Republica Dominicană – Un tărâm minune al Caraibelor

Republica Dominicană este un loc minunat, exotic și chiar cea mai populară destinație din zona Caraibelor. Destinațiile favorite ale majorității turiștilor includ Punta Cana, Santo Domingo, Puerto Plata, Las Terrenas, Cabarete, Sosua și Bavaro.

Cea mai bună perioadă în care poți vizita Republica Dominică este… oricând! Depinde de ce preferi: vârful de sezon estival pune stăpânire pe această țară în iulie – august și între decembrie și sfârșitul lui februarie. Dacă preferi o atmosferă mai puțin aglomerată, poți alege să-ți planifici călătoria înafara acestor perioade, din moment ce temperaturile nu variază foarte mult, iar regiunea Caraibelor este destul de caldă și însorită tot timpul. Perioada martie-mai pare a fi cea mai potrivită pentru o vizită acolo, deoarece sezonul uraganelor Atlanticului afectează aceste regiuni între iunie și noiembrie, iar acest lucru ar putea ruina o vacanță.

Poți ajunge în Republica Dominicană cu mașina, trecând prin una dintre cele 4 granițe dintre această țară și Haiti, cu feribotul din Puerto Rico sau, cea mai bună alegere, cu avionul. Sunt multe opțiuni dintre cele poți alege, care pornesc atât din Europa cât și din Statele Unite.

Vezi ofertele la zboruri către Republica Dominicană!

Aici am adunat detalii despre câteva dintre cele mai interesante lucruri despre principalele destinații turistice din Republica Dominicană și câteva sugestii legate de ce poți vizita și ce activități poți încerca:

1. Santo Domingo

Biserică în Santo Domingo, Republica Dominicană

Capitala Republicii Dominicane și un oraș foarte bogat din punct de vedere cultural, arhitectural și artistic, Santo Domingo este probabil cel mai bun loc pe care îl poți alege pentru o primă călătorie în această țară. Vei descoperi frumusețea țării și vei înțelege pe deplin cultura acesteia.

Cea mai bogată regiune pe care o poți vizita, din punct de vedere al atracțiilor turistice, este Zona Colonial. Multe clădiri impresionante, exemple perfecte de arhitectură a secolelor 15 și 16, o incursiune în istoria țării și a orașului, o aglomerație de străzi pietonale fascinante, cafenele și peisaje superbe. Vizitează muzeele, precum Alcázar de Colón, Muzeul Marinei Atarazanas, Muzeul Casas Reales,Muzeul Istoriei Naturale, Muzeul de Artă Modernă și Muzeul Național de Istorie și Geografie. Nu uita de frumoasele parcuri: Mirador Norte Park, Enriquillo Park, Mirador Sur Park, Independencia Park, Colón Park și multe altele.

Monumentul Christo Redentor din Puerto Plata, Republica Dominicană

2. Puerto Plata
Acest oraș este foarte o destinație foarte populară, o stațiune superbă, cunoscută în special pentru plajele frumoase. Unul dintre cele mai interesante lucruri pe care le poți vedea aici este monumentul Christo Redentor, situat în vârful Parcului Național Isabella de Torres. Pentru a ajunge la acesta, poți lua un telescaun până în vârful muntelui. Acest monument este, de fapt, o replică a celui original din Rio de Janeiro. Vezi și Fortaleza San Felipe și Museo Del Amber. Ar fi păcat să nu-ți rezervi o zi pentru a te bucura de căldură și de soare pe una dintre frumoasele plaje de aici. Poți de asemenea să încerci un tur de navigație pe o barcă, un simplu tur al orașului sau chiar și scufundări.

3. Las Terrenas

Plajă în Las Terrenas, Republica Dominicană

Acest oraș este localizat pe coasta de nord-est a Republicii Dominicane și este puțin mai liniștit decât celelalte, dar rămâne un loc minunat de vizitat pentru a te relaxa și a te bucura de paradiul Caraibean. Vezi Pueblo de los Pescadores, Playa Punta Popy, Punta Bonita și Playa Las Ballenas pentru a descoperi o atmosferă autentică specifică zonei Caraibelor.

O activitate bună de încercat în Las Terrenas este reprezentată de scufundări. Recifuri de corali sănătoase îi așteaptă pe entuziaști. Diversitatea vieții marine este frumoasă, iar locurile cele mai bune pentru scufundări și snorkeling sunt accesibile cu barca.

Poți căuta mai multe informații și despre alte orașe minunate din Republica Dominicană, precum Higüey, San Pedro de Macori, Juan Dolio, La Vega, Paraiso, Santa Barbara De Samana, Santiago de los Caballeros, Sosua, Rio San Juan, La Romana, pentru a-ți alege destinația favorită. Caută ofertele cele mai bune la hoteluri în Republica Dominicană pe TripEconomy.com și rezervă-ți zborul la cel mai bun preț. Bucură-te de paradisul exotic!