5 Călătorii Adorabile – Înotând cu Animalele

Toate animalele sunt fascinante, iar cele care sunt prietenoase și cu oamenii sunt cu adevărat speciale. Interacțiunea cu animale cu care în mod normal nu ai avea contact și care sunt și prietenoase, pot transforma o experiență în ceva de neuitat. Dacă ești iubitor de animale și, în același timp, un mare fan al plajelor însorite și excursiilor exotice, trebuie să vezi aceste locuri!

1. Azore, Portugalia – Delfini

Delfin prietenos

Acest grup de insule din Oceanul Atlantic este o sursă infinită de distracție și locuri minunate, în care poți încerca să faci o mulțime de lucruri. Există mai multe companii aici care oferă tururi de înot alături de delfini, care durează de obicei 4 ore și vei avea ocazia să interacționezi și să observi aceste creaturi deosebite de foarte aproape, sau cel puțin atât de aproape cât decid ele. Aceste companii turistice oferă o „experiență naturală”, așa că delfinii nu sunt dresați să vină mai aproape, nu sunt hrăniți și nu le este influențat comportamentul de către oameni. Este în totalitate decizia lor dacă sunt prietenoși cu oamenii care înoată în preajma lor.

Poți de asemenea să vizitezi și alte atracții în Azore, precum Lagoa das Sete Cidades, Lagoa das Furnas, Lagoa do Fogo (Lacul de Foc), Portul Horta Harbour, vulcanul Capelinhos, Angra do Heroismo (un mic orășel din Insula Terceira). Sunt câteva locații în care poți merge în interiorul unui vulcan (Algar do Carvão), o peșteră (Gruta do Natal) sau să mergi pe unele dintre multele Trilhos (cărări pentru expediții).

2. Maui, Hawaii, SUA – Țestoase marine

Țestoasă marină

Insula Maui este un loc minunat pe care îl poți vizita datorită multor lucruri, dar din moment ce de data aceasta vorbim despre înot și animale sălbatice, vom spune că unul dintre cele mai captivante și frumoase lucruri pe care le poți face aici este faci scufundări alături de maiestuoasele țestoase marine. Deși expresia lor poate părea cea a unor creaturi morocănoase uneori, țestoasele marine vor ajunge sigur la inima ta, iar o experiență de genul acesta poate fi extrem de fascinantă. Acestea vor pluti, parcă fără niciun efort, foarte aproape de tine, urcând uneori calm la suprafață pentru a lua o gură de aer înainte de a reveni în oceanul albastru. Este garantat faptul că vei întâlni țestoase marine în Maui. Ele nu se ascund și sunt destul de numeroase.

Cât timp te vei afla în Maui, poți vizita de asemena și Parcul Național Haleakala, Parcul de Stat Wainapanapa, Iao Valley State Monument, Ohe’o Gulch Kipahulu (Cele 7 Piscine Sacre), Centrul Naturii Hawaii, Plantația Tropicală Maui, poți încerca să mergi într-o expediție, să faci surfing, windsurfing și multe alte activități în apă, precum și ciclismul montan.

3. Isla Holbox, Mexic – Rechini

Persoană înotând alături de un rechin-balenă

Această insulă se află într-un stat mexican ce a crescut considerabil în sectorul de turism în doar câteva decenii. Numele statului este Quintana Roo, este cunoscut și sub denumirea de „Caraibele Mexicane” și face parte din Peninsula Yucatan, având țărmul de-a lungul Mării Caraibelor. Isla Holbox este, de fapt, o locație de dimensiuni reduse și poți străbate pe jos sau cu bicicletă întreg perimetrul, cu ușurință. Atmosfera exotică este de-a dreptul încântătoare. Ai o șansă destul de mare să vezi și păsări flamingo aici de asemenea. Poți vizita „Refugio de Mapuches”, o zonă de refugiu pentru animale minunată, în cadrul căreia intrarea este gratuită.

Iar acum, revenind la înotatul cu rechinii: nu vorbim aici chiar de marele alb. De fapt, Isla Holbox este locul perfect pentru a observa și a înota alături de imenșii, dar inofensivii rechini balenă. Rechinul balenă este un pește docil, care se mișcă foarte încet, iar șansa ca unul dintre ei să-ți permită să te agăți de el pentru un mic tur al apei este mare. Această practică este totuși descurajată de către oamenii de știință specializați pe aceste creaturi, deoarece se dorește limitarea tulburării acestora.

4. Florida, SUA – Lamantini

Lamantin prietenos

Crystal River National Wildlife Refuge este locul în care trebuie să mergi dacă vrei să înoți alături de un lamantin. Acesta este, de fapt, singurul loc în care poți face acest lucru în Statele Unite. Aceste minunate, adorabile creaturi sunt foarte prietenoase, iar uneori le face plăcere să salute oamenii, frecându-și ușor nasurile de aceștia.

Vezi acest articol despre activitățile gratuite pe care le poți încerca pe Coasta Golfului în Florida și pornește să vizitezi mai mult din statul Florida după ce te bucuri pe deplin de experiența înotului.

5. Exuma, Bahamas – Porci

Porc înotând în apele din Bahamas

Da, ai citit corect. Există o insulă în Bahamas, cunoscută sub denumirea de „Plaja Porcilor”. Numele insulei este, de fapt, Big Major Cay și este o insulă nelocuită. Sau cel puțin nelocuită de oameni, deoarece regii acestei insule par să fie cei aproximativ 20 de porci și purcei sălbatici, înotători desăvârșiți și simpatici, care fac deliciul turiștilor. Sunt obișnuiți cu oamenii, nu se tem de ei și sunt foarte prietenoși.

Cât timp te afli în Exuma, poți de asemena să vizitezi Saddleback Cay, o insulă privată cu 7 plaje absolut superbe, cu recifuri de mică adâncime și locul preferat de întâlnire al rechinilor-dădacă. Vizitează și Thunderball Grotto, Parcul Exuma Cays Land and Sea Park și Muntele Thompson pentru vedere scenică asupra tărâmurilor pe care te afli.

Alege-ți destinația și vizitează site-ul TripEconomy.com pentru a alege din lista noastră completă de hoteluri și oferte la hoteluri și pentru a descoperi zborurile disponibile către destinația ta. Bucură-te de o vacanță adorabilă!