bucuri de priveliște, poți vedea reședința președintelui și grădina japoneză și să-ți închei ziua cu o vizita la Palatul Kadriorg, o reședință de vară imperială de origine rusă, construită în 1718, care este acum deschisă parțial pentru turiștii care vor să o viziteze și să admire arhitectura și să profite de lecția de istorie.
 • Muzeul în aer liber „Rocca Al Mare” – 72 de clădiri istorice reprezentative pentru arhitectura specific estonă împrăștiate într-o zonă împădurită imensă; majoritatea sunt ferme, dar vei găsit aici și mori de vânt, o mică biserică specifică unei comune, un magazin și un restaurant. Unele dintre clădiri sunt închise înafara sezonului de vară, așadar trebuie să iei în considerare acest lucru înainte să-ți alegi destinația. Desigur, mai sunt destul de multe lucruri de văzut și în sezoanele mai reci; un tur special este pus la punct pentru aceste cazuri, acesta fiind de asemenea și mai ieftin decât turul complet de vară. De asemenea, toamna și iarna sunt mai puțin turiști prezenți aici, deci trebuie să iei o decizie în funcție de preferințe: dorești să vezi cât mai multe lucruri posibil sau să eviți aglomerația? În orice caz, acest muzeu merită o vizită!

  Catedrala Alexander Nevsky

  Catedrala Alexander Nevsky

 • Catedrala Alexander Nevsky este o biserică ortodoxă clasică de origina rusă din secolul 19, care atrage foarte mulți turiști, devenind un simbol al orașului. Exteriorul este extrem de frumos, dar o vizită în interiorul acestui monument este cu siguranță mult mai impresionantă și merită. Decorațiile sunt grozave iar numeroasele detalii fine vor face o vizită aici să fie foarte plăcută și interesantă.

2. Ce să faci?

 • Tururi de vizitare a obiectivelor turistice – Există multe agenții în Tallinn care organizează astfel de tururi cu barca, pe uscat, cu bicicletă, pe jos, practic în orice mod îți poți imagina. Poți alege unul dintre acestea dacă dorești să fii ghidat de către cineva care este familiarizat cu istoria acestui oraș și care va avea abilitatea de a crea atmosfera potrivită, așa încât să te poți bucura de vacanță și de locurile pe care le explorezi la potențial maxim.

Caută hotelul potrivit în Tallinn!

 • Vizitează plajele – Plaje din Tallinn sunt perfect pentru o după-amiază relaxantă. Pirita, Stroomi, Kakumäe, Pikakari sunt toate plaje cu apă curată, sunt destul de populare atât printre localnici cât și printre turiști și sunt locuri perfect pentru o plimbare romantică, sau de orice alt fel.

  Plajele Pirita și Stroomi, toamna

  Plajele Pirita și Stroomi, toamna

 • Festivale muzicale – Festivalul de Iarna din Tallinn (Tallinn Winter Festival) are loc în acest oraș în fiecare iarnă și este o oportunitate grozavă pentru iubitorii muzicii clasice să-și facă vacanța și mai plăcută. Acest festival de iarnă al muzicii clasice aduce pe scenă artiști estoni de top și tineri talentați din cadrul Academiei Estone de Muzică și Teatru.
 • Evenimente sportive – Simple Session este un eveniment internațional de skateboarding și BMX care va avea loc iarna această în Februarie pe Saku Arena. Un alt eveniment interesant este Spectacolul Internațional de Cai din Tallinn, cea mai mare competiție de acest gen din regiunea baltică.

Există mai multe lucruri de văzut și făcut în frumoasa capitală a Estoniei! Vezi pe TripEconomy celelalte puncte de interes și consultă și lista zborurilor disponibile către destinația ta. Bucură-te de vacanță!