Cele mai bune rute pentru o drumeție cu mașina în Europa

Unele persoane preferă să uite de organizarea detaliată a vacanțelor și să se bazeze pe ofertele complete la care pot apela, pentru a avea totul asigurat, de la transport până la cazare. Alții însă, nu se tem să își asume responsabilitatea pentru toate, deoarece preferă să fie independenți și să aibă o anumită libertate de mișcare. Pentru cei din urmă, călătoriile cu mașina par a fi cea mai bună idee.

Astfel, stabilirea programului, a plecărilor, a opririlor ș.a.m.d. este strict alegerea călătorului, care nu depinde de un itinerariu prestabilit de o agenție sau alta. După descoperirea informațiilor necesare legate de restricții și tot ce ține de aspectul legal al unei călătorii în străinătate cu mașina, aruncați o privire la aceste sugestii de rute pentru o excursie superbă:

1. Elveția – Franța – Italia

Această rută este definită de magie și pitoresc, trecând prin trei dintre țările Europene cosmopolite: Elveția, Franța și Italia.

Dupa vizitarea orașului Geneva si o oprire fasinantă la Lacul Leman, cunoscut și ca „Marea Alpina”, mergeți spre Chamonix (un oraș cunoscut sub numele de „Mecca alpinismului”) care traverseaza Thonon-les-Bains. Drumul prin tunelul Mont Blanc, construit în cea mai înaltă parte a Alpilor și având o lungime de peste 11 km îți va da fiori. Acesta duce, de asemenea, direct la Valle d’Aosta, în Italia. Veți întâlni, pe parcurs, faimoasa stațiune Courmayeur, cel mai înalt punct din Europa, la o altitudine de 4810 de metri.

Cea mai bună alegere după acest punct ar fi să mergeți spre Torino și apoi pentru Savona. Veți avea ocazia să explorați stâncile abrupte și orașele pitorești din Riviera di Levante și din portul La Spezia.

2. Spania – Franța

Porniți pe acest drum dacă vă considerați un romantic incurabil, iar cea mai atractivă parte a unei călătorii pentru dvs. este reprezentată de priveliștile răvășitoare. Treceți prin regiunea bască spaniolă spre tărâmurile spectaculoase ale Franța și peninsulei Iberice.

Din portul Bilbao spre Lourdes puteți admira peisajul incredibil al județului Basc, o parte complet diferită a Spaniei. Mergeți la San Sebastian, stațiunea cosmopolită elegantă, de obicei preferată de aristocrația spaniolă. Pe drumul spre Franța, în inima Munților Pirinei, veți găsi Lourdes, cel mai vizitat centru de pelerinaj al lumii. După aceea, porniți către Toulouse. Din acest oraș elegant, până când ajungeți la Lausanne, veți avea încă 6 ore de condus, iar din momentul ce tocmai ați ajuns și în Elveția, ar fi o idee minunată să faceți o oprire și la Geneva.

Cauta hoteluri la cel mai bun pret pe traseul tau aici!

3. Norvegia
Dacă vă gândiți la o excursie spre nordul Europei, Norvegia oferă unele dintre cele mai frumoase călătorii cu mașini pe drumurile sale magnifice, ascunse în pădurile sale. Coasta de nord a Norvegiei este cu adevărat spectaculoasă, văzută în special de pe Drumul Atlanticului (Atlanterhavsveien), cel mai faimos traseu din Europa.

Drumul, care începe cu Oslo, vă va duce prin cele mai frumoase peisaje din fiord, peste poduri incredibile aruncate peste ocean, munți impresionanți și serpentine. Se îndreaptă spre nord spre Oppdal și apoi spre Kristiansund.

Următorul loc pe care trebuie să-l vezi este satul Bud. Aici veți găsi numeroase locuri de pescuit idilice, plaje și un peisaj extraordinar pentru fotografiere.

4. Budapeste – Viena – Praga

Foarte popular printre circuitele europene, traseul Budapesta – Viena – Praga are unele dintre cele mai fascinante atracții și este foarte ușor de urmărit.

Drumul de la Budapesta la Viena este extrem de atractiv, mai ales dacă decideți să faceți o oprire la Cesky Krumlov, unul dintre cele mai frumoase orașe medievale din Boemia de Sud. În partea vestică, nu puteți să pierdeți Karlovy Vary, stațiunea balneară superbă cu izvoare termale și toți meșteșugarii care se plimbă peste tot cu atâtea lucruri frumoase de arătat. Pentru a ajunge la Praga, va trebui să conduci aproximativ 130 km în plus, dar drumul merită cu siguranță. Veți fi înconjurați de un peisaj pitoresc încântător, care vă va face să vă simțiți că parcurgeți un colț al paradisului.

Pregătiți-vă bagajele, rezervorul mașinii și porniți în aventură! Căutați hoteluri și mașini de închiriat pe TripEconomy. Bucurați-vă de drum!