Călătorie în Orientul Mijlociu – Ghid pentru Ierusalim

O călătorie pentru suflet, o excursie pentru pace interioară și o experiență de vacanță uimitoare – Ierusalimul este un oraș sfânt pentru trei religii (Islam, creștinism și iudaism) și este plin de atracții turistice și locuri uimitoare de vizitat pentru toată lumea. Acest fascinant „Oraș de Aur” este un amestec de istorie grea din secolul întâi și vibrații moderne ale secolului al XXI-lea.

Iată câteva dintre cele mai interesante locuri pe care le puteți vizita și lucrurile pe care le puteți vedea acolo:

1. Orașul Vechi

Cupola Stâncii

Chiar dacă este divizat cultural și istoric în 4 sferturi (musulman, evreiesc, armenean și creștin), aceste 4 părți reușesc să facă un întreg și reprezintă centrul istoric și spiritual al orașului. Orașul vechi al Ierusalimului este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO și este cel mai potrivit loc în care poți căuta o experiență spirituală și apropierea de rădăcinile religiei tale.

Cartierul Creștin este cartierul de nord-vest, iar cele mai minunate atracții de aici sunt: Biserica Sfântului Mormânt, Biserica Luterană a Răscumpărătorului, zona Muristan (frumoase cafenele în aer liber și mici magazine în jurul unei fantani fantomă centrală) și Biserica Sf. Ioan Botezatorul. De asemenea, puteți face o plimbare pe acoperiș: există câteva scări care vă vor permite să vă bucurați de această plimbare unică.

Cartierul musulman (nord-est) este cel mai mare dintre cele 4. Vizitează Cupola Stâncii, Moscheea al-Aqsa, Muzeul de artă islamică, Biserica Sf. Ana și Bazinele Bethesda, Mănăstirea Flagellation, Peștera Regelui Zedekiyahu / Carierele lui Solomon și Arcul Ecce Homo savurați această lume fascinantă pe deplin. Reține că cei ce nu aparțin religiei musulmane au interzisă permanent intrarea în moscheea al-Aqsa și în Cupola Stâncii.

Vezi cele mai bune oferte la hoteluri în Israel acum!

Cartierul evreiesc așteaptă vizitatori cu lucruri minunate de văzut, cum ar fi Zidul de Vest, Tunelurile Zidului de Vest, Parcul Arheologic Ophel, Piața Hurva, Sinagoga Medievală a Rambamului, Muzeul Arheologic Wohl, Cele patru Sinagogi Sephardice, Institutul Templului și Sinagoga Karaite.

Îndreaptă-te către cartierul armean și vizitează Cetatea, Catedrala Sf. Iacob, Biserica și mănăstirea Siriacă San Marco și Muzeul Armean.

Vizitează și atracțiile din afara zidurilor, cum ar fi Biserica Adormirii, Mormântul regelui David, Muzeul de Arheologie Rockefeller și multe altele.

2. Ierusalimul de Vest

Knesset, Clădirea Parlamentului Israelului

Această parte a Ierusalimului este, de asemenea, cunoscută sub numele de Noul Ierusalim, deoarece este cea mai bună reprezentare a inimii moderne și comerciale a Ierusalimului. Cunoaște această parte a orașului sfânt vizitând Clădirea Knesset (clădirea parlamentului israelian – oferă excursii ghidate – în ebraică, arabă, engleză, franceză, spaniolă, germană, rusă, amharică, idiș și finlandeză – pentru public duminică și joi, 8:30 AM – 2:30 PM; trebuie să sunați în prealabil), Muzeul Israelului, Muzeul Bibliei și Muntele Herzl, cimitirul național al Israelului.

3. Ierusalimul de Est

Măslini în Grădina Ghetsimani

Partea de est a Ierusalimului este privită de palestinieni ca fiind capitala Palestinei. Vizitați Muntele Măslinilor, Mormântul lui Simeon cel Drept (Shimon haTzadik), Muzeul Rockefeller, Muzeul patrimoniului palestinian și Grădina Ghetsimani, pentru a vă bucura de unele dintre cele mai reprezentative atracții din orașul de aur.

Planificați-vă excursia perfectă acum! Țineți minte cele mai bune momente pentru a vizita acest oraș (aprilie-mai și octombrie-noiembrie – minunat pentru temperaturile, evenimentele și ofertele la hoteluri pe care probabil că le veți descoperi), acordați atenție regulilor în ceea ce privește îmbrăcămintea și respectați obiceiurile și credința tuturor; manifestestați un comportament adecvat în preajma siturilor religioase. Aceasta nu va fi o vancață tipică de relaxare și deconectare; aceasta va fi o excursie pentru suflet și o experiență spirituală. Vezi hotelurile din lista completă de pe TripEconomy și alege cea mai bună cameră pentru tine. Rezervă un zbor la cel mai bun preț și bucură-te călătoria minunată!