Noul An Chinezesc 2017 – date & informații utile

Noul an chinezesc este o sărbătoare tradițională de proporții din China. Este cunoscută și sub numele de „Festivalul Primăverii”. Cel mai important eveniment care are loc pe parcursul anului în această țară este sărbătprit în 2017 pe 28 ianuarie. Festivitățile vor dura, de fapt, ceva mai mult timp, începând mai devreme, cu ajunul și continuând până pe 2 februarie, timp în care întreaga țară va fi în plină sărbătoare. Alte evenimente demne de menționat au loc și după data de 2 februarie.

Acestea sunt unele dintre cele mai interesante informații despre Noul An Chinezesc și câteva sugestii legate de ce poți vedea sau face dacă decizi să vizitezi China în timpul acestui eveniment:

Decorațiuni specifice pentru sărbătorirea Noului An Chinezesc

  • Începând cu ajunul noului an, locuitorii Chinei decorează casele și clădirile cu diverse lucruri pentru a întâmpina noul an. În mod tradițional, decorațiunile sunt lanterne roșii, picturi reprezentative pentru noul an și altele. De asemenea, din moment ce acest an va fi un an al cocoșului, o parte din decorațiuni vor fi legate de acest simbol. Organizarea unui festin de ajunul noului an este de asemenea o tradiție pe care majoritatea familiilor din China încă o practică.
  • Ajunul noului an este de asemena un moment în care copiii primesc plicuri roșii cu bani, drept simbol al norocului și modalitate de a le ura sănătate, creștere armonioasă și succes în studii în anul ce urmează.
  • Pocnitorile și artificiile sunt de asemenea o parte importantă a celebrării noului an. Atunci când vine ora 12, cerul este luminat iar liniștea este desființată complet. Atmosfera este minunată, iar Noul An Chinezesc a venit în sfârșit. Acesta este evenimentul cu consumul cel mai mare de artificii din lume. În mod tradițional, artificiile sunt de fapt folosite pentru a speria și îndepărta spiritele rele.

    Dansul Leului în China

  • În prima zi a noului an, unele dintre cele mai fascinante tradiții specifice Chinei sunt Dansul Dragonului și Dansul Leului.
  • Din a doua zi a anului nou până într-a 7-a, marea majoritate a oamenilor își atât vizitează rudele și prietenii, precum și mormintele clanului sau rudelor.
  • Unii oameni evită să iasă din casă în a 3-a zi, deoarece se crede că în aceste momente spiritele rele cutreieră peste tot.
  • Numărul 8 este considerat cel mai norocos în China, așadar în a 8-a zi a noului an, majoritatea oamenilor se întorc la serviciu.
  • A 15-a zi a noului an este data organizării Festivalului Lanternelor. Este de asemenea momentul în care festivitățile Festivalul Primăverii iau sfârșit. În această zi, poți aprinde un lampion pe care să îl lansezi către cer sau să-l lași să plutească pe mare, pe un râu sau pe un lac.
  • Te poți bucura de Noul An Chinezesc în China, în care Beijing este cel mai aglomerat și mai ofertant loc, sau poți alege o altă destinație, din multitudinea orașelor care organizează și ele festivități cu această ocazie. Câteva exemple sunt: Londra – Piața Trafalgar, Chinatown și de-a lungul districtului West End (29 ianuarie); Singapore – evenimentul River Hongbao (26 ianuarie – 4 februarie); Sydney, Australia – Chinatown, Cockle Bay (27 ianuarie – 12 februarie); New York City – Manhattan, Queens, Chinatown (28 ianuarie). Multe alte orașe organizează festivități minunate pentru această ocazie, așa că poți merge aproape oriunde pentru a sărbători.

Dacă ești fascinat de acest eveniment și de tradițiile specifice chinezești, planifică o vacanță în una din destinațiile menționate sau oricare alta pe care o dorești, pentru a te bucura de sărbătoare de aproape. Consultă lista zborurilor disponibile către destinația ta și lista completă de hoteluri din China sau oricare altă țară pe TripEconomy. 鸡年吉祥 (Mult noroc în acest an al cocoșului!)