7 Motive să vizitezi și să iubești Madridul

Dacă plănuiești să vizitezi Spania în curând, ar fi o idee minunată să alegi Madridul. Nu doar pentru că e un oraș cosmopolitan și sofisticat, dar și pentru că vei avea parte de o mare diversitate de activități și atracții turistice care îți vor tăia respirația. Madrid poate fi numit în multe feluri, precum Capitala Artei, Orașul Palatelor sau Orașul Bisericilor. Toate acestea datorită impresionantei varietăți arhitecturale, culturale și tururilor interesante în care poți vizita tot orașul.

Pentru a-ți face o imagine mai clară asupra acestei destinații superbe, găsești mai jos o listă cu principalele motive pentru care ar trebui să vizitezi Madridul și pentru care îl vei adora.

Caută Hoteluri în Madrid

palacio real1.Madrid este orașul palatelor, așadar sunt multe astfel de atracții ce pot fi văzute. Cel mai faimos este Palacio Real, unde se pot admira sute de picturi și sculpturi celebre, candelabre, ceasuri și nu în ultimul rând, Camera Stradivarius. De asemenea, este și Palatul de Linares, considerat cea mai frumoasă reședință din Madrid. Și nu în ultimul rând, Palatul de Liria, al cărui muzeu deține minunate opere de artă spaniole, inclusiv documente originale scrise de Columb.

2.Grădinile publice și parcurile din Madrid sunt un alt motiv pentru care vei parks in madridadora acest oraș. Cel mai mare și mai popular este Parcul Retiro, care are și un lac artificial unde poți face plimbări cu barca, iar micile palate și statuia Îngerului Căzut sunt doar câteva elemente care fac ca acest loc să fie splendid și unic.

3.Arhitectura impunătoare se regăsește în numeroasele clădiri somptuoase, cea mai populară fiind Plaza Mayor, ce are o simetrie perfectă, urmată de Plaza del Colon, ce adăpostește un monument dedicat lui Columb, pentru descoperirea Americii.

reina sofia museum4.Madrid este capitala artei și sunt atât de multe atracții care demonstrează acest lucru. Dacă ajungi în Madrid, de pe lista de locuri de vizitat nu ar trebui să lipseacă Muzeul Prado, Muzeul Regina Sofia, de artă modernă, ce deține picturi celebre ale lui Picasso și Muzeul Thyssen, unde poți vedea și afla multe lucruri interesante despre istoria artei începând din secolul al XII-lea până în epoca modernă.

5.Fântânile arteziene sunt un alt simbol al orașului, fiind foarte numeroase, cu un design deosebit, uneori ieșit din comun. Cea mai reprezentativă este Fântâna fountains in madridlui Cibeles, urmată de Fântâna lui Apollo și Fântâna lui Neptun. Ca și o curiozitate, echipele de fotbal își sărbătoresc victoriile vizitând de fiecare dată aceste obiective.

6.Mâncarea delicioasă, pentru cei care doresc să încerce cât mai multe bunătăți, este un alt punct forte al orașului spaniol și al țării, bineînțeles. Pentru cei care nu știu, cel mai vechi restaurant funcțional din lume se află în Madrid, se numște El Botin și datează încă din 1795. În general, bucătăria spaniolă e predominată de produse de patiserie foarte bune, bomboane delicioase și de ierburi și condimente care se regăsesc în orice fel de mâncare.

7.Magazine faimoase se regăsesc peste tot în Madrid. De la magazine obișnuite de suveniruri, până la cele mai sofisticate și scumpe ateliere ale unor designeri cunoscuți. Cele mai de calitate sunt produsele din piele, Spania fiind cunoscută pentru acest tip de mărfuri.

Așadar Madrid e orașul perfect pentru toate categoriile de turiști. Dacă toate aceste aspecte te-au convins să-l vizitezi în următoarea vacanță, nu rămâne decât să-ți rezervi hotelul potrivit în Madrid și să te bucuri de această experiență extraordinară!