8 Destinații turistice avantajoase pentru sfârșitul verii

Chiar dacă vară se apropie de sfârșit, oamenii continuă să caute aventura vacanței și să viziteze unele destinații mai ieftine în luna august. La urma urmei, mai este o lună întreagă de vară, cu vreme bună, așa că iată 8 dintre cele mai avantajoase destinații pentru această perioadă.

1.Cancun, Mexic, este o destinație tropicală pe care ar trebui să o iei în considerare pe final de vară. Fără îndoială, va fi foarte cald în fiecare zi, iar serile vor fi călduțe și plăcute în august, dar te vei putea răcori bucurându-te de briza mării, de-a lungul plajelor. Atunci când nu ești la plajă, oportunitățile sunt nelimitate: poți face o scurtă excursie pe Insula Mujeres, o vizită la eco-parcul Xel-Ha, unde se află cel mai mare și mai frumos acvariu natural din lume, sau poți vizita Chichen Itza, cele mai impresionante ruine arheologice mayașe.

cancun punta cana

2.Punta Cana, Republica Dominicană. Aici vei fi cu siguranță încântat nu doar de vremea caldă, dar și de plajele largi cu nisip fin și de resorturile grandioase din jur. Nu uita de sporturile de apă disponibile aici și testează-ți limitele într-un tur cu o barcă de viteză împotriva valurilor. Pentru mai multă aventură, încearcă tiroliană și ”zboară” deasupra arborilor și pădurilor tropicale, în timp ce admiri peisajele splendide.

3.Rio de Janeiro, Brazilia. Fiind practic la tropice, dar în emisfera rio de janeirosudică, acest oraș este cu adevărat călduros în luna august, fiind și perioada când e cel mai uscat. Așa că nu te îngrijora cu privire la furtuni și petrece-ți timpul ca atare – relaxându-te pe faimoasele plaje ale orașului sau vizitând cele mai importante obiective turistice: statuia lui Hristos Mântuitorul, Grădina Botanică sau Muntele Sugar Loaf, unde se poate ajunge cu telecabina.

Caută hoteluri în Rio de Janeiro

4.Sofia, Bulgaria este printre primele alegeri atunci când vine vorba de o călătorie culturală prin Europa. Spre final de vară vei găsi aici prețuri foarte bune la unele dintre cele mai extravagante hoteluri din oraș, așa că nu mai sta pe gânduri. Vizitează Sofia și fă un tur complet al orașului pentru a vedea Mănăstirea Rila, Muntele Vitosha, Stâncile Belogradchick și fortăreața cu același nume.

split5.Split, Croația. Un oraș spectaculos, încărcat de istorie, ușor accesibil și ieftin te așteaptă să îi descoperi minunățiile. Sunt câteva plaje chiar frumoase aici, dar să nu uităm nici de insulele din împrejurimi, unde poți ajunge rapid cu o barcă. Fă o excursie de o zi la Cascadele Krka și bucură-te de sporturile acvatice precum scurfundările și rafting-ul pe apă.

6.Budapesta, Ungaria. Vei vedea poate că prețurile budapestcamerelor de hotel nu sunt chiar mici în această perioadă. Dar dacă mai cercetezi puțin, vei observa că în cazul hostelurilor, tarifele sunt chiar avantajoase. Așa că rezervă-ți o cameră la un astfel de hostel și vizitează Budapesta, cu faimoasele sale atracții: Podul Margaret, peste Dunăre, Castelul Regal, Bastionul Pescarilor și Biserica Mattias.

7.Kuta, Bali, în Indonezia, localizat puțin mai jos de Ecuator, este o destinație perfectă în această perioadă, cu zile calde și nopți plăcute, unde poți găsi cazare și activități foarte ieftine. Poți spre exemplu să mergi la Waterbomb Bali, aqua-parcul numărul 1 din Asia sau dacă dorești să rămâi în natură, încearcă rafting-ul pe Râul Ayung.

tel aviv8.Tel Aviv, Israel, este de asemenea o destinație ieftină, în special dacă faci rezervările din timp. Acest oraș mare și impresionant, cu plaje elegante, oferă foarte multe oportunități pentru turiști: poți vizita Muzeul Artelor, Centrul Vechi și Piața Rabinului, sau poți alege o excursie la Marea Moartă.

Profită la maxim de ultimele zile de vară și bucură-te de vremea frumoasă. Găsești bilete de avion la prețuri avantajoase pe TripEconomy, deci tot ce îți rămâne de făcut este să alegi destinația care ți-a captat atenția. Și nu pune în bagaj haine groase, toamna nu e chiar atât de aproape cum pare.