Ce să vizitezi în Valencia?

Valencia este al treilea cel mai mare oraș din Spania, după Madrid și Barcelona. Fondat ca o colonie romană în 138 î.Hr., Valencia este situată pe malurile râului Turia, pe coasta de est a peninsulei Iberian.

Orașul Valencia are foarte multe lucruri de arătat vizitatorilor, de la centrul istoric care este cel mai mare din Spania răspândit cu monumente antice, până la partea modernă și sofisticată a orașului, unde se consolidează Orașul Artelor și Științelor.valencia2

Dacă plănuiești să vizitezi Valencia, ar trebui să stabilești un itinerariu și să încerci să vizitezi cât mai multe atracții regăsite mai jos. Poți vizita o parte din aceste peisaje cu un tur organizat precum turul cu autobuzul „Hop-on Hop-off” pe care îl poți achiziționa când ești în Valencia.

Rezervă hoteluri în Valencia

  • Orașul Artelor și Științelor (La Ciudad de las Artes y las Ciencias) – este un complex de clădiri ce include Muzeul de Știință, Muzeul Oceanografic, cinema IMAX și Opera. Cu o arhitectură modernă care va impresiona cu siguranță, Orașul Artelor și Științelor este un loc pe care trebuie să îl vizitezi.
  • Piața din Valencia – aceasta este locul unde se întâlnesc 3 clădiri de interes: Piața Silk (cel mai bun exemplu de arhitectură gotică aflată în patrimoniul UNESCO), Biserica Santos Juanes (clădire în stil baroc) și Piața Centrală (o piață plină de culoare într-o clădire superbă).
  • valencia3Turnurile Serranos (Torres de Serranos) – este considerată cea mai mare poartă gotică din toată Europa, construită la sfârșitul secolului 14.
  • Biserica ”San Juan Del Hospital” – una dintre cele mai vechi biserici din Valencia, construită în jurul anului 1261. Poți admira magnifica capelă a Santei Barbara aflată în interiorul bisericii, împreună cu alte capele pictate în stil gotic.
  • Muzeul de Arte Plastice San Pio V – are una dintre cele mai superbe arhive de picturi din Spania.
  • El Miguelete – turnul clopot „El Migualete” este o construcție în stil gotic făcută în secolul 14. Te poți bucura de priveliști minunate din acest turn.

Un lucru pe care ar trebui să îl știi, de asemenea, despre Valencia este faptul că râul Turia a fost deviat artificial în afara orașului după tragica inundație din 1957. Malurile râului din oraș găzduiesc acum parcuri uimitoare cu fântâni și piscine (Grădina de pe Turia) și culminează cu arhitectura clădirilor din Orașul Artelor și Științelor. Parcul permite cicliștilor și pietonilor să traverseze o mare parte din oraș fără să folosească străzile. Podurile care se află deasupra vechiului râu Turia au fost conservate, astfel mașinile traversând parcul, dar fără să interfereze cu atmosfera relaxantă a acestui loc.

Verifică site-ul Tripeconomy.com pentru rezervări de camere la hotel la prețuri incredibile în Valencia, cu peste 250 hoteluri răspândite în toate punctele cheie ale orașului.