Safari în Africa – O experiență de neuitat

Continentul african este o mare provocare pentru oricine, mai ales când vine vorba să călătorești acolo. Orice destinație nouă rămâne o experiență memorabilă, însă putem spune că Africa le întrece pe toate. Și ce e cel mai grozav în Africa? Tururile safari, desigur! Planificarea unei astfel de vacanțe și alegerea tipului de safari depinde doar de tine, de ce vrei să vezi, ce activități vrei să încerci și cât de mult îți place aventura. De obicei turiștii cer sfatul unui expert pentru a ști din timp ce îi așteaptă. Mai jos se află o listă cu câteva dintre cele mai frumoase safariuri din Africa, detalii despre destinațiile aferente și activitățile disponibile.

1.Botswana este considerată cel mai bun loc pentru safari din Africa, în special pentru că aici se regăsesc numeroase rezervații neîmprejmuite, elephanastfel că animalele se plimbă libere dintr-un loc în altul și tot scenariul e mult mai real. Una din locațiile favorite este Campusul Kalahari, unde sunt disponibile numeroase tururi excepționale.
● Kalahari Suricate este un safari ce durează 4 zile, timp în care poți explora Parcul Național Makgadikgadi Pans. Campusul este localizat într-o pădure rară de palmieri, pe o pajiște cu vedere direct către parc. Scopul acestui safari, pe lângă că-ți oferă șansa să observi animalele în habitatul lor natural, este de a te informa despre geologia și arheologia locului și de a îți permite să explorezi salinele sau să faci echitație.

bird    lions
● Tot în Kalahari sunt disponibile și tururi de durată mai lungă, spre exemplu Cheetah Self-Drive, un safari de 16 zile. Este o excursie ieftină, ținând cont de durata ei și începe din Windhoek, trece prin Platoul Waterberg, prin Parcul Național Etosha și Parcul Bwabwata, prin Delta Okavango Panhandle, finalizându-se în Deșertul Kalahari, unde nisipurile roșii îți vor încânta privirea. Cele mai importante atracții sunt păsările colorate, potecile de drumeții, zebrele, antilopele, populațiile de elefanți și rinoceri, și nu în ultimul rând, croazierele pe râu, în Caprivi Strip.

2.Kenia este țara de unde provine însuși cuvândul ”safari”. Aici vei fi fascinat de priveliștile grandioase, de numeroasele specii de animale sălbatice și de cultura interesantă a triburilor locale.

Caută hoteluri în Kenia

● Steppe Eagle Fly-in este un safari de 10 zile în Elephant Bedroom, o locație grozavă cu corturi luxoase pentru cazare și multe alte facilități. În cadrul turului, vei trece prin Rezervația Naturală Samburu, unde animalele sunt foarte active, apoi prin bancurile Ewaso Nyiro, pentru a admira leoparzii și leii. Cea mai bună perioadă pentru acest safari este finalul lui august pentru că atunci poți admira marile migrații de animale, considerate o minune naturală.

giraffes   cheetah
● Campusul Lewa Safari este o altă destinație perfectă pentru o aventură în Africa, așa că nu sta pe gânduri și mergi să explorezi Rezervația Lewa, cu vastele sale populații de rinoceri, zebre și girafe. Încearcă un safari pe cămilă sau cal de-a lungul sălbăticiei din Lewa și află mai multe curiozități despte cultura Maasai.

3.Rwanda este cunoscută pentru ocaziile deosebite de a vedea gorile uriașe, pe care cel mai adesea le vei găsi în Parcul Național al Vulcanilor volcanoși care sunt primatele cele mai apropiate de om, vei rămâne impresionat de asemănări.
● Golden Monkey Safari este un tur privat cu ghid în cadrul căruia vei avea ocazia să vizitezi capitala Kigali, să faci câteva drumeții unde vei vedea gorilele de foarte aproape și să admiri strălucitorul Lac Kivu și cimpanzeii din Pădurea Nyungwe. În sălbăticie vei vedea nenumărate specii de primate și păsări multicolore, iar activitățile disponibile includ înotul în piscinele private, vizite la vulcanii din preajmă și vizitarea unor situri isorice.

Sperăm că aceste idei te-au inspirat și te-au făcut să vrei și tu să încerci un safari cât mai curând posibil. O excursie în Africa te va duce într-o cu totul altă lume, îți va oferi amintiri unice și te va învăța mai multe despre supraviețuire și aventură. Caută pe TripEconomy zboruri către Kenia, Botswana sau Rwanda și pregătește-te pentru necunoscut!