Cele mai frumoase 7 destinații montane din Europa

Natura ne-a lăsat munții ca sursă de inspirație, ca și loc de relaxare în care să evadăm din agitația urbană, dar și ca o destinație perfectă pentru iubitorii de aventură, care urmăresc mereu să urce pe munți cât mai înalți și să ajungă pe cele mai impunătoare vârfuri montane. Dacă ai decis că vrei să încerci o astfel de experiență, iată câteva idei grozave; o listă cu cele mai frumoase orașe și destinații montane din Europa. Vei găsi în aceste locații numeroase activități și provocări, cât și priveliști încântătoare și frumuseți naturale unice de care cu siguranță te vei îndrăgosti.

1.Bovec, Slovenia, este un oraș minunat, înconjurat de Munții Julian, bovecfiind una dintre destinațiile turistice favorite din Slovenia. Unicitatea locului se datorează Râului Soca, numit și Frumusețea de Smarald, datorită apei de un turcoaz intens. Râul este presărat cu stânci și înconjurat de munți impunători. Turiștii care ajung aici sunt atrași de sporturile pe apă, în special plimbări cu kayakul, dar și de drumețiile montane și de zborul cu parapanta printre canioane.

Caută hoteluri în Bovec, Slovenia

2.Lucerne, Elveția, este o altă destinație fascinantă pentru iubitorii lucernede munte, localizată în Alpii Elvețieni. Stilul medieval al clădirilor din oraș se îmbină armonios cu vârfurile montane înzăpezite din fundal, iar dacă vrei să ai parte de puțină aventură, fă o drumeție pe Muntele Pilatus. De acolo de sus, poți admira Râul Reuss cum curge prin Lacul Lucerne.

3.Olden, Norvegia, este un oraș montan mic dar impresionant, oldensituat pe unul dintre cele mai lungi și mai populare fiorduri din Norvegia. Olden este o adevărată gură de rai, fiind înconjurat de lacuri glaciare, cascade imense și munți. În aceeași zona se află și Parcul Natural Jostedalsbreen, care face ca această destinație să fie așa populară și vizitată.

4.Hallstatt, Austria, este o destinație turistică romantică, localizată pe digul Lacului Hallstatter. Istoria acestui loc este foarte interesantă, ținând cont că aici de află cea Hallstattmai veche mină de sare, de unde se extrage sare încă din Epoca Neolitică. Pentru cei interesați, sunt disponibile tururi în turnul salinei, de unde priveliștea îți taie respirația. Amatorii de sporturi de iarnă vin aici pentru snowboarding și ski, dar și pentru a lua parte la alte activități distractive.

5.Canazei, Italia, este un sat din Tentino, de pe Valea Fasa, cunoscut ca și destinație de ski cu aproape 25 de mile de pârtii ce atrag anual iubitori de sporturi din întreaga lume. Satul canazeieste situat lângă Marmolada, cel mai înalt vârf montan înzăpezit al Dolomitelor din nordul Italiei. Aici vei rămâne cu siguranță fascinat de bucătăria locală, ce cuprinde bucate excepționale pe care nu le găsești în altă parte.

6.Munții Tatra, de la granița dintre Polonia și Slovacia, sunt cei mai înalți dintre Carpați și sunt foarte apreciați de către iubitorii de sporturi extreme. Cea mai importantă pârtie de ski este în Zakopane, cunoscută ca și tatraCapitala de Iarnă a Poloniei. Pentru alpiniștii profesioniști este recomandat traseul Orla Perc, unde aceștia se pot bucura de aventură dar și de provocări periculoase. Pe timp de vară, destinația rămâne la fel de căutată datorită drumețiilor montane și priveliștilor încântătoare cu câmpii largi, lacuri turcoaz și văi adânci.

7.Caminito del Rey, sau Drumul Regelui, din Spania, este cu siguranță numai pentru cei foarte curajoși. Considerat cel mai periculos caminitotraseu montan din lume, acest loc atrage foarte mulți iubitori de aventură care vor să își testeze limitele. De sus, priveliștea este amețitoare și deși traseul a fost închis, alpiniștii au continuat să vină aici iar și iar.

Alege o vacanță diferită de această dată și presară puțină aventură în ea, pe lângă relaxare și distracție. Totodată nu uita să cauți cazare și verifică TripEconomy pentru a vedea lista completă de hoteluri din destinația ta preferată. Apoi lasă natura să te surprindă.