10 Lucruri fascinante pe care nu le știai despre Berlin

Plin de viață și dinamic, Berlinul a devenit foarte popular pentru turiști datorită vieții urbane vibrante, dar și culturii și istoriei impresionante. Însă capitala Germaniei are mai mult de atât, deci să nu uităm și celelalte motive importante pentru care Berlinul e o destinație inedită: este accesibilă, iar turiștii preferă mereu prețurile mici, este un centru artistic și cultural pentru cei pasionați de muzee și galerii de artă, are multe palate, printre care Potsdam’s Schloss Sanssouci și nu în ultimul rând, sunt foarte multe curiozități și lucruri interesante pe care trebuie să le afli despre acest oraș.

1.Are mai multe poduri bridgesdecât Veneția. Cu peste 180 de kilometri de canale navigabile, orașul găzduiește în jur de 1700 de poduri, unele cu adevărat impresionante, ceea ce este un motiv bun pentru care să descoperi Berlinul printr-o plimbare cu barca.

tv tower2.Cea mai înaltă structură arhitecturală din Germania e localizată în centrul Berlinului (Alexanderplatz), fiind chiar Turnul  de televiziune al orașului. Are aproape 370 metri înălțime, este una dintre cele mai mari construcții din Europa și atrage anual peste 1 milion de vizitatori. De sus, priveliștea este fantastică, iar turiștii pot urca până la 207 metri înălțime, unde se află ultimul nivel accesibil.

3.Este cel mai verde oraș al Germaniei. 44% din suprafața green spacesBerlinului este acoperită de parcuri, păduri și spații de recreere. Deși la prima vedere orașul pare împânzit doar de străzi largi și clădiri impunătoare, totuși spațiile verzi acoperă aproape jumătate din oraș. Poți vizita Grădina Lumii, unde se află cea mai mare grădină chinezească din Europa, dar și grădini tradiționale din Asia, Orient și Europa.

museums4.Berlinul are mai multe muzee decât zile ploioase pe an. Da, în acest oraș sunt 106 zile ploioase anual, iar numărul muzeelor este de 180. Tot aici este și cel mai mare muzeu universal din lume, denumit Insula Muzeelor, este un complex format din alte 5 muzee specifice, localizate pe Râul Spree.

5.Este orașul în care a funcționat pentru prima dată un semafor, respectiv în Potsdamer Platz, în anul 1924.

6.Aici găsești cele mai mari mall-uri. Pentru iubitorii de cumpărături, aici e paradisul! Cel mai mare centru comercial este Gropius Passagen, localizat în Neukolln, având 85 000 mp de spații comerciale. Pe locurile 2 și 3 sunt Potsdamer Platz Arkaden și Centrul Alexia.

Hoteluri în Berlin

7.Berlinul e singurul oraș care are 3 opere active, astfel că amatorii de operă pot alege între Berliner Staatsoper, Deutsche Oper Berlin și Komische Oper.

8.Berlinul e de 9 ori mai mare decât Parisul și deține cea mai mare gară din Europa.

9.Istoria evreilor din Berlin holocaust memorialeste un alt aspect interesant despre care ai putea afla mai multe. În acest sens, poți vizita Muzeul Evreiesc, Sinangoga Nouă și Memorialul Holocaustului, format din 2771 de blocuri de piatră de diferite înălțimi, aranjate desupra unui bloc.

10.Tururile subterane sunt o activitate cu adevărat impresionantă pentru turiști, întrucât aceștia pot vizita o rețea extinsă de arhitecturi subterane. Acestea sunt de fapt adăposturi civile și buncăre unde se adăposteau oamenii în timpul bombardamentelor din al Doilea Război Mondial. Camerele sunt întunecate și claustrofobice, amintind de cruda realitate a ceea ce a însemnat viața pe timp de război.

Acestea fiind cele mai impresionante curiozități despre Berlin, ai putea vizita orașul pentru a vedea cu ochii tăi toate aceste minunății. Rezervă-ți zborul către Berlin pe TripEconomy și descoperă frumusețea acestui oraș cu o istorie captivantă.