6 dintre cele mai grozave atracții de vizitat în Nisa

Nisa este al cincilea cel mai popular oraș din Franța, deseori numit și Nisa cea Frumoasă, fiind localizat în zona Coastei de Azur, cu ieșire către Marea Mediterană. Frumusețile naturale ale Nisei și climatul mediteranean sunt doar câteva motive pentru care milioane de turiști vizitează anual această destinație. Mai sunt și clădirile impunătoare și alte atracții arhitecturale care încântă vizitatorii, iar în continuare este un top al obiectivelor turistice pe care nu ar trebui să le ratezi dacă faci o călătorie la Nisa.

1.Parcul Château este pur și simplu o minunăției a Nisei, fiind o zonă parc du chateaustâncoasă împădurită, localizată în estul vechiului oraș. Pentru a ajunge acolo, vizitatorii trebuie să urce scările spiralate, însă merită efortul căci de sus, priveliștea îți taie respirația. Tot sus vei găsi multe spații verzi și câteva unghiuri de unde poți admira diferite zone ale vechiului oraș, portul și dealurile Provençal. Așadar locul este perfect pentru a petrece o după amiază relaxantă, bucurându-te de aerul curat și de plimbări la baza cascadei artificiale, amenajată chiar acolo deasupra orașului.

Bilete de avion către Nisa

2.Muzeul Masséna este o piesă arhitecturală de prestigiu a Nisei, construită în 1901 ca și casă de vacanță a Prințului Victor d’Essling. Astăzi, clădirea este un grandios muzeu dedicat istoriei Rivierei Franceze. Stilul neoclasic impunător și frumoasele grădini din jurul clădirii creează un cadru elegant și aerisit, atât de apreciat de turiști.

olt town of nice3.Orașul vechi este un veritabil simbol al Nisei, iar o plimbare pe străzile vechi și înguste este o adevărată încântare. Aici vei găsi numeroase restaurante și baruri, însă atracția principală rămâne Saleya, o piață deschisă imensă unde găsești de toate, de la flori și alimente, până la haine și antichități. Tot aici se află câteva piese arhitecturale importante ale Nisei, precum Capela de la Misericorde, Palatul Lascaris și Catedrala Sfânta Réparate. Poate dura cam 2-3 zile să vizitezi toate acestea, dar până la urmă partea aceasta a orașului e unică și fascinantă.

promenade des anglais4.Promenada Anglais este o alee pavată, de 4 kilometri, ce se întinde de-a lungul Golfului Îngerilor și este prevăzută cu o pistă pentru ciclism și mers pe role. De-a lungul aleii, nu vei fi fascinat doar de priveliște mării, dar și de câteva obiective interesante, precum Hotelul Negresco și Palatul de artă decorativă al Mediteranei.

5.Observatorul din Nisa este un laborator de astrofizică și astronomie, proiectat în colaborare cu nimeni altul decât Gustave Eiffel, care a venit cu o idee genială de a crea un sistem de plutire pentru ca telescopul gigant să fie mobil. Observatorul este deschis și pentru vizitatori, care sunt impresionați de această invenție, cât și de cupola imensă a clădirii. Tururile organizate în interiorul laboratorului oferă turiștilor o experiență inedită, de a merge în cupolă și de a privi cerul prin telescop.

6.Grădina Botanică din Nisa permite acces gratuit vizitatorilor, unde aceștia pot admira peste 3500 de specii de plante, majoritatea mediteraneene, inclusiv colecții deosebite de copaci și plante erbacee, toate așezate pe categorii pentru a recrea anumite zone geografice sau ecosisteme.

observatory of nice public beaches

Nisa e mult mai mult de atât, însă acestea ar fi cele mai importante atracții. Pentru cei ce vor să viziteze mai mult, este recomandat să meargă la Muzeul Matisse, la Catedrala Ortodoxă Rusă Sfântul Nicolas, la Portul Lympia și nu în ultimul rând, să se bucure de câteva zile la plajele publice ale orașului. Cele mai avantajoase oferte de cazare le găsești pe TripEconomy, unde este disponibilă o listă cu toate hotelurile din Nisa.