Monte Carlo – destinația pentru o vacanță sofisticată

Faimos pentru locațiile luxoase, plaje și yahturi, pentru grandiosul Cazinou și paradele pline de culoare, Monte Carlo este districtul-simbol al statului Monaco, situat la Marea Ligurică. Orașul se poate lăuda cu numeroase hoteluri de lux, zgârie-nori și restaurante sofisticate, dar și cu unele atracții foarte interesante, cum este Catedrala Sfântului Nicholas sau Le Grand Theater. Să vedem așadar care sunt cele mai grozave obiective turistice din Monte Carlo și de ce ar trebui să le vizitezi măcar o dată în viață.

» Înainte de toate, este Cazinoul din Monte Carlo, un simbol al Monaco, localizat în piața cu același nume. Odată ajuns acolo, nu ai cum să nu observi mașinile luxoase de la intrare și fântâna arteziană impunătoare din fața clădirii. Apoi, lasă grandoarea locației să te suprindă și mai mult. Cazinoul a fost proiectat de același arhitect al Operei din Paris și este făcut din aur și marmură, cu multe sculpturi și tablouri imense pe pereți. Biletul de intrare costă 10 euro și pot intra doar adulții, însă este un preț bun ținând cont de ce vei vedea acolo.

» Le Grand Theater se află în același complex cu Cazinoul, amintind de splendoarea așa-numitei perioade La Belle Epoque: ornamente fine, candelabre aurii și ferestre cu vedere la Marea Mediterană. Poți să vrei mai mult de atât? Atunci află că stâlpii de susținere ai clădirii au fost proiectați chiar de Gustave Eiffel, iar teatrul a găzduit numeroase premiere mondiale precum Blestemul lui Faust sau Don Quijote. Vei observa acolo mai multe asemănări cu Teatrul din Paris, astfel că e un obiectiv turistic ce merită vizitat.

Bilete de avion către Monaco

» Muzeul Oceanografic este un alt punct de interes excepțional atât pentru copii cât și pentru adulți, găzduind, pe o suprafață de 6500 mp, peste 6000 de specii de pești, broaște țestoase și rechini, ba chiar și o barieră de corali. Iar pentru cei pasionați de istorie, este și pentru ei o parte interesantă: o minunată colecție de obiecte și instrumente care atestă începuturile oceanografiei ca știință. Biletele costă 14 euro pentru adulți și 7 euro pentru copii si persoane cu dizabilități. După cum se poate observa, tarifele nu sunt exagerate, astfel că poți face un tur pentru a vizita atracțiile orașului la un preț accesibil.

       

» Catedrala Sfântului Nicholas, situată în centrul orașului, este cel mai important lăcaș de cult din Monaco. Are pe deasupra și o istorie impresionantă, fiind un lăcaș în stil neo-romanic ridicat pe ruinele unei biserici ce datează din 1252. În interiorul catedralei sunt multe lucruri interesante de admirat – altarul Sfântului Nicholas din 1500 și mormântul Prințului Rainier al III-lea de Monaco.

» Grădina Exotică din Monte Carlo este o oază de verdeață în mijlocul orașului, expunând numeroase specii de plante și copaci din toate colțurile lumii, care înfloresc pe parcursul întregului an. Mai mult, acolo se află și o peșteră ce se ridică din apă la 100 de metri înălțime, peșteră ce poate fi explorată de oricine vine să viziteze grădina. Tot acolo poți vizita și Muzeul de Antropologie pentru a vedea relicvele găsite în peșteră și pentru a afla tot felul de curiozități ale locului.

Așadar, acesta e Monte Carlo, o combinație de lux, grandoare, arhitectură deosebită și locuri exotice. Restaurantele sunt de asemenea foarte bune acolo, deși prețurile sunt ridicate. Servirea este excelentă, ingredientele folosite sunt de cea mai bună calitate, iar mâncărurile sunt delicioase, mai ales că gastronomia de acolo a fost puternic influențată de Franța și Italia. Prețurile la hoteluri variază în funcție de preferințele turiștilor și de locație. Poți consulta lista completă a hotelurilor din Monte Carlo, iar 💼TripEconomy te ajută să găsești cazarea perfectă.