Cele mai spectaculoase târguri de Crăciun în 2016

Sărbătorile de iarnă sunt cu siguranță cea mai frumoasă perioadă a anului și cea mai potrivită pentru a vizita târgurile de Crăciun, fie în căutarea cadourilor, fie pentru a ne bucura de spiritul Crăciunului ascultând colinde și gustând diferite delicatese. Germania, Franța și Marea Britanie găzduiesc cele mai frumoase piețe de Crăciun din Europa, alături de Austria, Belgia și Finlanda. Să vedem așadar care sunt cele mai apreciate astfel de piețe și în ce constă unicitatea lor.

Târgul "Magia Crăciunului" din Viena

Târgul „Magia Crăciunului” din Viena

● Magia Crăciunului” din Viena este cel mai cunoscut târg de Crăciun din capitala Austriei, care transformă Piața Centrală a orașului într-un tărâm de vis, înconjurat de brazi împodobiți și bogați și de mii de luminițe. Tarabele sunt pline de cadouri, decorațiuni, dulciuri și băuturi calde, așteptând vizitatorii să încerce câte puțin din fiecare. Sunt de asemenea numeroase ateliere pentru copii, dar și un carusel, astfel că acest târg este potrivit atât pentru cei mici, cât și pentru părinți.

strasbourg

Târgul de Crăciun din Strasbourg

Târgul de Crăciun din Strasbourg este cel mai vechi din Europa, desfășurându-se anual din 1570, fără a-și pierde tradițiile. Aici sunt nici mai mult nici mai puțin de 300 de chioșcuri și tarabe răsfirate în 12 locații din centrul orașului, fiecare păstrându-și autenticitatea și creând aceeași atmosferă spirituală ca în trecut. Programul este foarte bine organizat în acest an, incluzând patru concerte de Crăciun, o scenetă a Nașterii Domnului și multă muzică live, dar și evenimente culturale.

cologne

Târgul de Crăciun din Cologne

Târgurile de Crăciun din Cologne, Germania, nu ar fi putut lipsi din lista noastră, căci magia Crăciunului se va simți peste tot pe străzile decorate fabulos ale orașului. Vizitează Cologne, fă o plimbare prin magazine pentru a simți mirosul de mere coapte, pentru a savura un vin fiert și biscuiți cu scorțișoară și nu în ultimul rând, pentru a cumpăra cadouri frumoase, decorațiuni și suveniruri de la tarabele tematice.

Târgul de Crăciun din Manchester

Târgul de Crăciun din Manchester

Târgul de Crăciun din Manchester, Marea Britanie, este o altă atracție ce trebuie văzută. Cea mai veche piață de Crăciun din Marea Britanie este destinația ideală pentru o ieșire festivă, unde vei putea încerca specialități culinare din bucătăria internațională și pentru prima dată, în 2016, vei avea parte de divertisment, teatru stradal, spectacole de lumini și numere de magie. Nu uita să vizitezi Catedrala din Manchester, care se află în apropiere și să admiri de sus priveliștea acestui minunat târg luminos.

Caută hoteluri în Manchester

Proiecții pe fațada Biservicii Sf. Caterina din Bruxelles

Proiecții pe fațada Biservicii Sf. Caterina din Bruxelles

Târgul ”Minunile Iernii” din Bruxelles este un alt tărâm de vis pentru orice copil sau adult, oferind o atmoferă festivă, activități de neuitat, mâncăruri delicioase și spec- tacole culturale. Tarabele co- lorate sunt principala atracție pentru turiști, împreună cu luminile sclipitoare și pati- noarul din preajmă. Pe langă acestea, sunt și câteva activități interesante de care te poți bucura: Parada de Crăciun, proiecțiile pe fațada Bisericii Sf. Caterina și roata din parcul de distracții.

Parada de Crăciun din Helsinki

Parada de Crăciun din Helsinki

Târgul de Crăciun din Helsinki completează lista din acest an. O vizită în acest loc este cu adevărat relaxantă, liniștitoare, perfectă pentru a petrece timp cu familia și prietenii, pentru a gusta din bucatele delicioase și pentru a cumpăra cadouri drăguțe pentru cei dragi. Piața are peste 140 de magazine mici, iar frumusețea locului constă în faptul că de oriunde cumperi ceva, primești un mic cadou în plus. Nu uita să te dai în carusel și să iei o cină gustoasă la unul din restaurantele din zonă.

Așa arată Crăciunul în întreaga Europă. Târguri tradiționale, spectacole de lumini, tarabe colorate, brazi decorați și concerte minunate, toate creând o ambianță unică, bine cunoscută ca și spiritul Crăciunului. Dacă vrei să vezi tradițiile de iarnă din cât mai multe țări și să petreci un altfel de Crăciun anul acesta, alege-ți locul preferat și vizitează-l. Rezervă-ți zborul cu 💼TripEconomy și petrece sărbătorile călătorind și descoperind multe lucruri minunate.