Siem Reap, Cambodgia – Sfaturi de Călătorie și Curiozități

Siem Reap este una dintre cele mai populare destinații în Cambodgia. Acest oraș este un loc minunat în care să mergi dacă ești interesat de frumusețile naturale ale țării și de incredibilele monumente, doarece acesta este, de fapt, un oraș destul de liniștit și, cu toate că numeroși turiști „mișună” pe străzi în marea majoritate a timpului, meleagurile încă mențin o atmosferă relaxantă și senină. Am adunat aici câteva sfaturi legate de vizitarea orașului Siem Reap și câteva curiozități despre universul cambodgian.

1. Cum să ne deplasăm în Siem Reap

Tuk-tuk transportând turiști în Cambodgia

Este foarte ușor să te deplasezi oriunde vrei în acest oraș frumos. Centrul orașului este destul de compact și plan, așa că este facil să mergi chiar și pe jos. Poți, de asemenea, să optezi pentru o bicicletă. Multe case de oaspeți împrumută sau închiriază biciclete celor care își doresc, pentru un preț modic sau poate chiar pe gratis în anumite cazuri. Unele dintre aceste case sunt afiliate la o asociație de caritate locală, care folosește banii câștigați pentru a contribui la educația tineretului și la proiectele pentru curățarea apei de băut. Există posibilitatea de a închiria chiar și o bicicletă electronică. Acestea sunt ecologice și pot și reîncarcate în diverse puncte speciale, iar costurile se ridică la aproximativ 10 dolari pe oră.

Motocicletele, taxiurile-motocicletă și așa-numitele „tuk-tuk” pot fi găsite cam în orice colț al orașului Siem Reap, iar localnicii sunt mai mult decât bucuroși să ajute turiștii să se deplaseze cu ajutorul lor. Prețurile pentru aceste tururi sunt mici, iar experiența poate fi foarte plăcută și amuzantă.

2. Ce să vizităm

Templul Angkor Thom

Cea mai populară locație turistică de aici este, de la depărtate, Parcul Arheologic Angkor. Poți de asemenea încerca să ajungi la Muzeul Național Angkor, la Fabrica de mătase Angkor și la Asociația Artizanală Angkor (aceasta este de fapt un ONG care lucrează cu artizani din zonele rurale ale Siem Reap și care promovează doar produsele autentice, certificate – aceasta este o oportunitate minunată de a alege câteva suveniruri minunate în călătoria ta).

Vizitează de asemenea și Galeria McDermott, Atelierul Senteurs d’Angkor și minunatele temple, reprezentative pentru cultura cambodgiană: Wat Preah Prom Rath, Wat Prohm Rat, Wat Preah Enkosa, Wat Preah Enkosei, Wat Po Lanka, Wat Bo, Wat Damnak and Wat Kesararam.

Cocktail specific Cambodgian

3. Încearcă diferite activități
Poți încerca să guști din savuroasele băuturi alcoolice la localuri precum Georges Rumerie sau Sombai Cambodian Liqueur. Mergi la o lecție de ceramică la un centru specializat, la o lecție de gătit, o lecție de preparat cocktail-uri, vizionează o reprezentație culturală la Teatrul Apsara, spre exemplu (mai sunt multe alte locuri aici care prezintă tot felul de manifestații artistice), mergi la un cinema sau participă la un festival (cum ar fi Festivalul de Fotografie Angkor, Festivalul Apei sau Festivalul de Stradă Anual de Păpuși. Nu ar trebui să ratezi masajele minunate specifice locurilor pe care le vizitezi și nici tururile captivante cu bicicleta sau motocicleta.

4. Curiozități despre Cambodgia: tarantulele sunt servite ca o gustare aici destul de des. Dacă expresia de „picioare crocante de tarantulă” te face curios, poți încearca această gustare inedită, deoarece este consumată la scară largă pe aceste melaguri și o vei întâlni cu siguranță pe undeva.

Cambodgia are una dintre ratele de defrișare cele mai mari din lume, cu aproximativ 2000 de km pătrați de pădure pierduți în fiecare an.

Muzeul Panoramic Angkor, în valoare de 30 de milioane de dolari, localizat în Siem Reap, a fost aparent un cadou din partea Coreei de Nord pentru Cambodgia. Aceste două state par să aibă o relație specială.

Pădurile cambodgiene obișnuiau să fie casa multor tigri indonezieni, însă acum specia a fost declarată dispărută, ultimul tigru fiind văzut acolo în 2007.

Delfini de râu pot fi întâlniți în partea de sus a râului Mekong.

Steagul Cambodgiei ilustrează una dintre atracțiile turistice cele mai importante de acolo: clădirea principală a templului Angkor Wat. Doar 2 țări din lume (Cambodgia și Afganistan) înfățișează o clădire pe steagurile lor.

Per total, Cambodgia și în special Siem Reap se dovedesc a fi destinașii foarte interesante pentru o vacanță. Dacă ești atras de acestea tărâmuri frumoase, poți consulta lista zborurilor disponibile către destinația ta și lista completă de oferte la hotelurile de acolo pe TripEconomy. Bucură-te de vacanță!