Descoperă America de Sud – 3 destinații minunate în misteriosul Peru

O destinație turistică minunată, o aventură de o viață, un loc dincolo de imaginația ta; Peru este o țară incredibilă care are atât de multe de oferit, iar o vizită aici merită făcută, din toate punctele de vedere. Vezi aici 3 dintre cele mai populare și frumoase locuri de vizitat în Peru să vezi dacă te putem convinge să-ți planifici următoarea vacanță acolo:

1. Inca Trail & Machu Picchu

Vedere aerială a vechiului oraș incaș, Machu Picchu

Vedere aerială a vechiului oraș incaș, Machu Picchu

Inca Trail, sau vechiul drum al incașilor este cunoscut ca fiind una dintre cele mai frumoase și diverse drumeții din lume, de cele mai multe ori fiind clasat în top 5. Drumul incașilor este constituit din alte 3 drumuri care se intersectează (Mollepata, Classic și One Day) și măsoară un total de 43 de km. Cel mai bun lucru legat de această drumeție este faptul că vei descoperi în drumul tău lucruri de o diversitate incredibilă; ruine incașe, munți impresionanți, peisaje superbe, vegetație subtropicală, exotică, pădurea învăluită de ceață și o varietate ecologică extraordinară, lucruri pe care nu multe locuri le pot oferi. Nu este o drumeție foarte ușoară, dar cu echipamentul potrivit și un ghid experimentat, poți încerca să o duci la capăt și să te bucuri de ea în toate splendoarea sa. Vei găsi câteva tururi și itinerare bine organizate acolo pentru care poți opta; cel mai popular este itinerarul de 4 zile care implică și nopți de campare.

La sfârșitul acestui incredibil drum, misteriosul „oraș pierdut al incașilor”, Machu Picchu, îi așteaptă pe cei curajoși care au reușit să ajungă aici. Micul, dar extraordinarul oraș incaș a fost descoperit în anul 1911 și este o atracție importantă de foarte mult timp. Condiția remarcabilă în care se regăsesc și astăzi ruinele este unul din lucrurile care fac acest orășel atât de special, înafară de cadrul superb și de aura fascinantă de mister care îl înconjoară. Detaliile uimitoare și precizia construțiilor sunt minunate, iar această destinație este perfectă pentru tine dacă ești interesat de istorie, arhitectură și îți face plăcere să te afli într-un cadru natural excepțional.

Trebuie să iei în considerare faptul că Inca Trail și Machu Picchu sunt foarte populare, iar dacă plănuiești să le vizitezi ar trebui să-ți rezervi locul într cadrul unui tur destul de devreme.

2. Canionul Colca

Peisaj din Canionul Colca din Peru

Peisaj din Canionul Colca din Peru

De două ori mai adânc decât Marele Canion din Statele Unite ale Americii, Canionul Colca este al treilea cel mai vizitat loc din Peru. Peisaje fascinante și multe atracții îl aștepată aici pe turistul curios. Spre exemplu, acest canion este mediul natural al unei specii aflate în pericol, condorul andin, „pasărea eternității”, un simbol al vieții lungi și, desigur, al eternității. Aceste păsări pot fi observate aici chiar de foarte aproape, alături de alte specii interesante, precum colibriul uriaș, gâsca andină, specia de flamingo originară din Chile și multe altele. Multe specii de animale pășesc pe teritoriul canionului Colca de asemenea, acestea făcând din activitatea de observare a faunei sălbatice una dintre favoritele turiștilor.

De asemenea, de-a lungul văii și a canionului se găsesc câteva izvoare calde, gheizere, vulcani și situri arheologice fascinante. Festivalurile, tradițiile și meșteșugurile din zona aceasta sunt și ele interesant de descoperit.

3. Lacul Titicaca

Așezare a localnicilor din Peru, pe Lacul Titicaca

Așezare a localnicilor din Peru, pe Lacul Titicaca

Urcă-te într-o barcă și explorează! Lacul Tititcaca nu este doar o destinație sau o locație turistică, ci este o experiență în adevăratul sens al cuvântului. Găsește un ghid și lasă-l pe el/ea să îți spună tot ce trebuie să știi despre importanța geologică și culturală a acestui loc fascinant. Mai mult de 25 de râuri se revarsă în Tititcaca, iar lacul are 41 de insule, dintre care câteva sunt chiar populate dens. Insulele plutitoare ale localnicilor sunt un „must-see” dacă vrei într-adevăr să înțelegi cultura și stilul de viață al populației de aici, iar interacționarea cu ei poate fi foarte interesantă și distractivă; turiști care au fost deja acolo spun că aceste insule nu seamănă cu nimic din ce au mai văzut până atunci. Poți chiar să cauți cazare într-o casă a uneia dintre familiile de localnici de pe insule, oamenii de aici sunt calzi și prietenoși iar interacționarea cu ei te va lăsa cu siguranță cu o impresie bună.

Pregătește-ți aparatul de fotografiat și în jur de 2 tone de entuziasm și planifică-ți călătoria perfectă în Peru. Această țară minunată are mult mai multe de oferit, însă aceste 3 atracții sunt cu siguranță în top. Rezervă-ți o cameră de hotel cu ajutorul nostru, caută un zbor potrivit spre Peru și nu uita să îți rezervi locul în cadrul unui tur de care ești interesat în avans. Bucură-te de vacanță și spune-ne dacă ți-a plăcut cazarea pe care ai ales-o printr-o recenzie pe site. Călătorie plăcută!